داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ۹۷۰ نوزاد از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) واکنش دانشگاه کاشان به حادثه مارمولک در غذای سلف دانشجویی ریزش معدن در بجستان خراسان رضوی یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت تولید شیر خشک در کشور وضعیت و کم و کیف خدمات سراهای سالمندان در مشهد | تن لرزان سالمندان برای شهریه گران! بهترین رژیم غذایی برای داشتن پیری سالم مرگ غم انگیز ۲ نوجوان ۱۱ و ۱۲ ساله در استخر ذخیره آب در گلبهار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | جوی نسبتا پایدار طی امروز و فردا مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟ پایان زورگیری‌های وحشتناک مردی با خنجر پوستی بررسی عوامل تصادفات جاده ‎ای | سکوت در برابر ۸۸۰ قربانی جاده ورود سامانه بارشی جدید از فردا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) چرا باید میوه و سبزیجات فریز شده بخوریم؟ تفاوت علائم حساسیت فصلی با آنفلوانزا چیست؟ درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات ضد پیری توضیح سازمان غذا و دارو درباره تامین واکسن HPV درمان‌های سنتی نیاز به تشخیص تخصصی دارند توضیحاتی در رابطه با اجرای باقیمانده قانون متناسب‌سازی و پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۸۵ دقیقه‌ای زمان تشخیص سکته مغزی با هوش مصنوعی صدور جواز دفن با یک تلفن چهاررقمی به دادپزشک جان باختن سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا هشدار هواشناسی؛ رگبار و وزش باد در خراسان رضوی و ۲۹ استان کشور
سرخط خبرها

۲ نقل متفاوت از ۲ ایرانی

  • کد خبر: ۴۵۲۶۹
  • ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵
۲ نقل متفاوت از ۲ ایرانی
حجت‌الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
اگر شما جای من باشید و در یک روز این ۲ نقل مختلف را از ۲ نفر ایرانی هموطن خود در موضوع حقوق شهروندی بشنوید، چه احساسی خواهید داشت؟ یک تجربه از بلاد کفر و یک تجربه از کشور اسلامی خودمان.
نخست نقل یک دیپلمات ایرانی سابق در آلمان: وقتی دیوار برلین برچیده شد و تغییرات رخ داد، ما که در شرایط جدید نیاز به جای بیشتر داشتیم و نیاز بود ساختمان سفارت ایران را توسعه دهیم و ۲ طبقه اضافه کنیم، هرچه تلاش کردیم، شهرداری مجوز نداد.
 
بالاخره به‌دنبال توصیه دولت و سفارش وزارت‌خارجه و نامه‌نگاری و... رفتیم تا اینکه کسی گفت «بی‌خود برای مکاتبه و فشار سازمانی تلاش نکنید، اگر خود وزیرخارجه هم بیاید، اینجا نمی‌تواند قانون را دور بزند، بروید و اهل محل را راضی کنید، زیرا مشکل شما همسایه‌های روبه‌رو هستند، چون اگر شما ساختمانتان را بالا ببرید، آن چند ساختمان مجاور سفارت از نور خورشید محروم می‌شوند، به‌همین دلیل قانون این نور را حق شهروندی آن‌ها می‌داند و به شما اجازه بالابردن ساختمانتان را نمی‌دهد، شما باید بروید و آن همسایه‌ها را راضی کنید!»

نقل یکی از دوستان ساکن تهران: سر کوچه ما، یکی از چهره‌های سرشناس نظام، آمد زمین فضای سبز را برای مؤسسه خودشان خرید، بعد هم در جایی که ۲ طبقه بیشتر مجوز نمی‌دهند (با پارکینگ ۳ طبقه) هفت‌هشت طبقه ساختند. از طرف دیگر در کوچه‌ای که طبق نقشه شهرداری بن‌بست بود، برای ساختمان در باز کردند. پست برقشان را روی دیوار منزل همسایه زدند. پنجره‌های ۷ طبقه همه به حیاط و بالکن خانه‌های سمت چپ مشرف است و کارگر‌ها شب و روز به زندگی و ناموس مردم مسلط شده، نور صبحگاهی را از همه ساختمان‌های مجاور گرفته‌اند و چند سال است که هر ساعت شبانه‌روز صدای وحشتناک ساخت‌وساز و سنگ‌بری و تیرآهن‌کشی و تخلیه کامیون آسایش مردم را گرفته است. اهل محل و همسایه‌ها هم دستشان به‌جایی نمی‌رسد و جرئت ندارند از حقوق شهروندی حرف بزنند.

کافی است این ۲ نقل را کنار هم بگذاریم و فضای ۲ محیط اجتماعی متفاوت را مقایسه کنیم؛ خواهیم دید که برخلاف تصور یا تلقی ابتدایی برخی افراد، این موضوع اصلا سیاسی و اعتقادی نیست، بلکه کاملا جنس اجتماعی و فرهنگی دارد و به رویکرد نادرست و روحیه ناپسند ما ایرانی‌های شرقی امروز برمی‌گردد که به‌هر دلیل، از جمله تراکم چندصدسال حکومت پادشاهی و حاکمیت نظام ارباب‌رعیتی، چیزی به‌اسم حقوق شهروندی را جز در مقام تعارف یا شعار‌های رسمی و تبلیغاتی باور نداریم و در عمل به آن اعتنایی نمی‌کنیم.
 
درحالی‌که هم باور‌های اسلامی ما بیش از هر آیین و مکتبی بر این موضوع صحه گذاشته و آن را برجسته ساخته است و هم آرمان‌های انقلاب اسلامی به آن توجه کرده و بر آن متمرکز بوده است. افسوس که به‌تعبیر امیرمؤمنان‌علی (ع) دیگران در عمل به دستور‌های قرآن کریم و مبانی حقوقی شریعت اسلامی از ما جلو افتاده و بر ما پیشی گرفته‌اند!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->