آئین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ درباره مذاکرات با ایران پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط با اندونزی پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است
سرخط خبرها

درنگی بر آنچه در مناظره کامالا هریس و مایک پنس گذشت

  • کد خبر: ۴۶۱۹۷
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۳
درنگی بر آنچه در مناظره کامالا هریس و مایک پنس گذشت
امداد چهارشنبه ۱۶ مهر، مناظره میان کامالا هریس و مایک پنس، معاونان دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا، برگزار شد. مناظره نامزد‌های معاونان ریاست جمهوری به‌صورت کلی رویدادی چندان مهم در فعالیت‌های انتخاباتی آمریکا به شمار نمی‌رود، اما این‌بار ماجرا متفاوت است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ بامداد چهارشنبه ۱۶ مهر، مناظره میان کامالا هریس و مایک پنس، معاونان دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا، برگزار شد. مناظره نامزد‌های معاونان ریاست جمهوری به‌صورت کلی رویدادی چندان مهم در فعالیت‌های انتخاباتی آمریکا به شمار نمی‌رود، اما این‌بار ماجرا متفاوت است. موضوع این است که رئیس جمهوری آمریکا دراثر ابتلا به کرونا بیمار شده است و رقابت انتخاباتی نیز میان دو نفر از سالمندترین نامزد‌های تاریخ ریاست جمهوری آمریکا انجام می‌شود. به این ترتیب موضوعی که اکنون مطرح می‌شود این است که هر دو نامزد معاونت ریاست‌جمهوری در مناظره باید نشان می‌دادند که آماده عهده‌دار شدن مهم‌ترین مسئولیت ایالات متحده آمریکا هستند.


در مناظره هریس و پنس چه گذشت؟

در مناظره معاونان ۲ نامزد ریاست‌جمهوری بیشتر به امور اجرایی و مسائل سیاست داخلی آمریکا ازجمله بحران کرونا، مالیات ها، بحران اعتراضات ضدنژادپرستی، قاضی جدید دیوان عالی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی پرداخته شد با این‌حال سخن از حوزه سیاست خارجی نیز به میان آمد و سیاست خارجی آمریکا درقبال دو کشور چین و ایران مورد بحث قرار گرفت. در بخشی از این مناظره که به مشاجره پنس و هریس درباره ایران گذشت، از رویکرد متفاوت به توافق هسته‌ای و البته شهادت سردار قاسم سلیمانی سخن به میان آمد.
 
هریس در انتقاد از سیاست ترامپ درقبال ایران گفت: «او از توافق‌ها خارج شده است. به توافق هسته‌ای ایران نگاه کنید که ما را در موقعیتی ناامن‌تر قرار داده؛ چون آن‌ها دارند چیز‌هایی را تقویت می‌کنند که ممکن است به ایجاد یک زرادخانه هسته‌ای مهم ختم شود. مردم! ما همراه با دوستان و متحدانمان در آن توافق بودیم و به خاطر رویکرد یک‌جانبه دونالد ترامپ در سیاست خارجی و انزواگرایی‌اش، او ما را از این توافق خارج کرد و در موقعیت ناامن‌تر قرار داد. چیزی که همیشه علاوه‌بر ارتش فوق‌العاده ما جزئی از قدرتمان بوده، این است که ما به حرفمان پایبند می‌مانیم، ولی دونالد ترامپ این را نمی‌فهمد. چون نمی‌داند صادق بودن یعنی چه.»
 
اما در پاسخ، پنس گفت: «شما از ورود مجدد به توافق هسته‌ای ایران صحبت می‌کنید؛ همان توافقی که دولت قبلی به موجب آن ۱.۸میلیارد دلار پول به اصلی‌ترین حامی تروریسم دولتی انتقال داد. رئیس‌جمهور ترامپ ما را از آن توافق خارج کرد و وقتی قاسم سلیمانی داشت برای صدمه‌زدن به آمریکایی‌ها به بغداد سفر می‌کرد، او را حذف کرد. آمریکا اکنون امن‌تر است و متحدانمان هم امن‌ترند.» درمقابل، اما هریس گفت: «به مسئله سلیمانی اشاره کردید. بعد از حمله به سلیمانی، حمله متقابلی ازسوی ایران به نظامیان ما در عراق انجام شد و آن‌ها به ضربه مغزی مبتلا شدند. می‌دانید دونالد ترامپ این مسئله را چطور رفع و رجوع کرد؟ گفت آن‌ها سردرد گرفته اند!»


برنده مناظره که بود و این پیروزی چه تأثیری دارد؟

پس از پایان مناظره، کمپین‌های انتخاباتی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها، نامزد خود را برنده میدان معرفی کردند. ترامپ در واکنش به مناظره پنس و هریس در حساب توئیتری خود نوشت: «مایک پنس برنده شد.» بایدن نیز در توئیتی نوشت: «هریس! امشب همه ما را سربلند کردی.»، اما رسانه‌های تصویری نیز هریک نتایج نظرسنجی‌ها را اعلام کردند که اغلب از برتری نامزد دموکرات‌ها بر نامزد جمهوری‌خواهان حکایت داشت. بنابر اعلام سی‌ان‌ان، رسانه نزدیک به دموکرات‌ها، نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که از نظر ۵۹درصد از بینندگان مناظره معاونان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، معاون جو بایدن این مناظره را برنده شد. نظرسنجی سی‌ان‌ان پس از مناظره پنس و هریس ازطریق تماس تلفنی و مصاحبه با ۶۰۹نفر از کسانی که به عنوان بیننده مناظره، اسامی‌شان را ثبت کرده بودند، اخذ شده است.

مهدی نوربخش، استاد روابط خارجی و تجارت جهانی دانشگاه هریسبرگ، با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی «راهبرد» درباره مناظره معاونان دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا معتقد است که هریس دربرابر مایک پنس پیروز شد، اما «برد بالایی نبود و باخت پنس نیز باختن خیلی بدی نبود. هریس آن‌چنان در مناظره زیر فشار نبود تا چیزی را تغییر دهد. او آمده بود تا فاصله را بین دو کاندیدا حفظ کند. در نتیجه در این رابطه، هریس موفق بود. درمقابل پنس آمده بود تا آن فاصله را کم کند، اما نتوانست. اکثریت زنان سفیدپوست آمریکا از ترامپ بریده‌اند و پنس نتوانست آن‌ها را جذب کند.»
 
با‌این‌حال دیدگاه‌های دیگری نیز وجود دارد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی پس از پایان مناظره نوشت: «درحقیقت، این مناظره پیروز آشکاری نداشت، آن هم در زمانی‌که جمهوری‌خواهان با توجه‌به عقب‌ماندنشان در نظرسنجی‌ها، به چنین پیروزی‌ای نیاز دارند. با‌این‌حال، برآورد می‌شود حدود ۵‌درصد از ثبت‌نام‌کنندگان هنوز درباره انتخاب میان تیم ترامپ - پنس و تیم بایدن - هریس تصمیم نگرفته‌اند. این افراد اغلب تا شب انتخابات تصمیم خود را نهایی نمی‌کنند. این در حالی است که هنوز بیش از ۲۴ روز به زمان پایان رأی‌گیری‌ها در روز سوم نوامبر ۲۰۲۰ باقی مانده است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->