آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های نوروزی از فردا سه شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) آیا صرفا تعطیلی ادارات در رفع ناترازی انرژی موثر است؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ اسفند ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۹۲۷ میلیون تومان حقوق یک سال کارگران به یک متر خانه هم نمی‌رسد! فروش فوق‌العاده ۹ محصول ایران‌خودرو آغاز شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات پارلمان رژیم صهیونیستی: باید همه مردان غزه کشته شوند فروش بدون قرعه‌کشی ۳ خودرو سایپا از امروز (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات تداوم روند کاهش قیمت طلا در مشهد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سرازیرشدن پول حقیقی‌ها به بورس | شاخص کل ۵۶ هزار واحد مثبت شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سبد معیشت ۲۳ میلیون تومانی کارگران واقعی نیست | هزینه‌های زندگی بیش از ۴۰ میلیون تومان است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۶ اسفند ۱۴۰۳) چند؟ قیمت منطقی هر شانه تخم‌مرغ اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) گوشت، برنج، شکر و مرغ تنظیم‌بازار از شنبه آینده (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) در مشهد توزیع می‌شود آفت نمایشگاه‌های مبلمان برای مبل‌سازان مشهدی | دلالان نمایشگاه‌های مبل مشهد را قبضه کردند قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۶ اسفند ۱۴۰۳) | افت قیمت در بازار طلا و سکه معافیت انواع گوشت و فراورده‌های آن از مالیات بر ارزش افزوده | قیمت گوشت کاهش می‌یابد وزیر جهاد کشاورزی: هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت هرمتر واحد مسکونی به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود!
سرخط خبرها

سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار

  • کد خبر: ۴۵۹۰۶
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار
اگر قیمت پنبه متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان خراسان رضوی را در کشت پنبه دوباره به یک قطب تبدیل کرد.
طنین همتی|شهرآرانیوز، امروز، ۱۵ مهرماه، روز جهانی پنبه است. این طلای سفید باتوجه‌به نقش پررنگی که در صنایع تبدیلی دارد، از آن به‌عنوان محصول راهبردی نام برده می‌شود.

باوجود ظرفیت خوب این محصول در نقاط مختلف کشور از جمله خراسان رضوی، متأسفانه در سال‌های گذشته واردات بی‌رویه این محصول و کم‌لطفی متولیان دولتی به کشت پنبه، کشاورزان را به‌سمت تولید محصول جایگزین سوق داده است.

خراسان رضوی هم باتوجه‌به کشت ۲۳/۵ درصدی تولید طلای سفید در کشور، از این موضوع مستثنا نیست و این مشکل، گله‌مندی و ناامیدی کشاورزان را به‌همراه داشته است.

در این بین، این سؤال پیش می‌آید که آیا می‌شود دوباره به روز‌های اوج تولید این محصول و حتی صادرات آن امیدوار بود؟ معاون بهبود تولیدات گیاهی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: سطح زیر کشت پنبه براساس آخرین گزارش، بیش از ۹۶ هزار هکتار در کشور است و سهم استان خراسان رضوی ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۲۳/۵ درصد فضای زیر کشت پنبه کشور را تشکیل می‌دهد.

ساربان تصریح کرد: خراسان رضوی در گذشته صاحب مقام اول در کشت و تولید پنبه با ۵۸ هزار هکتار بوده است که اکنون پنبه در ۲۰ نقطه استان از جمله شهرستان‌های سبزوار، نیشابور، سرخس، رشتخوار و بردسکن کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در گذشته تولید و کشت پنبه در استان ۵۸ هزار هکتار بوده، اما اکنون کم شده است، تصریح کرد: این کاهش سطح زیر کشت نشان می‌دهد که نگاه کشاورزان به تولید این محصول صرفا اقتصادی است و دولت باید نگاهش به این محصول راهبردی باشد، چون این محصول می‌تواند مواد مورد نیاز صنایع مختلف از جمله نساجی و صنایع شیمیایی روغن‌کشی را تأمین کند.

به‌گفته ساربان، اگر قیمت این محصول متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان استان را در کشت پنبه به یک قطب تبدیل کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان یگانه راهکار پایداری را در حوزه گسترش کشت پنبه، ورود به کشاورزی قراردادی بیان کرد و افزود: گام اول الگوی کشت خراسان رضوی، کشاورزی قراردادی است، به این معنی که شرکت‌ها و تشکل‌ها به‌عنوان خریدار و کشاورز هم به‌عنوان فروشنده وارد قرارداد شوند تا یک قرارداد هدفمند بسته شود.

ساربان تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌دلیل مشکلات واردات در این برهه زمانی، واردات پنبه کم شده و قیمت‌ها روبه‌افزایش است. کشاورزان نیز باید دقت کنند که نگاه به تولید در این محصول برگشته است. بزرگ‌ترین مشکل ما در حوزه کشت پنبه بحث هزینه‌های برداشت است که باید به سمت ماشینی‌شدن در این بخش حرکت کنیم. در این راستا اکنون ۶ دستگاه کمباین وارد استان شده است و جهاد کشاورزی هم آمادگی کامل دارد که تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی درباره نقاط قوت پنبه استان خاطرنشان کرد: خراسان رضوی باتوجه‌به شرایط اقلیمی امکان تولید بذر پنبه را برای کشور دارد. وجود ۲۰ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی، ایستگاه تحقیقات پنبه و وجود محققان و کشاورزان باتجربه از نقاط قوت پنبه‌کاری در استان خراسان رضوی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->