پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند ویدئو | بورس به‌زودی ۲۴ساعته خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) | نارنگی موجود در بازار با ۳ قیمت شرایط فروش ۲ خودرو کیا وارداتی اعلام شد رکورد معاملات روزانه گواهی شمش طلا شکسته شد (۵ دی ۱۴۰۳) کشف فرار مالیاتی از فعالیت ۷ صندوق قرض‌الحسنه آیا بازار بورس فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) فعال است؟ نور نبوغ دانش‌بنیان‌ها بر تاریکی شهر| هفدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق آغاز به‌کار کرد + ویدئو پیش بینی قیمت سکه و طلا (چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳) قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد+ جزئیات (۴ دی ۱۴۰۳) مبلغ یارانه‌، سال ۱۴۰۴ بیشتر می‌شود؟ فروش فوق العاده یک محصول سایپا با قیمت جدید پنجشنبه این هفته (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چرا اونس جهانی طلا سقوط کرد؟

  • کد خبر: ۴۴۲۵۹
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
چرا اونس جهانی طلا سقوط کرد؟
نوسانات اقتصادی در جهان لحظه به لحظه در حال پیچیده‌تر شدن است. اگرچه به نظر می‌رسید عمده‌ترین دلیل این نوسانات تاثیرات شیوع جهانی کووید ۱۹ است و سمت و سوی آن صعودی در نظر گرفته می‌شد، اما چند روزی است که قطب نمای بازار‌های جهانی سمت و سوی دیگری را نشان می‌دهند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ نوسانات اقتصادی در جهان لحظه به لحظه در حال پیچیده‌تر شدن است. اگرچه به نظر می‌رسید عمده‌ترین دلیل این نوسانات تاثیرات شیوع جهانی کووید ۱۹ است و سمت و سوی آن صعودی در نظر گرفته می‌شد، اما چند روزی است که قطب نمای بازار‌های جهانی سمت و سوی دیگری را نشان می‌دهند. بهای اونس جهانی طلا با فرا رسیدن پاییز و انجام تسویه حساب‌های ۳ ماهه سوم سال مالی میلادی برخلاف انتظارات سمت و سوی نزولی به خود گرفته است.


بهای اونس جهانی طلا در حالی در هفته پایانی سپتامبر ۲۰۲۰ به سمت کانال ۱۷۰۰ دلاری پیش می‌رود که ۲ ماه گذشته رکورد‌های تاریخی بیشتر از ۲۰۰۰ دلار را به ثبت رسانده بود و با اصلاحی کوچک در کانال ۱۹۰۰ دلار به نظر تثبیت شده به نظر می‌رسید. اگر چه همچنان پیش‌بینی‌های تحلیلگران اقتصادی از ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۱ مثبت و حاکی از رکورد‌های جدید است، اما برای شناخت بیشتر بازار در بی‌ثبات‌ترین فصل سال و شرایط فعلی تحلیل‌گیران دو عامل را در نظر می‌گیرند.

 

حجم بالای عرضه و تلاش برای سیو سود

اقتصاد جهانی از بازار‌های متنوعی تشکیل شده است که بر یکدیگر می‌توانند تاثیرگذار باشند. بازار سرمایه یکی از محرک‌های موثر در بازار طلا است. رابطه این دو بازار در جهان به صورت عموما مستقیم و مثبت تعریف می‌شوند. به عبارت دیگر با افزایش معاملات سهام در بازار سرمایه، انتظار افزایش نرخ در اونس جهانی طلا می‌رود. بررسی اقتصاد ایالات متحده و امید به بهبود بازار‌های این کشور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتظار فعالان اقتصادی این کشور برای دریافت بسته بعدی مشوق‌های مالی به همراه تنش‌های ژئوپلتیک همگی موجب افزایش ضریب عدم اطمینان فعالان در بازار و روند نزولی معاملات شده است.


بارت ملک، رئیس بنیاد راهبرد‌های بین‌المللی اقتصادی بر این باور است که ادامه روند نزولی بازار می‌تواند سهام‌داران را وحشت زده کند و اگر بی‌ثباتی افزایش پیدا کند بدون تردید شاهد هجوم افراد برای حفظ سود خود از طریق عرضه دارایی‌های از جمله طلا در بازار خواهیم بود تا بتوانند نیاز خود به نقدینگی را رفع کنند. او می‌افزاید اگر اقتصاد به طور کلی متحمل ضربات بیشتری شود، نیاز و تمرکز بر نقدینگی برای سرمایه‌گذاران بسیار حیاتی خواهد بود و این روند نه تنها طلا که بر بازار تمامی فلزات اثرگذار است. اگر دولت از منظر نقدینگی به حمایت از بازار‌ها نپردازد، همچنان سقوط بازار سرمایه مهم‌ترین ریسک آینده تلقی می‌شود.
نتیجه چنین وضعیتی را که در سال جاری میلادی و همزمان با شیوع کووید ۱۹ مشاهده کردیم، هجوم برای تبدیل سرمایه‌ها اعم از سهام و طلا به نقدینگی دلاری بود. روندی که موجب تقویت دلار از یک سو و سقوط اونس جهانی طلا از ۱۷۰۶ به ۱۴۵۰ دلار شد.


اگر چه سیاست‌های کلی اقتصاد ایالات متحده نویدبخش رقم‌های بسیاری بالاتر طلا در آینده است، اما بی‌ثباتی‌های اخیر توانسته‌اند در سایه ابهامات آینده سیاسی آمریکا دست‌کم در کوتاه مدت اثرات نزولی بر بازار داشته باشند. البته روی دیگر چنین نارآرامی‌هایی در بازار سهام، می‌تواند علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران برای فعالیت بیشتر در بازار طلا و تبدیل سرمایه خود به آن به جای حضور در بازار سرمایه باشد که این امر نیز روند صعودی طلا را تسریع می‌کند.

 

کمبود مشوق‌های مالی

ایالات متحده از ابتدای بحران کرونا تلاش کرده است با تزریق مشوق‌های مالی به نحوی از بازار‌های مالی این کشور حمایت کند. حمایت‌هایی که اکنون انتظار برای تحقق آن تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را منتفی می‌داند و به خودی خود موجب فشار منفی برای بازار طلا شده است. کارشناسان بر این باورند که اگر روند فروش در بازار سرمایه به مسیر خود ادامه دهد، حمایت دولت از آن با تزریق مشوق‌های قوی‌تر ضروری است.


به تازگی مرگ یکی از دادستان‌های دیوان عالی ایالات متحده نیز مزید بر علت شده است تا ابعاد سیاسی آن نهاد بر تصمیم‌گیری‌ها و ابهامات بازار برای فعالین بازار سرمایه سایه بزرگتری ایجاد کند. با خالی شدن کرسی روث جینسبورگ، سیاست‌مداران آمریکایی به جای تمرکز بیشتر برای اتخاذ راهبرد‌های اقتصادی صحیح و طراحی مشوق‌های اقتصادی در شرایط فعلی به مذاکره و رایزنی درباره جانشین او مشغول شده‌اند.


روند صعودی و چشمگیر مبتلایان به ویروس کرونا جدید نیز عامل دیگری است که بازار‌های اروپا و آمریکا را به زودی تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. برخلاف پیش‌بینی‌ها، سرعت بهبود اقتصاد جهانی آهسته‌تر از برآورد‌ها است و در هفته‌های آینده انتظار بازگشت محدودیت‌ها و قرنطینه‌های گسترده در مقیاس شهر‌ها و کشور‌ها این سرعت را کندتر نیز خواهد کرد.

 

چشم‌انداز اونس جهانی در پایان ۲۰۲۰

تحلیلگران بر این باروند که با عبور از بی‌ثباتی‌های اخیر در بازار جهانی، بازار سرمایه، فلزات گرانبها و انرژی با نرخ‌های مثبت و بالاتر از وضعیت موجود به کار خود ادامه می‌دهند. بازار جهانی طلا روند صعودی دارد و رشد آن با گذر از این بازه اصلاحی و کف‌سازی بنیادی آغاز خواهد شد. افزایش ضریب بدهی به تولید ناخالص ملی، کاهش بی‌ثباتی بازار سرمایه و کاهش احتمالی نرخ‌های بهره از جمله مشوق‌های این بازار هستند. البته بدون تردید تغییرات ژئوپلتیک و تحولات سیاسی هر لحظه در جهان امکان وقوع دارند، اما تجربه تاریخی نشان می‌دهد این تحولات سرانجام گوشه امنی برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایجاد خواهد کرد تا اونس جهانی طلا ۲۰۲۰ را با نرخی در حدود ۱۹۲۵ دلار به پایان برساند.

منبع: بلومبرگ

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->