سرخط خبرها

درباره کتاب «خوابگردها» که بیانگر ارتباط گروهک منافقین با رژیم بعثی عراق است

  • کد خبر: ۴۴۰۴۵
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲
درباره کتاب «خوابگردها» که بیانگر ارتباط گروهک منافقین با رژیم بعثی عراق است
خوابگردها» بیانگر ارتباط رهبران سازمان منافقین با نهاد‌های اطلاعاتی و نظامی عراق «۱۳۸۱ ـ ۱۳۵۸» است که انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرده است.
محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز - خوش‌خدمتی‌های گروهک تروریستی منافقین به رژیم بعث صدام در طول جنگ تحمیلی که مصداق تام و تمام آن در عملیات موسوم به فروغ جاویدان به نمایش درآمد، با گرفتاری منافقان در دام مرصاد به منجلاب اسفباری منجر شد. در واقع عملیات مرصاد افشاگر هشت سال خیانت منافقین علیه مردم کشور خود در همکاری با دشمن بعثی در طول هشت سال جنگ تحمیلی بود، اما در این میان یکی از ابعاد بازخوانی‌نشده حضور منافقین در عراق در دهه ۶۰، پیشینه روابط این سازمان و رژیم بعث عراق است. مسعود رجوی در ۱۷ خرداد ۱۳۶۵ در حالی وارد بغداد شد که اعضای سازمان یک سال پیش از آن به طور رسمی در عراق مستقر شده بودند و صدام در حالی در ۲۵ خرداد ۶۵ میزبان سرکرده منافقین شد که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم بعثی شناخت کافی و آشنایی بیش از پیشی با سوابق و نوابغ تروریستی سازمان داشتند. براین اساس تاکنون کتاب‌های مختلفی به منظور بررسی روابط منافقین و رژیم بعث عراق منتشر شده است.

یکی از این کتاب‌ها «خوابگردها» تألیف دکتر صفاءالدین تبرّائیان است. «خوابگردها» بیانگر ارتباط رهبران سازمان منافقین با نهاد‌های اطلاعاتی و نظامی عراق «۱۳۸۱ ـ ۱۳۵۸» است که انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرده است. این اثر از جمله آثار اسنادی در حوزه تاریخ معاصر کشورمان محسوب می‌شود که حاصل ماه‌ها تحقیق و پژوهش مؤلف، درباره فعالیت‌های جاسوسی رهبران و اعضای سازمان منافقین با نهاد‌های اطلاعاتی نظامی حکومت بعثی عراق در دوران ریاست جمهوری صدام است.
 
کتاب «خوابگردها» متشکل از ۳ بخش است، بخش اول این کتاب شامل مقدمه‌هایی است که درواقع به عنوان یک مدخل و گذرگاه از آن برای درک و فهم بیشتر ۲ بخش دیگر کتاب استفاده می‌شود. در مقدمه کتاب به تاریخچه تکوین و پیدایش سازمان منافقین پرداخته شده است. در این کتاب اتفاقات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج اعضای تشکیل دهنده این سازمان از خانه‌های تیمی و زندان‌های رژیم پهلوی و ورودشان به جامعه و نحوه تعامل و رویارویی آن‌ها با انقلاب اسلامی، مسئولان نظام تا رخداد‌های مربوط به قیام مسلحانه خرداد ۶۰ مورد بررسی قرار گرفته است.
 
همچنین نحوه خروج اعضای مهم سازمان از کشور و نحوه برقراری ارتباط با نهاد‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم صدام، کوچ دسته جمعی اعضای سازمان به پادگان اشرف مورد توجه قرار گرفته است. بخش دوم کتاب مربوط به ۵ نشست مسعود رجوی سرکرده فرقه منافقین با رؤسای مهم‌ترین نهاد اطلاعاتی امنیتی عراق یعنی المخابرات‌الامه است. نشست اول مسعود با سپهبد صابرالدوری بود که هم اکنون در زندان به سر می‌برد و به اعدام محکوم شده بود، ولی به او حبس ابد دادند. چهار نشست بعدی با سپهبد طاهرجلیل حبوش بود که گفته می‌شود هم‌زمان با غیبت مسعود رجوی او هم از انظار عمومی غیب شد. این ۵ نشست بسیار مهم بود و محصول ساعت‌ها گفت‌وگوست که روی نوار ویدئویی VHS ضبط شده که داخل گونی و در یکی از نهاد‌های امنیتی صدام نزدیک پل الائمه پنهان شده بود.

بخش سوم کتاب شامل اسناد و مدارکی است که نویافته بوده و از نهاد‌های اطلاعاتی، نظامی و امنیتی عراق و همچنین بخشی نیز در تخلیه قرارگاه مرکزی اشرف به دست آمده است. در بخشی از این کتاب رئیس سرویس اطلاعات عراق از شخص رجوی، به خاطر مشارکت و نقش بسیار مهم سازمان در سرکوب ملت عراق در ماجرای انتفاضه شعبانیه سپاس‌گزاری می‌کند. در بخشی از کتاب به دریافت‌های مالی رجوی از صدام هم اشاره می‌شود. بخشی از اسناد هم مربوط به بودجه سازمان و دریافت‌های مالی و حتی تشویق‌ها و پاداش‌هایی است که پس از اجرای عملیات علیه ارتش و سپاه ایران و جبهه‌ها به آن‌ها تعلق گرفته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->