آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پاسخ به چند سؤال رایج درباره واکسن آنفلوانزا

  • کد خبر: ۴۳۵۵۸
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
پاسخ به چند سؤال رایج درباره واکسن آنفلوانزا
به‌طور کلی افراد در معرض خطر بیماری آنفلوانزا به دو گروه تقسیم می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان، با اشاره به واکسیناسیون کودکان علیه بیماری آنفلوانزا، درباره چگونگی و بهترین زمان تزریق این واکسن و بایدها و نبایدهای آن توضیح داد.

دکتر حمید سلطان علیان، با اشاره به بایدها و نبایدهای مربوط به آنفلوانزا، گفت: باید توجه کرد که همه ساله و با شروع فصل سرما شاهد افزایش شیوع عفونت‌های تنفسی در سطح جامعه هستیم. خوشبختانه بخش عمده‌ای از این عفونت‌ها ناشی از ویروس‌های ساده تنفسی بوده که مشکل عمده‌ای را در افراد ایجاد نکرده و معمولا با بهبودی سریع همراه هستند.

وی افزود: از سوی دیگر گروهی از ویروس‌ها، از جمله ویروس آنفلوانزا عامل ایجاد عفونت‌های حاد و شدید تنفسی بوده که منجر به درگیری، ابتلا و بستری طیف وسیعی از افراد جامعه می‌شوند. باید توجه کرد که بیماری آنفلوانزا معمولا هرساله بین پنج تا ۱۰  درصد  بالغین و ۲۰ تا ۳۰ درصد  کودکان را مبتلا می‌کند. در  بررسی‌های  انجام شده مشخص شده که ویروس آنفلوانزا عامل ۱۰ درصد مراجعات سرپایی کودکان به کلینیک‌ها و علت ۶/۵ درصد بستری‌های کودکان با عفونت‌های تنفسی بوده است.

سلطان علیان با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا به دلیل همپوشانی و شباهتش با علائم بیماری کرونا، در صورت  عدم کنترل  باعث ایجاد یک معضل جدی برای سیستم‌های بهداشتی می‌شود، ادامه داد: بدیهی است که واکسیناسیون برعلیه  آنفلوانزا می‌تواند تا حدود زیادی از شیوع این بیماری و تشدید معضل پاندمی کرونا پیشگیری کند.

چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند؟

وی تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم در فصل بیماری آنفلوانزا، این است که چه کسانی  باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند؟. برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید مشخص کرد که  چه کسانی در معرض خطر بیشتری  برای ابتلا به  آنفلوانزا هستند. به طور کلی افراد در معرض خطر بیماری آنفلوانزا به دو گروه تقسیم  می‌شوند؛ یک گروه کسانی که بیشتر در معرض تماس با این ویروس قرار دارند که  عمدتا  کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی-درمانی، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها هستند. در صورت عدم انجام واکسیناسیون برای این افراد، بخشی از آن‌ها به آنفلوانزا مبتلا شده و علاوه بر  اختلال در  عملکرد و غیبت در محل خدمت، ریسک انتقال عفونت به بیماران  تحت مراقبتشان نیز وجود دارد.

سلطان علیان ادامه داد: در عین حال دومین گروه در معرض خطر این بیماری کسانی هستند که در معرض ابتلا به نوع شدید این بیماری قرار دارند. یعنی افرادی که ابتلا به آنفلوانزا در آن‌ها می‌تواند منجر به بستری یا مرگ‌ومیر  در این افراد شود. این گروه از افراد شامل کودکان زیر شش سال، البته به جز نوزادان زیر ۶ ماه، افراد مسن بالاتر از ۶۵  سال، زنان باردار، بیماران دچار نقص ایمنی، بیماران دیابتی، مبتلایان بیماری‌های تنفسی مانند آسم، مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی و افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، می‌شوند. البته همه افرادی که با گروه دوم  در تماس هستند یا وظیفه مراقبت از آن‌ها را بر عهده دارند نیز باید واکسینه شوند. بنابراین همه افراد در گروه اول و دوم در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند.

آیا مادران باردار می‌توانند واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند؟

این متخصص کودکان درباره وضعیت تزریق واکسن آنفلوانزا در مادران باردار نیز گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی مادران باردار هم در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند. باید توجه کرد که واکسیناسیون بر علیه آنفلوآنزا در دوران بارداری نه‌تنها هیچ‌گونه عارضه‌ای برای مادر باردار و جنین او ندارد، بلکه علاوه بر ایجاد مصونیت در مادر، موجب ایجاد ایمنی در نوزاد نیز می‌شود.

چگونگی واکسیناسیون آنفلوانزا در کودکان

سلطان علیان درباره نحوه واکسیناسیون آنفلوانزا در کودکان نیز اظهار کرد: تعداد دفعات  تزریق واکسن در کودکان زیر هشت سالی که برای بار اول واکسینه می‌شوند، در دو نوبت و با فاصله یک ماه انجام  می‌شود. البته کودکان کمتر از هشت سالی که در سال گذشته دو دوز واکسن را به طور کامل دریافت کرده‌اند، در سال جاری  فقط نیاز به یک دوز واکسن خواهند داشت، اما اگر کودکی در سال گذشته یک دوز از واکسن را تزریق کرده باشد، در سال جاری باید دو دوز از واکسن را به طور کامل تزریق کند. در عین حال دوز واکسن برای کودکان زیر سه سال  نصف  سایر افراد است. همچنین در افراد بالاتر از ۹ سال تلقیح یک دوز از واکسن کافی خواهد بود.

چه زمانی باید واکسن  آنفلوانزا را تزریق کنیم؟

سلطان علیان تاکید کرد: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا تا اوایل آبان ماه است. البته تزریق این واکسن می‌تواند تا زمان پایداری شیوع بیماری در جامعه ادامه یابد. بر همین اساس کودکانی که برای بار اول واکسینه می‌شوند، بهتر است به محض در دسترس قرار گرفتن واکسن، دوز اول آن را تزریق کنند تا بتوانند دوز دوم را یک ماه بعد تزریق کنند.

آیا تزریق واکسن آنفلوانزا عارضه  دارد؟

وی در پاسخ به اینکه آیا تزریق واکسن آنفلوانزا عارضه  دارد یا خیر، گفت: واکسن آنفلوانزا معمولا عوارضی در پی ندارد. اگرچه واکنش خفیف گذرا در محل تزریق در یک درصد افراد گزارش شده است. البته در افرادی که برای بار اول واکسن را تزریق می‌کنند، مانند کودکان، ممکن است علائمی چون تب خفیف، بیحالی و درد عضلانی بروز کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->