پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود
سرخط خبرها

اعتیاد دارویی در کمین مصرف خودسرانه

  • کد خبر: ۴۴۵۴۱
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۲
اعتیاد دارویی در کمین مصرف خودسرانه
کارشناس مسئول پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و فضای مجازی سازمان بهزیستی کشور به مردم توصیه کرد از تمدید خودسرانه مصرف دارو بدون مجوز پزشک خودداری کنند زیرا هر دارویی برای یک دوره درمانی خاص تجویز و ادامه این روند سبب اعتیاد می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناس مسئول پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و فضای مجازی سازمان بهزیستی کشور به مردم توصیه کرد از تمدید خودسرانه مصرف دارو بدون مجوز پزشک خودداری کنند زیرا هر دارویی برای یک دوره درمانی خاص تجویز و ادامه این روند سبب اعتیاد می‌شود.

آزاده اولیایی افزود: با وجود اینکه دارو توسط پزشک تجویز می‌شود اما فقط به این دلیل که «من نسخه گرفته بودم و دارو توسط پزشک تجویز شده بود»، نباید مصرف دارو را پس از اتمام آن ادامه داد. بسیاری از افراد بدون مراجعه مجدد برای پیگیری وضعیت بیماری، خودسرانه اقدام به تمدید مصرف دارو می کنند و این یکی از مشکلاتی است که ما در درمان اعتیاد دارویی داریم.

وی ادامه داد: برخی افراد می‌گویند این دارو را دکتر به من داده اما بعد از مدتی که مثلا قرار بوده یک ماه بعد مجددا به دکتر مراجعه کند، دیگر مراجعه نکرده‌اند. آنها چون نتایج خوب مصرف آن دارو را در دوره موقت مشاهده می‌کنند، ترجیح می‌دهند که خودسرانه مصرف آن را ادامه دهند.

کارشناس مسئول پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و فضای مجازی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در همه کشورهای دنیا، دو مدل برای فروش دارو در مراکز فروش دارو و داروخانه‌ها وجود دارد؛ برخی داروها نیاز به نسخه پزشک دارند و برخی داروها نیاز به نسخه پزشک ندارند و اصطلاحا مصرف آنها خطرآفرین نیست و موقت است.

اولیایی با تاکید بر آنکه به هیچ عنوان نباید دارویی را خودسرانه مصرف کرد، گفت: مصرف داروی خودسرانه موجب می‌شود که اگر که بیماری شخص جدی باشد، همه علامت‌های تشخیصی را از بین می‌برد. تسکین موقت می دهد و چون فرد به آرامش موقت می رسد ترجیح می دهد که دوباره هرچند وقت یکبار آن دارو را مصرف کند تا آن علایم تظاهر پیدا نکند تا دوباره دچار درد جسمی یا روانی شود.

وی اضافه کرد: امروزه افراد بسیار زیادی هستند که صرفا به خاطر اعتیاد به انواع قرص‌های آرامبخش، انواع قرص‌های خواب‌آور و به دلیل اعتیاد به انواع مُسکن‌ها مراجعه می‌کنند. در تقسیم بندی انواع مواد، اعتیاد به طبقه آرامبخش‌ها و مُسکن‌ها، زیاد مشاهده می‌شود.

کارشناس مسئول پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و فضای مجازی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: برخی افراد به طور مثال یک قرص استامینوفن کدئین مصرف می‌کنند و هنگامیکه می‌بینند با یک قرص خوب نمی‌شوند، اندازه مصرف را افزایش می دهند؛ ابتدا به دو تا سه عدد افزایش می‌دهند و بعد به راحتی به اعداد حیرت‌انگیزی می‌رسند. در مواردی می‌بینیم که مرز مصرف دارو از روزانه ۱۰۰ عدد هم می‌گذرد.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد، مصرف داروها یک دوره موقت دارد، به طور مثال دارویی مانند زولپیدوم که برای خواب تجویز می شود، ممکن است که دوره مصرف زمانی‌اش، یک ماهه یا ۴۰ روزه باشد اما متاسفانه افراد بعد از اینکه دارو را مصرف کردند و تمام شد، باز هم آن را مصرف می‌کنند و این تمدید خودسرانه مصرف دارو منجر به اعتیاد دارویی می‌شود.

اولیایی افزود: شاید شنیدن برخی از این ارقام، باعث حیرت شود. اما بعد از مدتی از زمان مصرف دارو، بدن اصطلاحا نسبت به آن تحمل پیدا می‌کند و دیگر فرد با مصرف آن، آرامش را کسب نمی‌کند و به‌ ناچار مصرف دارو را افزایش می‌دهد به حدی می‌رسد که  به دارو وابسته می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->