عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ پیش از امضای توافقنامه عادیسازی روابط میان دو کشور امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید، تنها دو کشور عربیِ مصر و اردن به ترتیب در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ با رژیم صهیونیستی، معاهده صلح امضا کرده بودند. اما توافقنامههای اخیر بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی، درواقع با فشار دیپلماتیک گستردهای از سوی رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و دولت وی صورت گرفته است.
به گزارش «الجزیره»، هفته گذشته، هنگامیکه توافقنامههای عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی، امارات و بحرین در کاخ سفید به امضا رسید، ترامپ ادعا کرد که در آیندهای نزدیک حداقل ۵ کشور دیگر به این سری توافقات خواهند پیوست. پیشتر دولت ترامپ در تلاش برای متقاعدکردن امارات متحده عربی برای امضای توافق عادیسازی با رژیم صهیونیستی، به این کشور وعده داده بود که جنگندههای پیشرفته «اِف ۳۵» را به آنها خواهد فروخت. به گزارش «بارونز»، در هفته گذشته نگرانیها درمورد عملیشدن این وعده ترامپ، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، را به آمریکا کشاند.
روز سهشنبه گانتس و مارک اسپر، وزیر دفاع ایالاتمتحده، در ساختمان پنتاگون دیدار کردند و اسپر به گانتس اطمینان داد که آمریکا از «برتری نظامی» رژیم صهیونیستی در منطقه محافظت خواهد کرد. به گزارش «فرانس ۲۴»، در ادامه تلاشهای دولت ترامپ، برای وادارکردن کشورهای دیگر منطقه به امضای توافق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در نامهای به دولت انتقالی سودان بیان کرد که به احتمال زیاد تا پایان اکتبر، تنها چند روز پیش از انتخابات ایالاتمتحده، سودان از لیست سیاه کشورهای حامی تروریسم خارج میشود. دولت انتقالی سودان مدتهاست بهدنبال بیرونآمدن از این لیست است و دولت ترامپ در لحظات آخر ریاست چالشبرانگیرش، بهدنبال استفاده از این نقطه ضعف سودان برای راضیکردن این دولت به توافق با رژیم صهیونیستی است.