آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان
سرخط خبرها

دلایل ریزش مو در خانم‌ها چیست؟

  • کد خبر: ۴۲۸۳۷
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸
دلایل ریزش مو در خانم‌ها چیست؟
ریزش مو در زنان بسیار شایع است و می تواند به طیف وسیعی از بیماری‌ها که عموما بر چرخه رشد مو یا فولیکول‌های مو اثر می‌گذارند ارتباط پیدا کند.
 به گزارش شهرآرانیوز، علت ریزش مو در زنان می‌تواند بسیار متنوع باشد، اما در ادامه توجه شما را به گفتگوی میان یک خبرنگار با مارتین اسکور متخصص شناخته شده پوست و مو در انگلستان جلب می‌کنیم.
 

به عنوان اولین سوال لطفا بگویید علت ریزش مو در زنان چیست؟

 
ریزش مو در زنان بسیار شایع است و میتواند به طیف وسیعی از بیماری‌ها که عموما بر چرخه رشد مو یا فولیکول‌های مو اثر می‌گذارند ارتباط پیدا کند.

پوست سر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار فولیکول مو دارد و این فولیکول‌ها به دو نوع وجود دارند: ترمینال و ولوس.

فولیکول‌های ترمینال بزرگتر هستند و در بخش‌های عمیق تری از سطح پوست قرار دارند. این فولیکول‌ها در بدو تولد در روی پوست سر، مژه‌ها و ابرو رشد می‌کنند و با افزایش سن در ناحیه زیر بغل یا مناطق جنسی نیز مشاهده می‌شوند.

قطر مو‌هایی که از این فولیکول‌ها به وجود می‌آیند ۰.۰۶ میلیمتر یا بیشتر است. اما فولیکول‌های ولوس در تمامی بخش‌های بدن پیدا می‌شوند و تار مو‌هایی که از آن‌ها به وجود می‌آید نازک‌تر بوده و کمتر از ۰.۰۳ میلیمتر است.

تمامی فولیکول‌های مو چرخه رشد (anagen)، تغییر (catagen) و استراحت (telogen) را طی می‌کنند و وقتی یکی از آن‌ها می‌افتد یا از جایش خارج می‌شو فرایند رشد و این سه مرحله مجددا از نو آغاز می‌شود.

در هر زمان ۹۰ درصد از فولیکول‌های مو مرحله رشد را طی می‌کنند که بین دو تا شش سال طول می‌کشد. در مقابل فاز استراحت حدود سه ماه طول می‌کشد و در پایان مو می‌ریزد. ما به طور متوسط بین ۵۰ تا ۱۵۰ رشته مو را در روز از دست می‌دهیم.

ریزش مو در زنان میتواند به خاطر بروز تغییر در این چرخه، ایجاد شرایط غیرعادی در آن، التهاب فولیکول‌های مو یا حتی بروز مشکل برای ساقه مو باشد که معمولا به صورت ارثی اتفاق می‌افتد و باعث شکننده شدن تار‌های مو می‌شود.

الگوی ریزش مو در زنان به این شکل است که تار‌های مو در بخش جلویی سر و و کف سر نازک می‌شوند. این اتفاق در هر برهه‌ای از زندگی یک خانم می‌تواند رخ دهد، اما معمولا پس از یائسگی دیده می‌شود و بیش از ۷۰ درصد زنان در سنین بالای ۷۰ سال آن را تجربه می‌کنند.

در این روند تار‌های مو از محل رویش آن‌ها تا ۵ الی ۸ سانتی متر به طرف مرکز سر نازک می‌شوند و به شکل ولوس (یا پرزی شکل) در می‌آیند.

در این حین فاز رشد مو از چند سال به چند ماه تقلیل پیدا می‌کند که البته محققان هنوز علت این مساله را نمی‌دانند، اما می‌توان حدس زد که مساله به تغییرات هورمونی در فولیکول‌ها مربوط باشد.
 

آیا کمبود ویتامین یا مواد معدنی عامل ریزش مو در زنان است؟

 
هنوز شواهدی به دست نیامده که نشان دهد ریزش مو در زنان به خاطر کمبود ویتامین یا مواد معدنی است با این حال به بیمارانم توصیه می‌کنم که قرص Florisene را مصرف کنند؛ کپسولی حاوی یکی از اشکال آهن و آمینو اسید لیزین.

شواهدی به دست آمده که نشان می‌دهد کمبود آهن در بدن میتواند به ریزش مو ارتباط داشته باشد و مصرف این قرص میتواند به بدن در جذب آهن کمک کند.

یکی از دارو‌های تجویزی رایج ماینوکسیدیل است که به صورت محلول دو یا پنج درصد در بازار وجود دارد و روزانه بین یک تا دو مرتبه روی پوست سر مالیده می‌شود و بعضا چهارماه طول می‌کشد که فرد نتیجه استعمال این دارو را مشاهده کند.

افرادی که از این محلول استفاده می‌کنند در ابتدا ممکن است دچار ریزش موی شدید شوند چراکه فولیکول‌های آن‌ها از فاز telogen وارد فاز anagen می‌شوند، اما نباید به این خاطر مصرف محلول را متوقف کنند.
 
منبع:همگردی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->