بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

ماسک خود را از آینه آویزان نکنید

  • کد خبر: ۴۵۱۸۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱
ماسک خود را از آینه آویزان نکنید
متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا گفت: در صورتیکه افراد ماسک‌های استفاده شده خود را داخل خودرو نگهداری کنند سلامت دیگران را به خطر خواهند انداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا گفت: در صورتیکه افراد ماسک‌های استفاده شده خود را داخل خودرو نگهداری کنند سلامت دیگران را به خطر خواهند انداخت، زیرا کرونا که به سرعت از طریق مخاط بینی و دهان منتقل می‌شود توانایی این را دارد که روزها بر روی سطوح مختلف باقی بماند. یکی از شروط مهم انتقال کرونا ویروس فضای بسته‌ای مانند داخل خودرو است.

با شروع پیش از انتظار موج سوم شیوع ویروس کرونا در کشور اهمیت استفاده صحیح از ماسک دو چندان شده است.

پس از گذشت چند ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور  نه تنها از شدت بیماری کاسته نشد بلکه موج سوم کووید ۱۹ هم از راه رسید و تمام استان‌های کشور را در وضعیت قرمز قرار داد. اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود،  شروع فصل پاییز و احتمال شیوع هم‌زمان بیماری ویروسی آنفلوانزا و و کرونا نگرانی ها را دو چندان می‌کند، زیرا علائم و راه‌های انتقال این دو بیماری بسیار شبیه به هم است.

در حال حاضر با توجه به اینکه علی‌رغم تلاش‌های فراوان دانشمندان سراسر جهان هیچ دارو و واکسنی برای کرونا ویروس کشف نشده است متخصصان امر توصیه می‌کنند مردم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم تردد غیرضروری در سطح شهرها، عدم برگزاری تجمعات بیش از دو نفر، شستشوی مداوم دست‌ها به مدت بیست ثانیه و استفاده از ماسک زنجیره انتقال ویروس را قطع کنند.

با توجه به اینکه پس از شیوع ویروس کرونا در جهان مسئولان بهداشتی استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را به شدت برای مبارزه با کرونا حائز اهمیت دانستند، در اواسط موج دوم شیوع این ویروس منحوس در کشور مردم این دو توصیه مقامات بهداشتی را جدی دانسته و آن‌ها را رعایت کردند که در نتیجه آن آمار ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا کاهش چشمگیری یافت.

اما پس از مدتی شرایط برای مردم عادی شد و به گمان اینکه ویروس کرونا از بین رفته یا شدت آن کاهش یافته است دیگر توصیه‌های بهداشتی را رعایت نکردند که این موضوع باعث ایجاد وضعیت قرمز در تمام استان‌های کشور شد.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در این رابطه گفت: آسان گیری و عادی پنداری بزرگترین آفت مبارزه با کووید ۱۹ است که متاسفانه این موضوع دامن گیر مردم و مسئولان شده، نباید تصور شود که بیماری به پایان رسیده است. برعکس، این ویروس تمام عزم خود را جزم کرده تا انسان را بیمار کند و در هر تجمعی که بیش از دو نفر حضور داشته باشند و دستورالعمل‌ها و فاصله‌ها را رعایت نکنند، از طریق صحبت کردن، سرفه، عطسه و حتی غذاخوردن در مکانی سربسته، منتقل می‌شود. زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از ضروریات مبارزه با کرونا است.

با وجود تاکید تمام مقامات بهداشتی به استفاده از ماسک هنوز افرادی در جامعه وجود دارند که یا به صورت صحیح  ماسک روی بر روی دهان و بینی خود قرار نمی دهند یا اصلا از ماسک استفاده نمی‌کنند که همین موضوع باعث افزایش شیوع کرونا در کشور شده و با افزایش تعداد بیماران بار سنگینی را بر کادر درمان تحمیل می‌کند.

با گشتی در شهر خواهید دید که بسیاری از مردم ویروس کرونا را جدی نگرفته‌اند و بجای قرار دادن ماسک به طرز صحیح بر روی دهان و بینی خود از آن به عنوان دکور آینه خودرو و آویز استفاده می‌کنند. گویا این افراد اطلاع ندارند همین ماسکی که می‌تواند سدی در برابر بیماری کرونا باشد ‌‌در صورت استفاده غیر اصولی و آویزان کردن آن از آینه خودرو، استفاده به عنوان بازوبند و... می‌تواند ویروس بیشتری را به خود جذب کرده و خطرناک باشد.

البته عده‌ای هم هستند که از ماسک به صورت کاملا اصولی و طبق دستورالعمل های بهداشتی استفاده کرده و در نهایت ماسک‌شان را در گوشه کوچه و خیابان رها می‌کنند که این نیز برای جامعه بسیار مضرر است.

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا گفت: در صورتیکه افراد ماسک‌های استفاده شده خود را داخل خودرو نگهداری کنند سلامت دیگران را به خطر خواهند انداخت، زیرا ویروس کرونا که به سرعت از طریق مخاط بینی و دهان منتقل می‌شود توانایی این را دارد که ساعت‌ها و روزها بر روی سطوح مختلف باقی بماند و همچنین یکی از شروط مهم انتقال کرونا ویروس فضای بسته‌ای مانند داخل خودرو است.

او ادامه داد: ماسک استفاده نشده را هم نباید بدون بسته بندی و پوشش مناسب نگهداری کرد زیرا امکان آلوده شدن آن از طروق مختلف به ویروس کرونا و به خطر انداختن جان افراد خواهد شد.

مردانی گفت: ماسکی که به مدت ۳ الی ۴ ساعت استفاده شود به هیچ عنوان قابل مصرف مجدد نخواهد بود. به همین دلیل نگهداری ماسک‌ها در داخل خودرو‌ها و حتی روی مچ و بازو می‌تواند خطر آفرین باشد. در بین مردم به خصوص آقایان دیده می‌شود که به جای قرار دادن ماسک بر روی بینی و دهان آن را به بر روی بازو‌ها و مچ دست خود نگهداری می‌کنند که این کار اصلا صحیح نیست.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: ماسک‌های یکبار مصرف و جراحی قابلیت استفاده مجدد را ندارند، پس افراد تصور نکنند که می‌توانند از آن‌ها به طور مداوم استفاده کنند. تنها ماسک‌های خانگی که حداقل از سه لایه تشکیل شده‌اند و قابلیت شستشو دارند را می‌توان چند بار استفاده کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->