ادعای عجیب ونس: ایرانی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و گاهی به تعهداتی که به ما داده‌اند، پایبند نمی‌مانند

  • کد خبر: ۴۳۷۷۵۴
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۱:۰۶
ادعای عجیب ونس: ایرانی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و گاهی به تعهداتی که به ما داده‌اند، پایبند نمی‌مانند
معاون رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر ادعا‌های ضد ایرانی خود را تکرار کرد و مدعی شد: هدف ما این است که اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، جی‌دی ونس روز پنجشنبه، ۲۲ مرداد، به وقت محلی در شبکه فاکس نیوز در پی پیامد‌های تجاوز علیه ایران و فشار افکار عمومی جهان و آمریکا بر دولت دونالد ترامپ در پی این تجاوز، گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که کشور‌های حوزه خلیج فارس همچنان نفت و گاز را به اقتصاد جهانی عرضه کنند تا ثبات قیمت انرژی حفظ شود؛ موضوعی که آشکارا برای مردم آمریکا اهمیت دارد.

وی در حالی که دولت آمریکا به دلیل تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی جهان و آمریکاست، افزود: می‌دانم که قیمت نفت امروز پائین است و نسبت به اوج قیمت‌ها در روز‌های ابتدایی درگیری به مراتب کاهش یافته است. هدف شماره یک این است که قیمت نفت و گاز برای آمریکایی‌ها در سراسر کشور پائین بماند.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: بدیهی است که هدف شماره ۲ این است که اطمینان حاصل کنیم که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در حالی که واشنگتن به تعهدات خود تاکنون پایبند نبوده و در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده، عنوان کرد: اطمینان دارم که در حال تحقق هر ۲ هدف هستیم، اما این موضوع ذاتا غیرقابل پیش‌بینی است، زیرا خود ایرانی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و گاهی به تعهداتی که به ما داده‌اند، پایبند نمی‌مانند.

ایران و آمریکا پس ۲ دور جنگ و چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم برای کاهش تنش‌ها و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند، اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید و واشنگتن رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار اتخاذ کرده است.

ترامپ بار‌ها ادعای پیروزی در این تجاوز بی دلیل و حتی باز بودن تنگه هرمز را کرده است در حالی که ایران، کنترل این آب‌راه حیاتی را برای دفاع استراتژیک از خود در اختیار دارد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز پیشتر گزارش داد که داده‌های مربوط به تردد کشتی‌ها ادعا‌های ترامپ را تائید نمی‌کند.

ایران و عمان هنوز به توافقی برای بازگشایی این آب‌راه حیاتی دست نیافته‌اند.

در حال حاضر سردرگمی به یکی از مهم‌ترین ضعف‌های سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال ایران تبدیل شده و در برخی از رسانه‌ها نیز نبود یک هدف راهبردی ثابت به عنوان یکی از محور‌های همین سردرگمی مطرح شده است.

رفتار‌های متناقض ترامپ گویای این است که او بیشتر به دنبال روایت‌سازی پیرامون پیروزی ادعایی خود در تجاوز بی دلیل علیه ایران است؛ سیاستی که عملا به تعمیق بی‌اعتمادی تهران و شانه خالی کردن مکرر واشنگتن از وفای به عهد در توافق‌های امضاشده به دست رئیس‌جمهور این کشور منتهی شده است.

تلاش‌های واشنگتن برای القای تضعیف ایران در حوزه‌های اقتصادی و حتی نظامی و سپس ایجاد امیدواری به منظور وادار کردن تهران به پذیرش توافقی از موضع غیر برابر است؛ محاسبه‌ای که مقامات ایرانی بار‌ها آن را رد کرده‌اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.