افزایش قیمت لاستیک منتفی شد پشت پرده تخفیف‌های مشکوک تاکسی‌های اینترنتی | تخفیف‌ها واقعی است؟ دولت خواستار حذف ۴ صفر از پول و تبدیل ریال به تومان شد روز‌های گرم بازار سرمایه در راه است ۳ دلیل اصلی نوسان اخیر بازار ارز (یکم دی ۱۴۰۳) آغاز پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از امروز در بیمه‌ها (یکم دی ۱۴۰۳) | کدام خودرو‌ها مشمول این قانون می‌شوند؟ شرکت‌های دانش‌بنیان در موضوع ناترازی انرژی چگونه می‌توانند موثر باشند؟ ۴۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ افت قیمت خودرو‌های داخلی (یکم دی ۱۴۰۳) افزایش قیمت خودرو‌های خارجی (یکم دی ۱۴۰۳) | کوراندو ۸۰ میلیون تومان گران‌تر شد بورس زمستان را طوفانی شروع کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم دی ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: رویکرد‌های اجرایی در اسناد آمایش سرزمینی دیده شود دو‌قطبی‌شدن، تله اصلاحات اقتصادی عرضه اولیه «دزاگرس»، دوشنبه (۳ دی ۱۴۰۳) زنان کارآفرین باید جایگاه خود را در سطح بین‌المللی پیدا کنند امکان فروش ارز همه صادرکنندگان در مرکز مبادله از ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ فراهم می‌شود ایجاد کارگروه ویژه رصد مشکلات بانوان بازرگان در مشهد + فیلم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم دی ۱۴۰۳) | دلار ۷۷ هزار تومان علت افت بیت‌کوین به زیر ۱۰۰هزار دلار چه بود؟ پیش‌فروش ۶ خودرو سایپا از امروز (شنبه، یکم دی ۱۴۰۳) + جدول و شرایط چرا یارانه نقدی آذر ۱۴۰۳ برای برخی افراد واریز نشد؟   آغاز حراج سکه‌های ۸۶ از ساعت ۱۲ امروز (شنبه، یکم دی ۱۴۰۳) + شرایط مردم در چه شرایطی حاضرند ارز و سکه‌های خانگی خود را در اختیار دولت قرار دهند؟ کدام بازار در ۹ ماهه اول ۱۴۰۳، پربازده‌ترین بازار شد؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (یکم دی ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی و پیاز را کیلویی چند بخریم؟ اگر یارانه نقدی قطع شد به کجا مراجعه کنیم؟ سود سهام عدالت متوفیان به حساب وراث واریز شد قیمت طلا در بازار جهانی امروز چقدر شد؟ (یکم دی ۱۴۰۳) فروش فوق العاده محصول ایران خودرو با تحویل فوری از امروز (یکم دی ماه ۱۴۰۳) + لینک ثبت نام
سرخط خبرها

واردات بی‌رویه پنبه، تولیدکنندکان داخلی را فلج کرد

  • کد خبر: ۴۴۳۷۵
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰
واردات بی‌رویه پنبه، تولیدکنندکان داخلی را فلج کرد
کشاورز نمونه کاشمری گفت: حمایت‌نکردن دولت در سال‌های گذشته از محصول استراتژیک پنبه، باعث شد کشاورزان این محصول را رها کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، امروز کشاورزان نمونه پنبه‌کار کاشمر در کنفرانس خبری از مشکلات کشاورزی و دلایلی که باعث شد کشت طلای سفید در سال‌های گذشته در این منطقه بسیار کمتر شود صحبت کردند.

این کشاورزان از عدم حمایت دولت در سال‌های گذشته و مجموعه عواملی که باعث شد کشت پنبه در این منطقه به عنوان قطب تولید این محصول توجیه اقتصادی نداشته باشد بحث کردند.

هادی تقوی ۶۲ ساله که در سال ۷۲ با تولید ۸ تن در هکتار به عنوان پنبه‌کار نمونه کشور معرفی شده بود امروز کشت طلای سفید را رها کرده و به تولید محصولات دیگری روی آورده است و به جای پنبه محصولاتی مانند انگور، جو و ذرت می‌کارد.

به گفته این کشاورز نمونه کاشمری عدم حمایت دولت در سال‌های گذشته از محصول استراتژیک پنبه باعث شد آن‌ها این محصول را رها کنند.

تقوی گفت: در حالی که در آن زمان تولید پنبه در اوج بود و حتی صادرات به کشور‌های آسیای میانه و ترکمنستان داشتیم، با اجازه دولت وقت پنبه به ویژه الیاف مصنوعی وارد شد که همین واردات بی رویه تولید کنندکان داخلی را فلج کرد.


تقوی در توصیف وضعیت تولید پنه در دهه هفتاد گفت: کارخانه‌های پنبه به طور مستمر فعالیت داشتند و صنایع نساجی در کنار آن‌ها فعالیت میکردند و در مقاطعی پنبه ایران به فرانسه و آلمان صادر می‌شد، اما بااوج گرفتن واردات این وضعیت بر عکس شد و تولید پنبه روز به روز به افول گذاشت.

این کشاورزی نمونه با بیان اینکه در دهه هشتاد ۴۰ هکتار پنبه کاری داشته است، اما اکنون همه آن‌ها را به کشت محصولات دیگر اختصاص داده است، گفت: تولید این محصول دیگر برایش صرفه اقتصادی ندارد.
 

وی اظهار داشت: نرخ خرید پنبه از کشاورزان بسیار پایین است و در خوش بینانه‌ترین حالت ۲۰ میلیون تومان در هکتار برای کشاورزان در آمد ایجاد میکند که البته با کسر هزینه‌های جاری واقعا چیزی برای پنبه کار باقی نمی‌ماند.

هزینه نهاده‌های کشاورزی بسیار بالاست

وی اظهار داشت: هزینه بالای نهاده‌های کشاورزی از جمله کود شیمایی بالا است به طوری که قیمت کود فساته و پتاسه به بسته‌ای ۵۰۰ هزار تومان برای سال جاری رسیده است.

وی افزود: از آنجا که پنبه محصول هزینه بری است باعث شده که کشت آن برای کشاورزان زیادی از جمله من به صرفه نباشد.


قربان علی اسدی یکی دیگر از کشاورزان پنه کار حاضر در این نشست به دلایل دیگری از کاهش سطح زیر کشت پنبه در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: کمبود آب یکی دیگر از دلایلی بود که باعث شد کشاورزان به سمت تولید محصولات دیگری بروند.

وی اضافه کرد: هوشمند سازی چاه‌های آب باعث شده که کشاورزان نتوانند به حد کافی مزارع خود را آبیاری کنند و برای استفاده از آب محدودیت ایجاد شده است.
 


مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد نیز دراین مراسم گفت: تغییرات آب و هوایی تاثیر زیادی در کشت نکردن پنبه از سوی کشاورزان دارد در سال‌های گذشته این منطقه گرم‌تر شده است و از آنجای که پنبه آب بیشتری نیاز دارد کشاورزان مجبور به کشت محصولات دیگری شده اند.
تولید پنبه هزینه بر است و سالانه باید این هزینه‌ها تکرار شود، اما در باغ انگور کشاورز یک سال می‌کارد و چند سال برداشت می‌کند و در نتیجه هزینه‌های کمتری دارد.
 

در این نشست مجتبی صمیمی نماینده یک کارخانه نساجی نیز حضور داشت و از وضعیت کاهش تولید پنبه و آینده این صنعت ابراز نگرانی کرد و گفت: واردات بی رویه پنبه اکنون نیز ادامه دارد و دو ماه قبل از فصل برداشت ثبت سفارش انجام و همزمان با فصل برداشت داخلی واردات صورت می‌گیرد و این شائبه ایجاد ماه‌ی شود که فسادی در پشت پرده است.

وی به امضا‌های طلایی در وزارت صنعت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت در پاسخ به نامه رئیس جمور که واردات پنبه در فصل برداشت بررسی شود نوشته است «هرگونه ممنوعیت و محدودیت در واردات پنبه خلاف است»
 

صمیمی ادامه داد موضوع وزارت صمت درباره محدودیت واردات پنبه درحالی است که همه کارشناسان اعتقاد دارد ایران از اوج شکوفایی تولید پنبه و خودکفایی در این محصول فاصله زیادی بگیرد واردات است
این کارشان همچنین گفت سیاست‌های حمایتی ازتولید پنبه وجود ندارد وبسته‌های تشویقی نیز برای ترقیب کشاورزان پیش بینی نشده است که همه این‌ها باعث نگرانی پنبه کاران شده است و تضمینی ندارند که اگر دوباره به سمت تولید پنبه بروند وضعیت آن‌ها بهبود می‌یابد و از حمایت‌های دولت برخودار می‌شود.
 

وی ادامه داد:مدیریت دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی به صورت پراکنده است که حلقه‌های زنجیره تولید در میان این وزاتخانه‌ها منقطع شده است درحالی در تمام دنیا تولید را در قالب زنجیره پیش می‌برند.

عباش زابلی مقدم یکی دیگر از پنبه کاران که در سال ۹۴ پنبه کار نمونه شده بود گفت مشکل اصلی کمبود اب است و دولت اگر می‌خواهد کشاورزان پنبه به سمت پنبه بروند باید مشکل آب آن‌ها را برطرف کند، آب‌ها سرگردان در منطقه زیاد است و می‌توان با ارائه تسهیلاتی به کشاورزان به ذخیره آب کمک کرد.

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->