براى بهبود حساسیت ها داروهاى زیادى وجود دارد. با مصرف این داروها مى توان شدت آبریزش بینى، سرفه کردن و دیگر علائم را تا حدى کاهش داد. براى مثال، آنتى هیستامینها بسیار موثر عمل مى کنند و باعث جلوگیرى از عطسه و خارش بینى مى شوند. ضد احتقان ها نیزکمک به رفع گرفتگى بینى و از بین بردن خشکى مخاط بینى را سبب مى شوند.
براى خرید بسیارى از این داروها نیاز به نسخه پزشکى نیست، اما براى اطمینان خاطر مى توان با پزشک خود مشورت کرد. براى مثال از اسپرى هاى ضد احتقان بینى باید فقط ٣ روز استفاده شود و مصرف طولانى تر از آن سبب گرفتگى بیشتر بینى خواهد شد. همچنین افرادى که بیمارى هاى زمینه اى نیز دارند باید براى مصرف هر نوع دارو با پزشک خود صحبت کنند.
نکات مهم در مورد کنترل حساسیت پاییزی و راه های پیشگیری
خبر خوب این است که می توانید علائم حساسیت های پاییزی را کاهش دهید. در این قسمت نکاتی را برای شما شرح می دهیم که از طریق آن بتوانید این علائم را به خفیف ترین حالت ممکن برسانید:
- مصرف داروهای ضد حساسیت را شروع کنید
اگر فردی هستید که دچار حساسیت پاییزی می شود ، باید قبل از شروع علائم و فرا رسیدن فصل پاییز خوردن داروهای ضد حساسیت را آغاز کنید که این کار باعث می شود حساسیت در درون بدن سرکوب شود و البته باید دارو ها را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
- دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید
گرده ها و آلرژن ها در همه جا هستند پس بهترین کار این است که دستان خود را برای جلوگیری از انتشار این آلرژن ها مرتب بشویید. هرگز نباید دست خود را به چشم ها و بینی خود بمالید و حتی می توانید برای از بین بردن آلرژن ها و گرده ها هر شب را دوش بگیرید.
- در ماشین و خانه، خودتان را کمتر در معرض آلرژن قرار دهید
تا جایی که ممکن است در خانه بمانید و هنگامی که در ماشین هستید، شیشه ها را بالا بکشید که این کار باعث می شود آلرژن ها راه ورود نداشته باشند.
- جاروبرقی بکشید
جارو برقی کشیدن را به طور مداوم فراموش نکنید و با باقی ماندن نشانه های آلرژی به پزشک مراجعه کنید و تا زمانی که سرفه و عطسه و خارش شما در طول دو هفته از بین نرود، حتماً باید دوباره به پزشک مراجعه کنید و تست آلرژی بدهید.
- لباس های خود را بررسی کنید
زمانی که در فصل های پاییز بیرون از منزل می روید، باید سعی کنید بعد از برگشتن به خانه لباس های خود را بشویید و همچنین زمانی که در بیرون هستید از دستکش و کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید تا آلرژن ها زمان کمتری برای قرار گرفتن روی پوست شما را داشته باشند.
- لباس های تان را بیرون از خانه آویزان نکنید
با خشک شدن هوا معمولاً افراد میل دارند که لباس ها را بیرون از منزل آویزان کنند اما باید از این کار صرف نظر کنید. قرار گرفتن لباس ها در بیرون احتمال ورود آلرژی ها را به آن ها افزایش می دهد.
غذاها و میوه های حساسیت زا مصرف نکنید.
اگر دچار حساسیت پاییزی هستید از خوردن غذاها و میوه های حساسیت زا مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سوسیس و کالباس و... پرهیز کنید.
- از رفتن به پارک خودداری کنید
گرده های گل، گرد و غبار و قارچ هایی که روی درختان و برگ ها وجود دارد عامل تشدید کننده بیماری آلرژی است پس از رفتن به پارک و باغ خودداری کنید.
- از فشار عصبی و استرس دوری کنید
افراد مضطرب با فشار عصبی بالا بیشتر مستعد بیماری هستند زیرا استرس و فشار عصبی به توانایی عملکرد سیستم ایمنی صدمه می زند پس از هرگونه فشار عصبی و استرس که انرژی تان را از لحاظ روحی و جسمی کاهش می دهد ، دوری کنید.
توصیه های مفید دیگر برای پیشگیری از حساسیت پاییزی:
- از دستگاه بخور استفاده کنید و فضای خانه را مرطوب نگه دارید.
- از کرم های مرطوب کننده و لوسیون های مناسب استفاده کنید.
- غذاهای سالم ومیوه و سبزیجات تازه و سالم مصرف کنید.
- آب فراوان بنوشید.
- در محیط های آلوده به دود سیگار قرار نگیرید و از مواد آلرژن دوری کنید.
منبع: فرارو/نمناک