ویتکاف: هدف ما حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران است آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را به مذاکره شرطی نکنیم | ارتش انقلابی محور اقتدار نظام است امیر سرتیپ امان‌اللهی: تجهیزات مورد نیاز یگان‌های مسلح با تکیه بر توانمندی داخلی تأمین می‌شود لاوروف: با ایران در موضوع برجام موضع یکسانی داریم فرمانده لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع): نیروهای مسلح آمادگی لازم برای مقابله با هر تهدید را دارند وزیر اطلاعات: در جریان مذاکره باید از خوش‌بینی‌ها و بدبینی‌های افراطی پرهیز کنیم دیدار اسرائیلی‌ها در پاریس با ویتکاف استاندار خراسان رضوی: ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشی مستقل، مقتدر، مردمی و متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی است زائر ایرانی بازداشت شده در عربستان آزاد شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بمباران بندر نفتی رأس عیسی در یمن ۳۸ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: شنبه باجدیت در مذاکرات حاضر می‌شویم پزشکیان در مراسم رژه روز ارتش: باوجود ارتش، باقدرت مواضع خود را بیان می‌کنیم برگزاری مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور + فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مراسم رژه روز ارتش در مشهد برگزار شد+ فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + ویدئو در دیدار شاهزاده سعودی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟ | روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گزارش وزیر دفاع عربستان از دیدار با مقامات ایران و سفر به تهران ترامپ: ایران خواستار مذاکره است | من نمی‌خواهم به ایران آسیب بزنم گزارش عراقچی از سفر به روسیه و دیدار با پوتین (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عمان درباره تغییر محل مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو رئیس سازمان برنامه و بودجه: مدیریت واحد شهری می‌تواند بار مالی دولت را کاهش دهد پزشکیان: ایران و عربستان می‌توانند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشند تقدیم پیام پادشاه عربستان به رهبر معظم انقلاب+تصاویر سردار غیاثی: ارتش مظهر انضباط، تخصص و غیرت ملی است امیر قطر در دیدار با پوتین خواستار توقف کشتار در غزه شد عراقچی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) با پوتین دیدار می‌کند
سرخط خبرها

روایتی از تجربه نخست‌وزیری متفاوت دختر ۱۶ ساله فنلاندی

  • کد خبر: ۴۶۳۵۲
  • ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
روایتی از تجربه نخست‌وزیری متفاوت دختر ۱۶ ساله فنلاندی
«آوا مورتور» با اینکه ۱۶ سال بیشتر ندارد، در همین سن‌وسال اندک توانست برای یک‌روز در سمت یکی از اعضای برجسته دولت کشورش ظاهر شود و جدا از ماجراجویی‌هایی که به‌احتمال به آن‌ها تن داده است، موفق شد با تمام وجودش حال‌وهوای حضور در چنین منصبی را درک کند
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ با اینکه ۱۶ سال بیشتر ندارد، در همین سن‌وسال اندک توانست برای یک‌روز در سمت یکی از اعضای برجسته دولت کشورش ظاهر شود و جدا از ماجراجویی‌هایی که به‌احتمال به آن‌ها تن داده است، موفق شد با تمام وجودش حال‌وهوای حضور در چنین منصبی را درک کند و البته استرس‌ها، اضطراب‌ها و تمام منافع و معایب آن را. اینکه با بزرگان بنشیند، پشت میکروفون بایستد و برایشان سخنرانی کند، پشت تریبون سران مملکتی قرار بگیرد و از پله‌های اتاق رؤسا بالا برود و حتی درودیوار آن را لمس کند. آوا مورتو، نوجوان شانزده‌ساله فنلاندی، که اهل یکی از روستا‌های جنوب فنلاند است و علایق محیط‌زیستی و حقوق بشری خود را دنبال می‌کند، کسی است که به‌صورت نمادین در روز چهارشنبه، هفتم اکتبر، یعنی فقط ۴ روز پیش از فرارسیدن یازدهم اکتبر و روز جهانی دختر، حضور در قامت نخست‌وزیری کشورش را تجربه کرد تا به‌قول خودش یک روز پر از هیجان را تجربه کند.
 
برگزاری جلسه‌ای با وزیر دادگستری کشور و سخنرانی برای وزیر توسعه و تجارت خارجی فنلاند و تعدادی از اعضای پارلمان این کشور از جمله فعالیت‌هایی بود که آوا در روز متفاوت خود در آن‌ها شریک بوده است. اتفاقی که حالا دیگر حتما به یکی از تجربه‌های منحصربه‌فرد او تبدیل شده و به‌یقین جلوه دیگری از اعتمادبه‌نفس و حضور در اجتماع را برای او به‌عنوان یک دختر به ارمغان آورده است.
 
همان چیزی که باعث شد وقتی از او می‌پرسند: «به‌نظرت یک روز واقعا نخست‌وزیر می‌شی؟» بگوید: «تصمیم‌گیری دراین‌باره با من نیست، شاید بله!» احساس عزت‌نفس و متکی‌به‌فرد بودنی که حتما تمام دختران مثل آوا مورتو در سراسر جهان به آن احتیاج دارند. آوا بعد از این تجربه گفت: «ما دختر‌ها بیشتر از این ارزش داریم که فقط یک قربانی باشیم. ما توانایی‌های فوق‌العاده‌ای داریم. با کمک یکدیگر مسائل زیادی می‌تواند حل شود و من به‌واسطه این اتفاق، اطلاعات جدیدی درباره نحوه قانون‌گذاری در کشورم کسب کردم.» او پیامی هم برای تمام دنیا و تمام هم‌سن‌وسالانش داشت و گفت: «دختران باید بهتر درک کنند که چقدر مهم هستند.»
این اتفاق برای آوا چند روز پیش رخ داد، اما حالا ویدیو‌های آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود.


آینده‌نگری به سبک فنلاندی‌ها

آمار‌ها می‌گوید در سال گذشته دختران موفق شده‌اند ۱۸۰۰ شغل را در بیشتر از ۶۰ کشور در سراسر جهان از آن خود کنند. سانا مارین، نخست وزیر فنلاند هم می‌گوید کشورش با ۵/۵ میلیون نیروی آماده به خدمتی که دارد، می‌تواند از حضور دختران به‌عنوان یک شانس خوب برای توسعه کشورش استفاده کند. اینکه چرا آوا مورتو چنین تجربه‌ای را از سر گذراند، برمی‌گردد به همین افق دور، به کارزاری که هدف آن ارتقای حقوق دختران است. کارزاری که زیر نظر یک سازمان غیردولتی قرار دارد و طرح قدرت‌گیری دختران یا GirlsTakeover به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آن، برابری حقوق دختران با پسران و ارتقای حقوق کودکان را دنبال می‌کند و به‌طور ویژه در پی این است که با افزایش آگاهی دختران در زمینه فناوری‌های نوین، آن‌ها را برای حضور در سطوح فناوری‌محور تشویق کند.
 
دولت فنلاند معتقد است این آینده‌نگری و این اتفاق می‌تواند در آینده، سهم زنان در هیئت‌مدیره شرکت‌ها و مشاغل مرتبط با فناوری‌های نوین را افزایش دهد. نکته‌ای که آوا هم به آن اشاره کرد و گفت: «دختران در زمینه فناوری به اندازه پسران توانایی دارند و به‌نظرم جوانان می‌توانند به بزرگ‌سالان یاد بدهند که نوآوری بیشتری داشته باشند.» جالب است بدانید که خود سانا مارین وقتی در سال گذشته در سن سی‌وچهارسالگی نخست‌وزیر فنلاند شد، عنوان جوان‌ترین رئیس دولت در جهان و سومین نخست‌وزیر زن فنلاند را از آن خود کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->