تاکید معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی بر لزوم مشارکت شبکه بانکی در پروژه‌های آزادراهی + فیلم پورشه 911 توربو S مدل 2026 رونمایی شد + مشخصات فنی و امکانات | نیرومندترین نسخه در تاریخ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش ۶۰ میلیونی تویوتا کرولا بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | دنا پلاس چقدر شد؟ چنددرصد بازار خودروهای ایران را وارداتی‌ها تشکیل می‌دهند؟ تولید بی‌سابقه حوزه زنبورداری در خراسان رضوی پیش‌بینی افزایش تدریجی تولید تخم‌مرغ برای امسال در شهرستان مشهد خرید انواع رله و سنسور صنعتی از بایا کنترل ۸۹ درصد زوج‌های خراسان رضوی در صف دریافت وام ازدواج + فیلم شورای رقابت عرضه خودروهای مشمول قیمت‌گذاری در بورس کالا را غیرقانونی اعلام کرد طلافروشی‌های مشهد فردا (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) تعطیل هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: نرخ بیکاری خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ به ۴/۹ درصد رسید بورس به تعادل رسید | حجم و ارزش معاملات رشد کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) قیمت تخم‌مرغ در مشهد اعلام شد | شنیسل مرغ، ماهی، جگر و کله‌پاچه چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول یک نماینده مجلس: به‌زودی شاهد تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در کشور خواهیم بود |  «قرارداد معین» در راه است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی آینده قیمت طلا در سه سناریوی مختلف  | چرا قیمت طلا در ایران سریع‌تر از اونس جهانی بالا می‌رود؟ سکه پارسیان امروز چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت واکنش رئیس سازمان بورس به آینده بازار بورس: امیدوارکننده خواهد بود آخرین مهلت پیش‌فروش سکه تا ساعت ۱۴ امروز (سه شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جزئیات بیت‌کوین در آتش | سیگنال خطرناک برای بازار ارز دیجیتال (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) معطلی ۳ ماهه تولیدکنندگان در صف دریافت ارز طلای ۱۸ عیار امروز در مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) دلار در مشهد به کمتر از ۱۰۰ هزار تومان نزول کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) گزارشی از رکود در صنعت مبلمان | نشستن تورم بر بازار مبلمان جزئیات عرضه خودروهای داخلی و خارجی در بازار سرمایه | بورس مسئول نظارت بر رمز دارایی می‌شود قیمت جهانی طلا امروز (سه شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | انگور ۴۰ تا ۷۰ هزار تومان افت ۷ درصدی ارزش بازار سهام در پنج ماهه اول ۱۴۰۴
سرخط خبرها

سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار

  • کد خبر: ۴۵۹۰۶
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار
اگر قیمت پنبه متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان خراسان رضوی را در کشت پنبه دوباره به یک قطب تبدیل کرد.
طنین همتی|شهرآرانیوز، امروز، ۱۵ مهرماه، روز جهانی پنبه است. این طلای سفید باتوجه‌به نقش پررنگی که در صنایع تبدیلی دارد، از آن به‌عنوان محصول راهبردی نام برده می‌شود.

باوجود ظرفیت خوب این محصول در نقاط مختلف کشور از جمله خراسان رضوی، متأسفانه در سال‌های گذشته واردات بی‌رویه این محصول و کم‌لطفی متولیان دولتی به کشت پنبه، کشاورزان را به‌سمت تولید محصول جایگزین سوق داده است.

خراسان رضوی هم باتوجه‌به کشت ۲۳/۵ درصدی تولید طلای سفید در کشور، از این موضوع مستثنا نیست و این مشکل، گله‌مندی و ناامیدی کشاورزان را به‌همراه داشته است.

در این بین، این سؤال پیش می‌آید که آیا می‌شود دوباره به روز‌های اوج تولید این محصول و حتی صادرات آن امیدوار بود؟ معاون بهبود تولیدات گیاهی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: سطح زیر کشت پنبه براساس آخرین گزارش، بیش از ۹۶ هزار هکتار در کشور است و سهم استان خراسان رضوی ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۲۳/۵ درصد فضای زیر کشت پنبه کشور را تشکیل می‌دهد.

ساربان تصریح کرد: خراسان رضوی در گذشته صاحب مقام اول در کشت و تولید پنبه با ۵۸ هزار هکتار بوده است که اکنون پنبه در ۲۰ نقطه استان از جمله شهرستان‌های سبزوار، نیشابور، سرخس، رشتخوار و بردسکن کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در گذشته تولید و کشت پنبه در استان ۵۸ هزار هکتار بوده، اما اکنون کم شده است، تصریح کرد: این کاهش سطح زیر کشت نشان می‌دهد که نگاه کشاورزان به تولید این محصول صرفا اقتصادی است و دولت باید نگاهش به این محصول راهبردی باشد، چون این محصول می‌تواند مواد مورد نیاز صنایع مختلف از جمله نساجی و صنایع شیمیایی روغن‌کشی را تأمین کند.

به‌گفته ساربان، اگر قیمت این محصول متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان استان را در کشت پنبه به یک قطب تبدیل کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان یگانه راهکار پایداری را در حوزه گسترش کشت پنبه، ورود به کشاورزی قراردادی بیان کرد و افزود: گام اول الگوی کشت خراسان رضوی، کشاورزی قراردادی است، به این معنی که شرکت‌ها و تشکل‌ها به‌عنوان خریدار و کشاورز هم به‌عنوان فروشنده وارد قرارداد شوند تا یک قرارداد هدفمند بسته شود.

ساربان تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌دلیل مشکلات واردات در این برهه زمانی، واردات پنبه کم شده و قیمت‌ها روبه‌افزایش است. کشاورزان نیز باید دقت کنند که نگاه به تولید در این محصول برگشته است. بزرگ‌ترین مشکل ما در حوزه کشت پنبه بحث هزینه‌های برداشت است که باید به سمت ماشینی‌شدن در این بخش حرکت کنیم. در این راستا اکنون ۶ دستگاه کمباین وارد استان شده است و جهاد کشاورزی هم آمادگی کامل دارد که تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی درباره نقاط قوت پنبه استان خاطرنشان کرد: خراسان رضوی باتوجه‌به شرایط اقلیمی امکان تولید بذر پنبه را برای کشور دارد. وجود ۲۰ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی، ایستگاه تحقیقات پنبه و وجود محققان و کشاورزان باتجربه از نقاط قوت پنبه‌کاری در استان خراسان رضوی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->