حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

مهمترین علت های گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر

  • کد خبر: ۴۵۳۳۰
  • ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
مهمترین علت های گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر
بسیاری از والدین تصور می‌کنند که وقتی نوجوانانی دچار اعتیاد می‌شوند، در خانواده آن‌ها اعتیاد وجود دارد، از لحاظ معیشتی مشکل دارند و یا بچه‌های طلاق هستند؛ درحالی که پارامتر‌های درگیری به اعتیاد در نوجوانان متفاوت از سایر گروه‌های سنی است.
به گزارش شهرآرانیوز، دیبا مبین روانشناس بالینی و مشاور خانواده، درباره علل مهم گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر اظهار داشت: بسیاری از والدین تصور می‌کنند که وقتی نوجوانانی دچار اعتیاد می‌شوند، در خانواده آن‌ها اعتیاد وجود دارد، فقیر و از لحاظ معیشتی مشکل دارند و یا بچه‌های طلاق هستند؛ درحالی که پارامتر‌های درگیری به اعتیاد در نوجوانان متفاوت از سایر گروه‌های سنی است و آن‌ها اغلب به دلیل استرس و اضطراب، عدم اعتماد به نفس و برای کنترل خشم و عصبانیت رو به مصرف موارد مخدر می‌آورند.

وی تصریح کرد: بحران‌های دوران بلوغ و نوسانات شدید رفتاری که از گوشه‌گیری تا شور و هیجان غیر قابل کنترل گسترده است، باعث می‌شود تا بسیاری از نوجوانان در جستجوی آرامش باشند آن‌ها به سرعت درحال تغییر ذائقه و سلایق خود هستند تا مسیر گم شده خود را پیدا کنند به همین دلیل مدتی به دنبال موسیقی و تئاتر و مدتی درصدد ورزش و نقاشی هستند این تغییر رفتار دینامیکی بخشی از هویت‌یابی نوجوان است.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی برخی از نوجوانان که مهارت‌های اجتماعی را به شکل صحیحی از والدین خود نیاموختند برای کنترل روان خود به سمت آرامش‌های کاذب می‌رود تا به نوعی خود را تخلیه کنند و این سرآغاز اعتیاد است.
 

انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی به خود گرفته است

وی با بیان اینکه انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی و شیک به خود گرفته است، افزود: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که انگیزه‌ها و الگو‌های مصرف مواد مخدر در حال تغییر است و بهانه‌های عجیبی برای اعتیاد در نوجوانان و جوانان وجود دارد به طور مثال برخی از افراد به خصوص دختران برای لاغری و رسیدن به وزن مورد نظر خود به جای ورزش و یا کنترل رژیم غذایی اقدام به مصرف مواد مخدر می‌کنند که این زنگ خطری برای والدین و جامعه است که تغییر ارزش و سبک زندگی تا این اندازه باعث کج فهمی در نسل جدید شده است.

مبین اضافه کرد: نوجوانان به مصرف مواد توهم‌زا و محرک بیشتر از سایر مواد علاقه نشان می‌دهند و همین امر باعث شده تا مواد صنعتی با عوارض پرخطر بیش از پیش رونق بگیرد به طوری که کلکسیونی از مواد مخدر با نام‌ها و دوز‌های مختلف هر روز تولید و شناسایی شود.

این مشاوره خانواده ابراز داشت: از آن جایی که مغز نوجوان در حال پیشرفت و تکامل است، سلول‌های مغزی او پیام‌های بلندتری را به قسمت‌های دیگر نسبت به سلول‌های مغزی فرد جوان می‌فرستد، این پیام‌های شدید کمی عقب و جلو می‌شود و با ایجاد احساسات شدیدی مثل رضایت از یک فعالیت رضایت بخش همراه می‌شود که در نوجوانان بیشتر از جوانان است. پس می‌توان نتیجه گرفت که یک نوجوان به مواد حساس‌تر و درصورت یک‌بار تجربه مصرف مواد مخدر میل بیشتری برای تجربه‌های بعدی دارد به همین خاطر والدین باید در این برهه سنی بیش از پیش مراقب رفتارها، مشکلات، دغدغه‌ها و هیجانات فرزند خود باشند.

مبین خاطر نشان کرد: تربیت والدین تأثیر بسزایی در بروز مشکلات رفتاری نوجوانان دارد، رابطه صمیمی والدین و نوجوانان باعث می‌شود تا در هنگام مشکلات و بحران‌های نوجوانی به جای پناه بردن به مواد مخدر و دوستان ناباب، در محیط روانی خانواده باقی بمانند و با به کار گیری مهارت‌های حل مساله مشکلات خود را برطرف کنند. همراه بودن والدین با نوجوانان باعث می‌شود تا از خطرات اعتیاد در امان بمانند به همین خاطر همواره توصیه می‌شود به جای سرزنش و تنبیه به حرف‌های نوجوان گوش داده شود و او را همان طور که هست بپذیرند.
 
منبع:فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->