قیمت جدید طلای ۱۸ عیار در ( ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) | قیمت طلا ۳۶۴ هزار تومان تغییر کرد قیمت طلا باز هم ریخت | قیمت جدید طلا امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی: لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا
سرخط خبرها

فعال‌شدن مکانیسم ماشه چه تأثیری بر اقتصاد کشور دارد؟

  • کد خبر: ۴۴۱۸۵
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
فعال‌شدن مکانیسم ماشه چه تأثیری بر اقتصاد کشور دارد؟
آمریکا مدعی شده که از روز ۳۰ شهریور مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کرده است. هرچند اقدام آمریکا از نظر سازمان ملل، اعتبار حقوقی ندارد، نمی‌توان گفت که فشار آمریکا برای برگشت تمام تحریم‌ها بی‌اثر خواهد بود، با این حال مسئولان کشورمان معتقدند که فعال شدن مکانیسم ماشه بر اقتصاد کشور تأثیری نمی‌گذارد.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ آمریکا مدعی شده که از روز ۳۰ شهریور مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کرده است. هرچند اقدام آمریکا از نظر سازمان ملل، اعتبار حقوقی ندارد، نمی‌توان گفت که فشار آمریکا برای برگشت تمام تحریم‌ها بی‌اثر خواهد بود، با این حال مسئولان کشورمان معتقدند که فعال شدن مکانیسم ماشه تاثیری بر اقتصاد کشور نمی‌گذارد. اما در عمل، بورس و بازار‌های طلا و ارز به اجرای مکانیسم ماشه واکنش منفی نشان دادند که این واکنش را بسیاری، هیجانی قلمداد کردند. بر این اساس به‌منظور بررسی تاثیر میان‌مدت و بلندمدت مکانیسم ماشه با دو اقتصاددان گفتگو کردیم و نظرات آن‌ها را در این‌باره جویا شدیم.
 
استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه اقتصاد کشور به مثابه فرد ضعیفی است که با کوچک‌ترین بادی تب می‌کند، می‌گوید: از زمان خروج آمریکا از برجام، این کشور انواع مختلف تحریم‌ها مانند تحریم کانال‌های بازگشت ارز به کشور، صنایع خودروسازی، خرید مواد اولیه، فولاد و نفت را بر ما تحمیل کرده است. بر این اساس، تحریم‌های جدید، بیشتر تاثیر روانی بر اقتصاد کشور می‌گذارد. با توجه به اینکه اتفاق خاصی در سمت تقاضا روی نداده است، نوسانات روز‌های گذشته بورس، ارز و سکه نیز بر اثر همین تاثیر روانی مکانیسم ماشه است.

عباسعلی لطفی می‌افزاید: البته این مسئله را هم باید درنظر گرفت که اجرای مکانیسم ماشه ممکن است سبب افزایش هزینه واردات برخی مواد اولیه تولیدی شود؛ چراکه این مواد از این به بعد گران‌تر وارد کشور می‌شوند. همین مسئله سبب افزایش هزینه تمام‌شده تولید می‌شود. وی ادامه می‌دهد: تغییرات مناسب برای مدیریت منابع ارزی، اولین اقدامی است که بانک مرکزی باید به‌منظور مقابله با مکانیسم ماشه انجام دهد. بانک مرکزی باید تامین کالا‌های اساسی و واردات مواد اولیه واحد‌های تولیدکننده را در اولویت قرار دهد و از توزیع ارز‌های ارزان به‌صورت رانتی جلوگیری کند. مسئولان پولی باید به‌صورت جدی با ارزپاشی مقابله کنند تا اقتصاد کشور دچار مشکل نشود.

این استاد اقتصاد با اشاره به ضرورت اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور در واکنش به تشدید تحریم‌ها می‌گوید: نظام بودجه کشور به‌خصوص برای سال آینده باید به‌صورت جدی اصلاح شود. روش‌های فعلی تخصیص بودجه، بهره‌وری منابع مالی را کاهش می‌دهد، از این‌رو انتظار می‌رود که دولت، بودجه سال آینده را با توجه به محدودیت‌هایی که برای ورود منابع ارزی به کشور ایجاد شده است، تدوین کند.

لطفی سیاست‌زده بودن اقتصاد را بزرگ‌ترین آسیب فعلی کشور می‌داند و می‌گوید: در کشور ما سیاست خارجی، اقتصاد را سمت‌وسو می‌دهد، این درحالی است که در سایر کشور‌ها اقتصاد، سیاست خارجی را تعیین می‌کند، بنابراین بهترین راهکار ایمن‌سازی کشور این است که اولویت سیاست‌گذاری را به اقتصاد بدهیم.


افزایش ریسک معاملات اقتصادی با ایران

همچنین دکتر سیدعلی عقیلی، کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه تحریم‌های جدید آمریکا را کشور‌های اروپایی، روسیه و چین رد کرده‌اند، می‌گوید:، اما در عمل آمریکا به شرکت‌های کشور‌های دیگر اعلام کرده است درصورتی‌که تحریم‌های مدنظر این کشور را اجرا نکنند، با تنبیه مالی مواجه و از بازار آمریکا حذف خواهند شد.
 
همین مسئله سبب می‌شود این کشور‌ها با وجود رد تحریم‌های آمریکا، در عمل در معاملات اقتصادی با ایران بیشتر احتیاط کنند. وی ادامه می‌دهد: مهم‌ترین هدف آمریکا از فعال کردن مکانیسم ماشه افزایش ریسک معاملات اقتصادی با ایران است. این کشور می‌خواهد با افزایش هزینه معاملات با ایران، اقتصاد ما را تحت‌تاثیر قرار دهد. افزایش هزینه معاملات با ایران در ماه‌های آینده، خودش را به‌صورت افزایش قیمت کالا‌های وارداتی نشان خواهد داد.

وی درباره راهکار‌های کنترل تاثیر مکانیسم ماشه بر اقتصاد کشور می‌گوید: تلاش برای انعقاد قرارداد‌های تجاری با کشور‌های همسایه به‌منظور مبادله صادرات و مبادله کالا و ایجاد راهبرد مناسب برای مدیریت منابع ارزی، جزو راهکار‌های جلوگیری از تاثیر منفی مکانیسم ماشه است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->