انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد انزوای اجتماعی برای سالمندان مبتلا به انسداد مزمن ریه عوارض مرگبار دارد سازش بیش از ۸ هزار زوج در آستانه طلاق، طی ۲۰ ماه گذشته سرماخوردگی، از رایج‌ترین بیماری‌های ویروسی است نکاتی جهت آماده‌شدن برای کولونوسکوپی آیا سیاست‌های تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور اصلاح خواهد شد؟ قول تأمین اجتماعی به بازنشستگان: حقوق آبان‌ماه بازنشستگان با متناسب‌سازی پرداخت می‌شود (۱۷ آبان ۱۴۰۳) + فیلم مهم‌ترین چالش‌ فضای مجازی در کشور نگاه ابزاری است ماجرای فرود اضطراری یک هواپیما در تبریز (۱۶ آبان ۱۴۰۳) آتش‌سوزی خودرو مورانا در بلوار هاشمیه مشهد قتل شوهر و اخراج از کشور دستگیری رئیس شورای شهر پاکدشت به همراه چهار نفر دیگر (۱۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درباره بیماری «هاری» و روش‌های پیشگیری از آن

  • کد خبر: ۴۴۵۲۴
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵
درباره بیماری «هاری» و روش‌های پیشگیری از آن
امروز روز جهانی هاری است. «هاری» یک بیماری ویروسی کشنده، اما قابل پیش گیری است که از بزاق حیوانات آلوده به انسان انتشار پیدا می‌کند. هاری به دنبال گزیده شدن یا خراشیدگی توسط حیوانات وحشی یا اهلی به خصوص سگ، گربه، بز، گاو، الاغ و وحوشی، چون سمور، روباه، شغال و گرگ به انسان منتقل می‌شود.
سپهر ستوده نیا | شهرآرانیوز؛ امروز روز جهانی هاری است. «هاری» یک بیماری ویروسی کشنده، اما قابل پیش گیری است که از بزاق حیوانات آلوده به انسان انتشار پیدا می‌کند. هاری به دنبال گزیده شدن یا خراشیدگی توسط حیوانات وحشی یا اهلی به خصوص سگ، گربه، بز، گاو، الاغ و وحوشی، چون سمور، روباه، شغال و گرگ به انسان منتقل می‌شود.
 
 
هاری در حدود ۵۰۰۰ سال قبل شناسایی شد
 
سالانه بالغ بر ۶۰ هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری فوت می‌کنند. آمار فوتی‌های سالانه ناشی از ابتلا به بیماری هاری در کشور ما کمتر از ۱۰ نفر است.

در صورت آلوده شدن یک حیوان غیر واکسینه به ویروس هاری، احتمال ابتلای آن حیوان به بیماری تقریبا ۱۰۰ درصد خواهد بود.
 
در صورتی که گزیدگی در محل سر باشد، شانس بروز بیماری حدود ۶۰ درصد است. گزیدگی در محل دست و بازو با احتمال ۱۵ تا ۴۰ درصد و گزیدگی در ساق پا با احتمال حدود ۳ تا ۱۰ درصد به بیماری منجر خواهد شد.

از نظر ابعاد، طول ویروس هاری در حدود ۱۸۰ میلیونیوم میلی متر (نانومتر) و قطر آن در حدود ۷۵ نانومتر است؛ بنابراین این ویروس تنها با میکروسکوپ الکترونی قابل مشاهده است. بیش از ۹۸۰ میلیارد ویروس هاری فقط در یک میلی متر مکعب فضا جای می‌گیرند.

برخی از انواع ویروس هاری قادر به مسموم کردن سیستم اعصاب بدن هستند.

پس از ورود ویروس هاری به بدن، در بیشتر موارد، ظرف چند هفته تا چند ماه (طول این دوره از ۱۰ روز تا حتی ۶ سال متغیر است، ولی معمولا بین یک تا ۳ ماه به طول می‌انجامد) این ویروس وارد نخاع و مغز می‌شود و در آن‌ها عفونت ایجاد می‌کند و بیمار پس از بروز علائم، در کمتر از یک هفته فوت می‌کند.

ویروس هاری سیستم عصبی مرکزی را آلوده می‌کند. اگر فردی بعد از قرار گرفتن در معرض بیماری هاری مراقبت‌های پزشکی مناسبی را دریافت نکند، ویروس می‌تواند باعث ایجاد بیماری در مغز و در نهایت به مرگ منجر شود.
 
برخی از شایع‌ترین علائم بیماری هاری عبارت اند از تب، توهم، گیجی، سردرد، اضطراب، استفراغ، بی خوابی، فلج جزئی، حالت تهوع، بیش فعالی، اختلال در بلع، بزاق بیش ازحد و ترس ناشی از تلاش برای نوشیدن مایعات به دلیل مشکل در بلع آب.

در صورتی که دچار گزیدگی حیوانات مشکوک به هاری شده اید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.
 

روش های پیش گیری از ابتلا به هاری

برای پیش گیری از ابتلا به این بیماری کشنده، می‌توانید راهکار‌های زیر را در نظر بگیرید:
  • حیوانات خانگی خود را واکسینه کنید.
  • بر حیوانات خانگی خود نظارت کنید که با حیوانات وحشی در تماس نباشند.
  • در صورت مشاهده حیوانات ولگرد، با مراکز کنترل حیوانات یا سایر مجریان قانونی تماس بگیرید.
  • قبل از سفر به مکان‌های دوردست حتما واکسن هاری بزنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->