طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟
سرخط خبرها

آیا گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است؟

  • کد خبر: ۴۵۱۷۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
آیا گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است؟
در کشور با وجود تولید سالانه ۸۸ میلیون تن سیمان و مازاد ۱۸ میلیون تنی این مکالای ساختمانی بازهم شاهد گرانی آن هستیم و ودلیل این موضوع به روز نبودن نظام توزیع است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید عباس حسینی عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور، با اشاره به اینکه صنعت سیمان افتخار کشور است، اما این روز‌ها دچار مشکلات متعددی است، گفت: امسال که به سال جهش تولید نامگذاری شده، تولید سیمان ۴ میلیون تن نسبت به سال گذشته در ۶ ماهه اول سال افزایش داشته است.

 

مدیر کارخانه سیمان تهران گفت: در کشور ۸۸ میلیون تن سیمان تولید می‌شود که ۵۷ میلیون تن آن مصرف داخلی است و ۱۷ میلیون تن صادر می‌شود و در مجموع ۱۴ میلیون تن مازاد تولید این محصول است.

 

او گفت: با توجه به بالا بودن میزان تولید نسبت به مصرف شاهد گرانی این کالا در بازار مصرف هستیم.

 

عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور بیان کرد: هر پاکت سیمان با ارزش افزوده ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان یعنی نسبت به سال قبل ۳ هزار تومان افزایش داشته است که با حمل آن باید ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار خرید و فروش شود، اما شاهد این هستیم که سیمان بالاتر از این قیمت‌ها در بازار عرضه می‌شود.

 

حسینی تصریح کرد: این تفاوت قیمت از کارخانه تا مصرف کننده به جیب تولید کننده نمی‌رود بلکه نظام توزیع نامناسب است و اگر برای آن مدلی طراحی شود کارخانجات نیز تشویق به مشارکت در نظام توزیع می‌شوند که نتیجه آن از بین رفتن این اختلاف قیمت‌ها است.

 

او ادامه داد: برای تاسیس یک کارخانه یک میلیون تنی حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز است، بنابر این با این قیمت گذاری سیمان که برای تولید کننده جذاب نیست، در آینده حرکت به سمت گسترش کارخانه‌های سیمان کم می‌شود و کشور را با کمبود سیمان و گرانی موجه خواهد کرد.

 

فشل بودن نظام توزیع، دلیل اصلی گرانی سیمان است

حسینی افزود: با توجه به اینکه در بسیاری از بازار‌ها شاهد افزایش قیمت ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصدی هستیم، بازار سیمان با هزینه‌های سنگین تولید تنها ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است و با این وجود گرانی مسکن را به گرانی ۳ هزار تومانی هر پاکت سیمان گره می‌زنند.

 

گرانی مسکن را گردن سیمان انداخته اند

او ادامه داد: برای هر متر مربع بنا ۲ عدد پاکت سیمان مصرف می‌شود و با افزایش تنها ۶ هزار تومان در هر مترمربع مبلغ ناچیزی در کل یک ساختمان افزوده می‌شود، اما جو روانی که به راه می‌اندازند این باور را به وجود آورده که گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است.

 

حسینی افزود: تولید سیمان زمانی برای تولید کننده جذاب می‌شود که قیمت هر تن سیمان ۳۸۰ هزار تومان باشد که متاسفانه قیمت گذاری مصوب ۱۰۰ هزار تومان پایین‌تر از این نرخ بوده و هزینه‌های واقعی تولید لحاظ نشده است.

 

مدیر عامل سیمان تهران گفت: راه‌های گوناگونی برای مهار این گرانی وجود دارد که می‌توان به عنوان مثال با عرضه سیمان در بورس، عرضه و تقاضا را به هم نزدیک کرد یا نهایتا قیمت‌ها با توجه به بالا بودن نسبت تولید به مصرف آزاد شود.

 

قیمت گذاری سیمان با حمل اشتباه است

او ادامه داد: قیمت گذاری سیمان با حمل، کاری اشتباه است چرا که حمل مقوله‌ای جدا و هزینه‌های جداگانه دارد و تولید سیمان نیز این چنین است.

 

حسینی افزود: برای بقای این صنعت باید به سمت واقعی شدن قیمت‌ها برویم و نظام توزیع را اصلاح و بروز کنیم در غیر اینصورت این صنعت رو به تعطیلی خواهد رفت.

 

عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور در پایان اضافه کرد، شرکت‌های سیمان برای عرضه مستقیم به مصرف کننده هیچ مشکلی ندارند و یک سازنده ساختمان می‌تواند با جواز ساخت هر میزان سیمان که بخواهد از کارخانه با قیمت مصوب خریداری کند و این موضوع اگر الگو شود می‌توان با حذف هزینه‌های زائد سیمان را هم برای مصرف کننده جذاب کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->