آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریبا تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب مروارید می‌شوند آزمون تعیین رشته مجدد، برای کدام دانش‌آموزان برگزار می‌شود؟ کاهش نسبی دمای هوای برخی مناطق کشور از اواسط هفته آینده (۲ مرداد ۱۴۰۳) متن دقیق آیین‌نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟ | واریز مبلغ ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری و صندوق فولاد انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است
سرخط خبرها

چه تعداد معتاد تزریقی در کشور وجود دارد؟

  • کد خبر: ۴۶۰۰۷
  • ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
چه تعداد معتاد تزریقی در کشور وجود دارد؟
رئیس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، با اشاره به این‌‌که بروز اچ آی وی از طریق اعتیاد تزریقی ۳۸ درصد است، از وجود ۹۰ هزار مصرف‌‌کننده تزریقی مواد مخدر خبر داد.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید ابراهیم قدوسی رئیس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از سال ۸۱ برنامه کاهش آسیب شروع شد و الان به توسعه کمی و کیفی مناسبی رسیده است، گفت: دو رفتار عمده از علل بروز موارد HIV در کشور است؛ یکی اشتراک سرنگ و سوزن بین جمعیت تزریقی و دیگری رفتار‌های پرخطر جنسی؛ رفتار‌های پرخطر جنسی طلایه دار بروز اچ آی وی در کشور است.

وی افزود: بروز "اچ آی وی" از طریق اعتیاد تزریقی در گذشته ۷۰ درصد برآورد می‌شد، اما الان به کمتر از ۳۸ درصد در سال ۹۸ کاهش یافته است؛ همچنین جمعیت افرادی که مواد مخدر را به صورت تزریقی استفاده می‌کنند از ۲۵۰ هزار به ۹۰ هزار نفر کاهش یافته است.

قدوسی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش آسیب تصریح کرد: در راستای کاهش موارد ابتلا به "اچ آی وی" آموزش توسط مراقبین سلامت در مراکز جامع سلامت مؤثر است؛ همچنین مراکز اختصاصی برای ارائه خدمت به گروه‌های پرخطر و مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در جهت آموزش جمعیت عمومی برای کنترل "اچ آی وی" عمل می‌کنند. مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در حال ارائه آموزش به نوجوانان در این زمینه است.

وی ادامه داد: با ارجاع بیماران به برنامه کاهش آسیب و درمان نگهدارنده با دارو‌های آگونیست، ساماندهی تجاهر به اعتیاد به وضعیت بهتری رسیده است و توانسته ایم آن را مدیریت کنیم. ما شیب افت روانی و اجتماعی بیماران را مدیریت کرده ایم. برنامه کاهش آسیب، منابع مالی کشور را در مقابل هزینه‌های سرسام آور درمان اجباری صیانت کرده است. هزینه‌های تحمیل شده به نظام سلامت با کنترل سل، هپاتیت ویروسی، ایدز، بیش مصرفی و موارد دیگر با برنامه کاهش آسیب مدیریت شده است. بازتوانی روانی - اجتماعی نیز توانسته است افراد دچار اعتیاد را به اجتماع بازگرداند. سال‌های از دست رفته با ناتوانی و سال‌های مرگ زودرس توسط برنامه کاهش آسیب مدیریت شده است.

وی اضافه کرد: در شهر تهران، مددسرا‌ها و سامان سرا‌هایی توسط شهرداری ایجاد و تجهیز شده است؛ ما در سه سال گذشته یک برنامه کشوری را در سطح ۴۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور اجرا کردیم و مناطقی که اجتماع معتادان تزریقی در آن‌ها انجام می‌شود را شناسایی و یک نقشه از پاتوق‌های نیازمند خدمات کاهش آسیب تهیه می‌کنیم و به استناد آن، زیرساخت‌های برنامه کاهش آسیب را فراهم می‌آوریم.

دکتر فرید براتی سده مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست گفت: برنامه‌های کاهش آسیب در فصل سرما اجرا می‌شود. در مورد پاندمی کرونا نیز از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد عملکرد خوبی در سراسر کشور به ویژه در تهران داشتیم. سال گذشته گزارشی از فوت افراد در پاتوق‌ها نداشتیم و تأکید کردیم که از فضای مراکز گذری استفاده شود. ستاد ملی کرونا منابعی به ما و وزارت بهداشت داد تا بتوانیم به بحث پاتوق‌ها با تأکید بر ارائه خدمات مرتبط با کرونا ورود پیدا کنیم. امسال نیز ما برنامه کاهش آسیب را داریم و تلاش مان این است که سیستم‌های سیار را بیشتر فعال کنیم. یکی از راهبرد‌های ما در بهزیستی تمرکز بر ارائه خدمات سیار است.

براتی در پایان با بیان این که بی خانمانی یک پدیده جهانی است تصریح کرد: طی پنج سال گذشته نزدیک به ۶۰۰۰ فرد پاک شده از اعتیاد از بهزیستی مسکن مددجویی دریافت کرده اند.
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->