جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید
سرخط خبرها

درباره بیماری «هاری» و روش‌های پیشگیری از آن

  • کد خبر: ۴۴۵۲۴
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵
درباره بیماری «هاری» و روش‌های پیشگیری از آن
امروز روز جهانی هاری است. «هاری» یک بیماری ویروسی کشنده، اما قابل پیش گیری است که از بزاق حیوانات آلوده به انسان انتشار پیدا می‌کند. هاری به دنبال گزیده شدن یا خراشیدگی توسط حیوانات وحشی یا اهلی به خصوص سگ، گربه، بز، گاو، الاغ و وحوشی، چون سمور، روباه، شغال و گرگ به انسان منتقل می‌شود.
سپهر ستوده نیا | شهرآرانیوز؛ امروز روز جهانی هاری است. «هاری» یک بیماری ویروسی کشنده، اما قابل پیش گیری است که از بزاق حیوانات آلوده به انسان انتشار پیدا می‌کند. هاری به دنبال گزیده شدن یا خراشیدگی توسط حیوانات وحشی یا اهلی به خصوص سگ، گربه، بز، گاو، الاغ و وحوشی، چون سمور، روباه، شغال و گرگ به انسان منتقل می‌شود.
 
 
هاری در حدود ۵۰۰۰ سال قبل شناسایی شد
 
سالانه بالغ بر ۶۰ هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری فوت می‌کنند. آمار فوتی‌های سالانه ناشی از ابتلا به بیماری هاری در کشور ما کمتر از ۱۰ نفر است.

در صورت آلوده شدن یک حیوان غیر واکسینه به ویروس هاری، احتمال ابتلای آن حیوان به بیماری تقریبا ۱۰۰ درصد خواهد بود.
 
در صورتی که گزیدگی در محل سر باشد، شانس بروز بیماری حدود ۶۰ درصد است. گزیدگی در محل دست و بازو با احتمال ۱۵ تا ۴۰ درصد و گزیدگی در ساق پا با احتمال حدود ۳ تا ۱۰ درصد به بیماری منجر خواهد شد.

از نظر ابعاد، طول ویروس هاری در حدود ۱۸۰ میلیونیوم میلی متر (نانومتر) و قطر آن در حدود ۷۵ نانومتر است؛ بنابراین این ویروس تنها با میکروسکوپ الکترونی قابل مشاهده است. بیش از ۹۸۰ میلیارد ویروس هاری فقط در یک میلی متر مکعب فضا جای می‌گیرند.

برخی از انواع ویروس هاری قادر به مسموم کردن سیستم اعصاب بدن هستند.

پس از ورود ویروس هاری به بدن، در بیشتر موارد، ظرف چند هفته تا چند ماه (طول این دوره از ۱۰ روز تا حتی ۶ سال متغیر است، ولی معمولا بین یک تا ۳ ماه به طول می‌انجامد) این ویروس وارد نخاع و مغز می‌شود و در آن‌ها عفونت ایجاد می‌کند و بیمار پس از بروز علائم، در کمتر از یک هفته فوت می‌کند.

ویروس هاری سیستم عصبی مرکزی را آلوده می‌کند. اگر فردی بعد از قرار گرفتن در معرض بیماری هاری مراقبت‌های پزشکی مناسبی را دریافت نکند، ویروس می‌تواند باعث ایجاد بیماری در مغز و در نهایت به مرگ منجر شود.
 
برخی از شایع‌ترین علائم بیماری هاری عبارت اند از تب، توهم، گیجی، سردرد، اضطراب، استفراغ، بی خوابی، فلج جزئی، حالت تهوع، بیش فعالی، اختلال در بلع، بزاق بیش ازحد و ترس ناشی از تلاش برای نوشیدن مایعات به دلیل مشکل در بلع آب.

در صورتی که دچار گزیدگی حیوانات مشکوک به هاری شده اید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.
 

روش های پیش گیری از ابتلا به هاری

برای پیش گیری از ابتلا به این بیماری کشنده، می‌توانید راهکار‌های زیر را در نظر بگیرید:
  • حیوانات خانگی خود را واکسینه کنید.
  • بر حیوانات خانگی خود نظارت کنید که با حیوانات وحشی در تماس نباشند.
  • در صورت مشاهده حیوانات ولگرد، با مراکز کنترل حیوانات یا سایر مجریان قانونی تماس بگیرید.
  • قبل از سفر به مکان‌های دوردست حتما واکسن هاری بزنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->