پیش‌بینی بورس شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ مأموریت به سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف موضوع کالابرگ الکترونیک ویدئو | مجوز فروش ارز حاصل از صادرات در تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا صادر شد کارت‌های سوخت اضطرار جایگاه‌ها محدودیت ۶ هزار لیتر روزانه دارد ویدئو | مستقیم از مزرعه به سفره؛ طرحی برای حذف واسطه‌ها و کاهش قیمت‌ها امروز گل زعفران چقدر قیمت دارد؟ (۹ آبان ۱۴۰۴)‌ سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم
سرخط خبرها

آیا گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است؟

  • کد خبر: ۴۵۱۷۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
آیا گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است؟
در کشور با وجود تولید سالانه ۸۸ میلیون تن سیمان و مازاد ۱۸ میلیون تنی این مکالای ساختمانی بازهم شاهد گرانی آن هستیم و ودلیل این موضوع به روز نبودن نظام توزیع است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید عباس حسینی عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور، با اشاره به اینکه صنعت سیمان افتخار کشور است، اما این روز‌ها دچار مشکلات متعددی است، گفت: امسال که به سال جهش تولید نامگذاری شده، تولید سیمان ۴ میلیون تن نسبت به سال گذشته در ۶ ماهه اول سال افزایش داشته است.

 

مدیر کارخانه سیمان تهران گفت: در کشور ۸۸ میلیون تن سیمان تولید می‌شود که ۵۷ میلیون تن آن مصرف داخلی است و ۱۷ میلیون تن صادر می‌شود و در مجموع ۱۴ میلیون تن مازاد تولید این محصول است.

 

او گفت: با توجه به بالا بودن میزان تولید نسبت به مصرف شاهد گرانی این کالا در بازار مصرف هستیم.

 

عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور بیان کرد: هر پاکت سیمان با ارزش افزوده ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان یعنی نسبت به سال قبل ۳ هزار تومان افزایش داشته است که با حمل آن باید ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار خرید و فروش شود، اما شاهد این هستیم که سیمان بالاتر از این قیمت‌ها در بازار عرضه می‌شود.

 

حسینی تصریح کرد: این تفاوت قیمت از کارخانه تا مصرف کننده به جیب تولید کننده نمی‌رود بلکه نظام توزیع نامناسب است و اگر برای آن مدلی طراحی شود کارخانجات نیز تشویق به مشارکت در نظام توزیع می‌شوند که نتیجه آن از بین رفتن این اختلاف قیمت‌ها است.

 

او ادامه داد: برای تاسیس یک کارخانه یک میلیون تنی حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز است، بنابر این با این قیمت گذاری سیمان که برای تولید کننده جذاب نیست، در آینده حرکت به سمت گسترش کارخانه‌های سیمان کم می‌شود و کشور را با کمبود سیمان و گرانی موجه خواهد کرد.

 

فشل بودن نظام توزیع، دلیل اصلی گرانی سیمان است

حسینی افزود: با توجه به اینکه در بسیاری از بازار‌ها شاهد افزایش قیمت ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصدی هستیم، بازار سیمان با هزینه‌های سنگین تولید تنها ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است و با این وجود گرانی مسکن را به گرانی ۳ هزار تومانی هر پاکت سیمان گره می‌زنند.

 

گرانی مسکن را گردن سیمان انداخته اند

او ادامه داد: برای هر متر مربع بنا ۲ عدد پاکت سیمان مصرف می‌شود و با افزایش تنها ۶ هزار تومان در هر مترمربع مبلغ ناچیزی در کل یک ساختمان افزوده می‌شود، اما جو روانی که به راه می‌اندازند این باور را به وجود آورده که گرانی مصالح و سیمان باعث گرانی مسکن شده است.

 

حسینی افزود: تولید سیمان زمانی برای تولید کننده جذاب می‌شود که قیمت هر تن سیمان ۳۸۰ هزار تومان باشد که متاسفانه قیمت گذاری مصوب ۱۰۰ هزار تومان پایین‌تر از این نرخ بوده و هزینه‌های واقعی تولید لحاظ نشده است.

 

مدیر عامل سیمان تهران گفت: راه‌های گوناگونی برای مهار این گرانی وجود دارد که می‌توان به عنوان مثال با عرضه سیمان در بورس، عرضه و تقاضا را به هم نزدیک کرد یا نهایتا قیمت‌ها با توجه به بالا بودن نسبت تولید به مصرف آزاد شود.

 

قیمت گذاری سیمان با حمل اشتباه است

او ادامه داد: قیمت گذاری سیمان با حمل، کاری اشتباه است چرا که حمل مقوله‌ای جدا و هزینه‌های جداگانه دارد و تولید سیمان نیز این چنین است.

 

حسینی افزود: برای بقای این صنعت باید به سمت واقعی شدن قیمت‌ها برویم و نظام توزیع را اصلاح و بروز کنیم در غیر اینصورت این صنعت رو به تعطیلی خواهد رفت.

 

عضو عضو هیت مدیره سیمان کشور در پایان اضافه کرد، شرکت‌های سیمان برای عرضه مستقیم به مصرف کننده هیچ مشکلی ندارند و یک سازنده ساختمان می‌تواند با جواز ساخت هر میزان سیمان که بخواهد از کارخانه با قیمت مصوب خریداری کند و این موضوع اگر الگو شود می‌توان با حذف هزینه‌های زائد سیمان را هم برای مصرف کننده جذاب کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->