پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

  • کد خبر: ۴۵۴۵۸
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت
«احمد محمود» عادت داشت هر روز اول صبح پشت میز کارش بنشیند و بنویسد و بیش از ۴۰  سال به همین منوال نوشت و طی ۴ دهه فعالیت ادبی خود در مجموع  ۱۴ کتاب شامل ۹ مجموعه‌ داستان کوتاه و ۵ رمان‌ بلند را منتشر کرد. 

به گزارش شهرآرانیوز، «احمد عطا» معروف به احمد محمود، نویسنده نام‌آشنای ادبیات معاصر است که چهارم دی ۱۳۱۰ در اهواز به دنیا آمد. او در جوانی گرفتار سیاست شد و به زندان رفت و تبعید شد. سال ۱۳۳۶ رها شد و به مشاغل مختلف روی آورد اما در نهایت خودش را بازخرید کرد و به نوشتن پرداخت سال ۱۳۳۳ داستانکی با عنوان «صب می‌شه» نوشته بود که به گفته خودش نشانه‌ای از بروز نویسندگی‌اش بوده است.

 

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

جای خالی «احمد محمود» در اتاق کارش

 

او عادت داشت هر روز اول صبح پشت میز کارش بنشیند و بنویسد و بیش از ۴۰  سال به همین منوال نوشت و طی ۴ دهه فعالیت ادبی خود در مجموع  ۱۴ کتاب شامل ۹ مجموعه‌ داستان کوتاه و ۵ رمان‌ بلند را منتشر کرد. 

«همسایه‌ها»، «داستان یک شهر»، «زمین سوخته»، «مدار صفر درجه» و «درخت انجیر معابد» از آثار شناخته شده‌ او هستند. داستان زمین سوخته روایت‌گر جنگ ایران و عراق و تجربه شخصی او از جنگ است. برادر احمد محمود که در این جنگ شهید شده است الهام بخش او برای نوشتن این اثر بوده است. درخت انجیر معابد نیز آخرین کتاب منتشر شده از احمد محمود در سال ۱۳۷۹ است. علاوه بر کتاب‌های تالیفی او یک کتاب را با نام آدم زنده در سال ۱۳۷۶ ترجمه کرده است.

 


بیشتر بخوانید:

 درس مهم «احمد محمود» برای نوشتن داستان

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

 


 

احمد محمود را پیرو سبک رئالیسم اجتماعی می‌دانند. او خالق برخی از مهم‌ترین آثار ادبیات داستانی معاصر ایران است ولی همواره با کم‌لطفی‌های فراوانی در انتشار کتاب‌هایش و کسب جوایز رو‌به‌رو بوده است. او در طول سال‌های پرافتخار زندگی‌اش فقط یک جایزه برای آخرین اثرش «درخت انجیر معابد» دریافت کرد و برنده‌ اولین دوره جایزه هوشنگ گلشیری شد. در جشنواره «بیست سال ادبیات داستانی در ایران»، کتاب «مدار صفر درجه» نیز جایزه‌ی هیئت داوران را به خود اختصاص داد که به دلایل سیاسی این جایزه به احمد محمود داده نشد.

 

 

درباره «احمد محمود»، نویسنده‌ای که بیش از ۴۰ سال پشت میز کارش نوشت

«احمد محمود» در امام‌زاده طاهر کرج به خاک سپرده شده است

 

احمد محمود در همان سال‌های زندان و تبعید دچار مشکلات تنفسی شده بود، بیماری‌ای که تا آخر عمر با او باقی ماند و در نهایت سال ۱۳۸۱ او را به بیمارستان مهرداد تهران کشاند و زندگی این نویسنده بزرگ را گرفت. مزار احمد محمود در امام‌زاده طاهر کرج است.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->