ایران دوباره در سازمان جهانی «فائو» دارای حق رای شد تمدید زمان پرداخت مالیات ۱۴۰۳ مشاغل قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | فیدلیتی پرستیژ ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اختلاف خودروسازان و دولت منجر به رشد شدید قیمت خودرو‌های داخلی شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تا ۳۰ میلیون تومان چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) چرا ناترازی برق امسال زودتر شروع شد؟ ویدئو | بابک زنجانی و ماجرای تأسیس ۲۰ شرکت و رؤیای سلطه بر اقتصاد ایران سامانه نظارتی پلتفرم‌های آنلاین طلا رونمایی شد فروکش‌کردن هیجان منفی در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) نرخ جدیدی برای نان اعلام نشده است (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | دلار کاهش یافت نگاهی کوتاه بر حال‌وروز فرش ایرانی هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی | گسست تاروپود خط‌ونشان خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو رشد قیمت گوشت گوسفندی در مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) واردکنندگان برنج در انتظار تخصیص ارز آغاز برداشت گندم در ۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) طلا در بازار مشهد ارزان شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ضرورت رفع ۲ مانع بزرگ پیش روی نهضت ملی مسکن واکنش‌های احتمالی بازار‌های مالی نسبت به آینده مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟ | سرمایه گذاران در دو راهی تردید و امید تشریح پروژه‌های متعدد انتقال آب به مشهد | آب صنایع باید با پساب فاضلاب جایگزین شود قیمت طلای جهانی امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد معافیت حق بیمه سهم کارفرما مشمول چه کارگاه‌هایی می‌شود؟ + لیست کارگاه‌ها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | ورود انبه با قیمت نجومی به بازار میوه مشهد قیمت زعفران کاهش یافت (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات بیشتر از «پیش‌فروش ارز» اعلام شد شهر کرمان تعطیل شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ویدئو| افشاگری رئیس بورس درباره علت ناتوانی خودروسازان در رفع زیان انباشته بازدهی مثبت ۴ ابزار مالی در بازار سرمایه در هفته دوم خرداد ۱۴۰۴ +جزئیات ویدئو| صحبت‌های وزیر اقتصاد پیشنهادی درباره بی‌ثباتی اقتصادی در ایران
سرخط خبرها

سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار

  • کد خبر: ۴۵۹۰۶
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
سود منطقی و پوشش هزینه‌های تولید، خواسته کشاورزان پنبه‌کار
اگر قیمت پنبه متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان خراسان رضوی را در کشت پنبه دوباره به یک قطب تبدیل کرد.
طنین همتی|شهرآرانیوز، امروز، ۱۵ مهرماه، روز جهانی پنبه است. این طلای سفید باتوجه‌به نقش پررنگی که در صنایع تبدیلی دارد، از آن به‌عنوان محصول راهبردی نام برده می‌شود.

باوجود ظرفیت خوب این محصول در نقاط مختلف کشور از جمله خراسان رضوی، متأسفانه در سال‌های گذشته واردات بی‌رویه این محصول و کم‌لطفی متولیان دولتی به کشت پنبه، کشاورزان را به‌سمت تولید محصول جایگزین سوق داده است.

خراسان رضوی هم باتوجه‌به کشت ۲۳/۵ درصدی تولید طلای سفید در کشور، از این موضوع مستثنا نیست و این مشکل، گله‌مندی و ناامیدی کشاورزان را به‌همراه داشته است.

در این بین، این سؤال پیش می‌آید که آیا می‌شود دوباره به روز‌های اوج تولید این محصول و حتی صادرات آن امیدوار بود؟ معاون بهبود تولیدات گیاهی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: سطح زیر کشت پنبه براساس آخرین گزارش، بیش از ۹۶ هزار هکتار در کشور است و سهم استان خراسان رضوی ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۲۳/۵ درصد فضای زیر کشت پنبه کشور را تشکیل می‌دهد.

ساربان تصریح کرد: خراسان رضوی در گذشته صاحب مقام اول در کشت و تولید پنبه با ۵۸ هزار هکتار بوده است که اکنون پنبه در ۲۰ نقطه استان از جمله شهرستان‌های سبزوار، نیشابور، سرخس، رشتخوار و بردسکن کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در گذشته تولید و کشت پنبه در استان ۵۸ هزار هکتار بوده، اما اکنون کم شده است، تصریح کرد: این کاهش سطح زیر کشت نشان می‌دهد که نگاه کشاورزان به تولید این محصول صرفا اقتصادی است و دولت باید نگاهش به این محصول راهبردی باشد، چون این محصول می‌تواند مواد مورد نیاز صنایع مختلف از جمله نساجی و صنایع شیمیایی روغن‌کشی را تأمین کند.

به‌گفته ساربان، اگر قیمت این محصول متناسب با هزینه‌های تولید افزایش یابد و به سودی منطقی برای کشاورز منجر شود، می‌توان استان را در کشت پنبه به یک قطب تبدیل کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان یگانه راهکار پایداری را در حوزه گسترش کشت پنبه، ورود به کشاورزی قراردادی بیان کرد و افزود: گام اول الگوی کشت خراسان رضوی، کشاورزی قراردادی است، به این معنی که شرکت‌ها و تشکل‌ها به‌عنوان خریدار و کشاورز هم به‌عنوان فروشنده وارد قرارداد شوند تا یک قرارداد هدفمند بسته شود.

ساربان تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌دلیل مشکلات واردات در این برهه زمانی، واردات پنبه کم شده و قیمت‌ها روبه‌افزایش است. کشاورزان نیز باید دقت کنند که نگاه به تولید در این محصول برگشته است. بزرگ‌ترین مشکل ما در حوزه کشت پنبه بحث هزینه‌های برداشت است که باید به سمت ماشینی‌شدن در این بخش حرکت کنیم. در این راستا اکنون ۶ دستگاه کمباین وارد استان شده است و جهاد کشاورزی هم آمادگی کامل دارد که تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی درباره نقاط قوت پنبه استان خاطرنشان کرد: خراسان رضوی باتوجه‌به شرایط اقلیمی امکان تولید بذر پنبه را برای کشور دارد. وجود ۲۰ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی، ایستگاه تحقیقات پنبه و وجود محققان و کشاورزان باتجربه از نقاط قوت پنبه‌کاری در استان خراسان رضوی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->