رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

درباره عذرخواهی پرسروصدای مسعود فراستی و حسین شریعتمداری

  • کد خبر: ۴۵۱۴۱
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸
  • ۱
درباره عذرخواهی پرسروصدای مسعود فراستی و حسین شریعتمداری
اصولا او که می‌بخشد آدم خوب ماجراست و او که عذرخواهی کرده هیچ ارزشی تولید نکرده است. این رفتار با ۲ اتفاق هم زمان در این روز‌ها از سمت ۲ نفر که به رک بودن و اظهارنظر‌های صریح معروف اند، کمی تغییر کرد. تغییری آن قدر مهم که پرداختن به آن در مطلبی جداگانه خالی از لطف نیست!
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز - از ملت شعر و ادب بودن خودمان بار‌ها گفته ایم و از تأثیر ضرب المثل‌ها و جملات قصار در زندگی روزمره مان هم حرف‌های زیادی شنیده ایم. اما هر ضرب المثلی، هم ریشه در تاریخ و فرهنگ دارد و هم با مرور زمان و تکرار زیاد، بخشی از فرهنگ رفتار جمعی یک ملت می‌شود و خیلی از مناسبات بین آدم‌ها را تعیین می‌کند. مثلا ما می‌گوییم بخشش از بزرگان است یا ببخش تا بخشیده شوی. در ضرب ا لمثل‌ها و کلمات قصار و شعر و غزل هامان عمدتا انگار سمت طرف برحق ماجرا می‌ایستیم که قرار است از او عذرخواهی شود و او هم بزرگ منشانه می‌پذیرد. این نظم فرهنگی در رفتار بزرگان سیاسی و اجتماعی و افراد سرشناس فرهنگی و هنری و ورزشی و مردم کف کوچه و خیابان و بین اعضای خانواده‌ها هم دیده می‌شود.
 
اصولا او که می‌بخشد آدم خوب ماجراست و او که عذرخواهی کرده هیچ ارزشی تولید نکرده است. انگار هزینه اشتباه آن قدر زیاد است که حتی عذرخواهی هم آن را پاک نمی‌کند. برای همین هم آدم‌ها تمرکزشان را روی نپذیرفتن اشتباه و تبرئه خود می‌گذارند تا عذرخواهی! این رفتار که دیگر می‌توان گفت طبیعی هم شده است، با ۲ اتفاق هم زمان در این روز‌ها از سمت ۲ نفر که به رک بودن و اظهارنظر‌های صریح معروف اند، کمی تغییر کرد. تغییری آن قدر مهم که پرداختن به آن در مطلبی جداگانه خالی از لطف نیست!


از تبار تهاجم!

مسعود‌ فراستی ‌و حسین ‌شریعتمداری به ترتیب منتقد و روزنامه نگارانی هستند که شاید نمونه نوعی در قشر هم صنفان خود باشند که در بین مردم هم شناخته شده اند. مثلا اگر به کسی که با سینما و دنیای نقد آشنا نیست، بگویید که یک منتقد سینمایی نام ببر، به احتمال قوی اولین نامی که می‌گوید مسعود فراستی است و با همین روند اگر از آدم‌هایی که در فضای خبر و سیاست زیاد عبور نمی‌کنند و آدم‌های روزنامه خوان و پیگیر اخباری نیستند بخواهید که یک روزنامه نگار نام ببرند، احتمالا حسین شریعتمداری جزو گزینه‌های اولی خواهد بود که نامشان را می‌شنوید. اما چرا؟ به یک دلیل مشترک، صراحت لهجه و لحن تند این ۲ نفر در حمله بی رودربایستی و بدون لکنت به آدم‌هایی که فکر می‌کنند لایق حمله اند.
 
این ۲ نفر مخالفان زیادی دارند و دوستان پروپاقرصی هم دور خودشان جمع کرده اند. اصولا آدم‌هایی که تند و سریع و بی لکنت و محکم حرف می‌زنند، جدا از اینکه دارند حرف درست یا غلط می‌زنند، آدم‌ها را به ۲ دسته تقسیم می‌کنند: مخالفان و دشمنان پروپاقرص و دوستان و طرف‌داران دوآتشه. برای همین هم وقتی این گونه افراد اشتباه کنند، هم مخالفان فرصت را برای ضربه زدن مناسب می‌بینند و هم دوستان شمشیر را برای دفاع از رو می‌بندند! اما اشتباه شریعتمداری و فراستی چه بوده که این روز‌ها کار آنان را به عذرخواهی کشانده است؟


اینجا زمین بازی من نیست!

حدود یک هفته پیش بود که کلیپی باورنکردنی از حضور مسعود فراستی در برنامه «کتاب‌باز» منتشر شد که او در آن به غلط‌ترین شیوه ممکن درحال روخوانی بخشی از شاهنامه فردوسی است و سوتی‌هایی در حد تلفظ «بِرید» به جای «بُرید» دارد!
 
 

مسعود فراستی به‌علت خواندن پر اشتباه شاهنامه از مخاطبان عذرخواهی کرد + ویدیو

 

 
این کلیپ که معلوم نبود چطور با وجود ضبطی بودن برنامه کات نشده و دوباره ضبط نشده و چطور در مرحله پخش بیرون کشیده نشده است، باعث شد مسعود فراستی هفته سختی را سپری کند که در آن تند‌ترین حمله‌ها با شدیدترین تمسخر‌ها روانه او و این شاهنامه خوانی افتضاحش شود. ۲ روز پیش و در برنامه بعدی کتاب باز، اما فراستی همیشه مدعی و همیشه تندوتیز، با نگاه بالا به پایینش، خود را شکست و حرف‌هایی با این مضمون زد که شاهنامه زمین بازی او نیست، او بلدش نیست و از شاهنامه دوستان و همه مردم عذرخواهی می‌کند!
 
 

ببینید: شاهنامه‌خوانی مسعود فراستی مقابل شاهنامه‌خوانی ابوالحسن تهامی

 


به همین راحتی. نه زمین به آسمان آمد و نه کسی بعد از آن متعرض او شد، بلکه بعضی منتقدان همیشگی فراستی، او را ستودند که راحت به بی اطلاعی و کم سوادی اش در حوزه ادبیات کلاسیک ایرانی اعتراف کرده است.
 
همین الگو برای حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، هم اتفاق افتاد. شریعتمداری که با حمله‌های سهمگین و تیتر‌های تند و قلم پر نیش وکنایه اش مشهور است و تا حالا خیلی‌ها را به این شکل نواخته است، پس از اینکه سوءبرداشتی از حرف‌های آیت ا... سیستانی درباره نظر ایشان برای نظارت سازمان ملل روی روند انتخابات عراق داشت، در یادداشتی از مواضعش کوتاه آمد و آن یادداشت در روزنامه کیهان را حاصل برداشت اشتباهش دانست. باز هم اتفاقی نیفتاد. حسین شریعتمداری اشتباه کرد و عذرخواهی کرد و اتفاقی نیفتاد، فراستی اشتباه کرد و عذرخواهی کرد و اتفاقی نیفتاد! شاید اگر آدم‌های سرشناس و از آن مهم‌تر مسئولان کشوری هم وقتی اشتباهی می‌کنند، عذرخواهی کنند و اتفاقی نیفتد! شاید اصلا در دل مردم بیشتر جا باز کنند. شاید عذرخواهی از بزرگان باشد و بخشش از دیگران!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
0
0
سلام به همگی
من با بعضی نظرات جناب فراستی در مورد نقد فیلم مخالفم ، اما آقای مسعود فراستی در میز نقد مبحثی را بیان کردند در مورد قلمرو دل و عقل در هنر و فلسفه و سینما که فوق العاده عالی و مفید و بی نظیر بود و از برنامه هفت و از آقایان مسعود فراستی و محمد تقی فهیم و سید ناصر هاشم زاده تشکر می کنم که مخلصانه نقد فیلم می کنند .
از آقای مدیری خواهش می کنم آقایان علی نصیریان ، محمد تقی فهیم ، سید ناصر هاشم زاده ، پرویز پرستویی ، فاطمه معتمد آریا و گوهر خیراندیش را به برنامه دورهمی دعوت فرمایند .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->