مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی آبان ۱۴۰۳ واریز شد(۷ آذر ۱۴۰۳) هشدار رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تب دنگی خاروانا در آذربایجان شرقی لرزید (۶ آذر ۱۴۰۳) مرگ فجیع ۲ جوان در برخورد با قطار در مازندران(سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) دستگیری زورگیری که با چاقو به ماشین حمله کرده بود توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟
سرخط خبرها

اینترنت ارزان ۴۸ میلیون تومانی و اشتباهی پر‌تکرار

  • کد خبر: ۴۴۸۱۷
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
اینترنت ارزان ۴۸ میلیون تومانی و اشتباهی پر‌تکرار
اشتباهی پر‌تکرار از سوی یک کاربر فضای مجازی و فیشینگ اطلاعات بانکی اش به قیمت از دست دادن سرمایه‌اش تمام شد
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ توصیه پشت توصیه و تذکر پشت تذکر، اما کو گوش شنوا. بار‌ها اخبار زیادی درباره فیشینگ اطلاعات بانکی، کلاهبرداری‌های مجازی، اخاذی‌های سایبری و مسابقات تقلبی اینترنتی را در روزنامه‌ها و یا کانال‌های مجازی خوانده و با آن‌ها برخورد داشته‌ایم، اما به جای درس عبرت گرفتن از این ماجرا‌ها و عمل کردن به موارد پیشگیرانه پلیس و دستگاه قضایی، در میدان عمل ما هم یکی از همین فریب‌خوردگان شده و شبیه یک طعمه در تور صیادان مجازی گرفتار شده‌ایم. درست همانند پرونده فیشینگ اطلاعات حساب یکی از شهروندان شهرستان جوین که با آگهی اینترنت ارزان قیمت فریب می‌خورد و سرمایه چند میلیون تومانی‌اش را می‌بازد.

ماجرای این پرونده کلاهبرداری هم مثل دیگر پرونده‌های مشابه مجازی، در بستر فضای تلگرامی اتفاق افتاد. زمانی که مال‌باخته در یکی از کانال‌های معلوم‌الحال با آگهی فریبنده اینترنت ارزان‌قیمت روبه‌رو می‌شود وارد کانال مورد نظر شده و با دیدن بسته‌های پیشنهادی وسوسه شده و به درگاه اینترنتی هدایت می‌شود و اقدام به خرید می‌کند.

از جایی که ماهیت سایت‌های فیشینگ سرقت اطلاعات حساب فرد فریب خورده است، در این ماجرا مال‌باخته غافل از اینکه چه اتفاق ناخوشایندی در انتظارش است خوشحال از یک معامله خوب قسمت‌های مورد نظر را در صفحه اینترنتی مربوط پر می‌کند و بعد هم کد ارسال شده که همان رمز دوم پویا بوده را در جای مشخص شده می‌نویسد و در انتها هم ارسال اطلاعات...
خریدی که خیلی زود با پیغام «خرید شما کامل نشد و مجدد تلاش کنید» نمایش داده می‌شود و بعد از ساعتی ده‌ها میلیون تومان از حساب بانکی مرد جوان کم می‌شود.


واریز پول به حساب یک تهرانی

با مراجعه مال‌باخته به مرکز فرماندهی پلیس فتای شهرستان جوین، رسیدگی به این پرونده کلاهبرداری آغاز شد. در تحقیقات ابتدایی مأموران مشخص شد که درگاه اینترنتی بانکی مورد‌نظر، صفحه‌ای تقلبی بوده و هدفش هم فیشینک اطلاعات مراجعانش است. شاکی هم بی‌خبر از همه جا اطلاعات مورد نیاز اعم از شماره کارت، تاریخ انقضا و سی‌وی‌وی ۲ کارت بانکی‌اش را در اختیار گردانندگان این صفحه قرار داده است، اشتباهی که برای مال‌باخته ۴۸ میلیون تومان آب خورده بود.

در بررسی‌های بعدی این پرونده مشخص شد که مبلغ ۴۸ میلیون تومان کسر شده یکجا به حساب فردی انتقال داده شده که اهل و ساکن منطقه سعادت‌آباد تهران است.
مأموران پلیس فتای جوین در قدم بعدی پیگیری‌هایشان با مجوز قضایی و هماهنگی بانک عامل جلوی حساب مورد نظر را گرفتند و آن را مسدود کردند. طولی نکشید که صاحب حساب از طریق مراجعه به بانک خود متوجه موضوع شد و بعد از چند روز از تهران به مرکز فرماندهی پلیس فتای شهرستان جوین آمد.


زعفران‌هایم را فروختم

صاحب حساب که خود قربانی این کلاهبرداری شده بود در اظهاراتش بیان کرد: «در کار خرید و فروش زعفران هستم و در سایت دیوار و چند سایت واسطه‌گر دیگر برای خودم تبلیغات کرده‌ام. چند روز پیش فردی ناشناس با من تماس گرفت و تقاضای خرید مقدار زیادی زعفران کرد. بعد از پایان گفتگو با این فرد، مقدار خواسته شده زعفران او را تهیه و مبلغ نهایی را به همراه شماره کارت بانکی‌ام برایش از طریق تلگرام ارسال کردم.
 
زمانی نگذشت که پیامک انتقال ۴۸ میلیون تومان برایم ارسال شد و من هم طبق وعده بار زعفران را برای این فرد به نشانی که داده بود فرستادم. چند روز از این ماجرا گذشته بود که متوجه مسدود بودن حساب بانکی‌ام شدم و پس از مراجعه به بانک از ماجرا مطلع شدم.»
مأموران پس از بررسی دقیق اظهارات این مرد تهرانی به صحت گفتار او پی‌بردند و با همکاری این فرد توانستند رد متهم اصلی را که ساکن تهران بود، بزنند.


دستگیری جوان ۲۳ ساله در تهران

تحقیقات تخصصی مأموران پلیس فتای جوین ادامه داشت تا اینکه متهم اصلی شناسایی شد. تیم بررسی‌کننده پلیس پس از دریافت نیابت قضایی به سراغ این فرد رفتند و با همکاری پلیس فتای تهران متهم را در یکی از مناطق این کلانشهر دستگیر کردند.

متهم، اما حاضر به همکاری با ضابطان قضایی نبود و ادعا می‌کرد اشتباهی رخ داده و او هیچ نقشی در این پرونده ندارد، ولی خیلی زود انکار‌های این پسر جوان بر ملا شد. متهم پس از رویارویی با اسناد و ادله موجود در پرونده به ناچار لب به بیان حقیقت گشود و به جرمش اعتراف کرد.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی که از ابتدای شکل‌گیری این پرونده در جریان پیگیری‌های آن قرار داشت روز گذشته با اشاره به دیگر ابعاد این ماجرا گفت: متهم جوانی بیست‌وسه ساله است که با استفاده از آگهی‌های فریبنده اینترنت ارزان‌قیمت طعمه‌های خود را به گروه‌ها و کانال‌های تحت مدیریتش هدایت و سپس نقشه خود را عملی می‌ساخته است. برای مثال در یکی از این آگهی‌های جعلی آمده بوده «۱۰ گیگ اینترنت تنها با پرداخت ۵۰۰۰ تومان» که همین موضوع موجب فریب طعمه‌ها شده بود.

سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: با توجه به اینکه احتمالا افزایش جرائم اینترنتی متهم متصور است این فرد پس از تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی و تحقیقات کارشناسان پلیس فتای استان از او ادامه دارد.
این مقام ارشد پلیس فتای استان به کاربران فضای سایبری هشدار داد: هنگام خرید اینترنتی مراقب صفحات جعلی که شباهت زیادی به درگاه‌های بانکی دارند باشید و تا قبل از اطمینان از اصالت صفحه مورد نظر اطلاعات کارت بانکی خود به همراه رمز دوم یا پویا را وارد نسازید.

جهانشیری در پایان از شهروندان خواست تا برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نشانه‌های سایت‌های جعلی بانک‌ها و اخبار و حوادث سایبری به سایت پلیس فتا به نشانی «www.cyberpolice.ir» مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->