به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با تشکر از این بانوان فداکار در عرصه اهدای خون گفت: در دوران دفاع مقدس زنان با حضور در پشت جبهههای نبرد حق علیه باطل و حتی درنزدیکترین مواضع در خط مقدم به دفاع از کشور پرداخته و در حال حاضر نیز با اهدای خون خود در سنگر سلامت آماده ایثار و از خودگذشتگی هستند.
دکتر عبداللهی افزود: در هفته دفاع مقدس بانوی رکورد دار اهدای خون به کمک بیماران نیازمند به خون شتافت. خانم خدیجه باغبانی، دارنده کارت طلایی، با حضور در پایگاه اهدای خون امام رضا علیه السلام و اهدای خون در هفته دفاع مقدس با یادآوری حضور پرافتخار بانوان دردفاع از این مملکت، به یاری بیماران نیازمند به خون شتافت. وی درحال حاضر دارای ۸۱ نوبت اهدای خون مستمربوده که با احتساب فرآوردههای خونی ۲۴۳ بار به کمک بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای خونی شتافته است.
وی در ادامه اظهار کرد: اهدای خون کارکردهای پنهانی نیز دارد که شامل ترویج فرهنگ وفاداری و تعهد به جامعه، خود مراقبتی و وفاداری به خانواده، رعایت بهداشت جنسی، ممانعت از مداخلات تهاجمی به بدن و کارکردهای ایثارگرانه و مسئولانه در لایههای مختلف اجتماعی است.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی گفت: زنان رفتارهای پر خطر کمتری دارند، نسبت به سلامت دریافت کنندگان خون وسواس و تعهد بیشتری دارند و در مورد سوالات پزشک اهدای خون صادقانهتر جواب میدهند.
وی افزود: همچنین خون اهدایی، جان مادران زیادی را در حین زایمان نجات میدهد و به این لحاظ یکی از مهمترین مصرف کنندگان خون زنان هستند، در حالی که فقط ۵ درصد از اهدای خون جامعه را بر عهده گرفته اند و شایسته است که این قشر از جامعه نیز برای نجات جان مادران همدلی بیشتری نشان دهند و به جمع اهدا کنندگان بپیوندند.
عبداللهی اظهار کرد: با وجود آنکه نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند این گروه به گفته کارشناسان آمار، درصد کمی از اهداکنندگان خون در کل کشور را به خود اختصاص میدهند به طوری که اهدای خون زنان در ایران با جمعیت، وضعیت سلامتی و روحیه ایثارگرانه و حمایتگر آنان تناسبی ندارد. بر اساس گفته متخصصان، مردان چهار بار و زنان سه بار در سال میتوانند بدون هیچ مشکلی خون اهدا کنند.