پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ مطالبات گندم‌کاران تسویه شد اعلام زمان دقیق واریز و مبلغ یارانه نقدی مهرماه ۱۴۰۴ جزئیات جدید از عدم بازگشت ۹۵ میلیارد دلار ارز صادراتی یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید  
سرخط خبرها

قیمت اوراق تسهیلات مسکن در آستانه ۱۰۰ هزار تومانی شدن!

  • کد خبر: ۴۶۳۶۰
  • ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۷
قیمت اوراق تسهیلات مسکن در آستانه ۱۰۰ هزار تومانی شدن!
اوراق تسهیلات مسکن در کم‌نظیرترین قیمت‌ها روز گذشته تا ۹۹ هزار تومان افزایش یافت و در آستانه ۱۰۰ هزار تومانی شدن قرار گرفت؛ یک نماد نیز حدود ۱۵۰ هزار تومان فروش رفت!

به گزارش شهرآرانیوز، معاملات روز گذشته اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در حالی به پایان رسید که سفته بازان و سوداگران در معاملات چند ماه اخیر خود این اوراق را محل نوسان گیری و کسب بازدهی قرار داده‌اند که همین موضوع سبب شد قیمت این اوراق تا آستانه ۱۰۰ هزار تومانی شدن پیش برود.

 

بر همین اساس اگرچه میانگین قیمت تعداد زیادی از نماد‌های معاملاتی تسه (اوراق تسهیلات مسکن صادره از بانک عامل بخش مسکن) در معاملات امروز در بازه ۹۱ تا ۹۵ هزار تومان قرار داشت، اما در یکی از نماد‌های معاملاتی تملی (اوراق تسهیلات مسکن صادره از بانک ملی) قیمت هر برگه تا ۹۹ هزار تومان هم رسید؛ این در حالی است که تا پیش از افزایش قیمت برگه‌های تسهیلات مسکن در خرداد ماه امسال، هر برگه تملی از اردیبهشت امسال به قبل، حداکثر تا ۲۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شد.

 

تقریبا میانگین قیمت همه اوراقی که امروز در زیرمجموعه نماد‌های تسه (۲۲ نماد) به فروش رسید، به جز ۳ نماد که در دامنه ۸۸ تا ۸۹ هزار تومان بود، در بازه بالای ۹۰ هزار تومان خرید و فروش شد.

 

با این حال یکی از عجیب‌ترین اتفاقات روز گذشته، فروش ۹۸ برگه از نماد تملی ۷۰۴ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در تیر ماه ۹۷ بانک ملی) به قیمت ۱۴۷ هزار و ۹۴۷ تومان است که این رقم تا کنون سابقه نداشته است.

 

این ارقام سنگین فروش اوراق مذکور در حالی است که هر برگه تسهیلات مسکن، متضمن تنها ۵۰۰ هزار تومان وام مسکن است!

 

به نظر می‌رسد نبود محدودیت فروش اوراق تملی از زمان خرید که بر خلاف تسه، دارنده اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن نمی‌تواند تا ۴ ماه از زمان خرید، آن را به فروش برساند، سبب دامن زدن سفته بازان به اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی باشد.

 

گرانی؛ عامل کاهش شدید تعداد معاملات اوراق؟

خاطرنشان می‌شود معاملات روز گذشته بازار اوراق تسهیلات مسکن در پی افزایش بی حد و حصر قیمت هر برگه، با حداقل تعداد معاملات و تعداد برگه‌های معامله شده نسبت به هفته گذشته به اتمام رسید؛ به جز چند نماد تسه که زیر ۱۲۰۰ برگه به فروش رفت، در سایر نمادها، تعداد برگه‌های فروخته شده کمتر از هزار برگه بود.

 

اعضای شورای عالی بورس از نرخ‌ها باخبرند؟

پیش از این امیر هامونی مدیرعامل فرابورس از احتمال اعمال محدودیت‌های جدید برای اوراق تسهیلات مسکن اعم از تسه و تملی در تیر ماه امسال خبر داده بود که از آن زمان تا کنون، نه فرابورس، نه شورای پول و اعتبار و نه شورای عالی بورس در این خصوص مصوبه‌ای نداشته‌اند.

 

همچنین گفته می‌شود یکی از دلایل هجوم سفته بازان به بازار اوراق تسهیلات مسکن، اعلام خبر احتمال افزایش سقف تسهیلات خرید یا ساخت مسکن از سوی وزیر راه و شهرسازی و بررسی این پیشنهاد در شورای پول و اعتبار بوده است.

 

مردم؛ متضرر واقعی گرانی اوراق

سرمایه گذاری سفته بازان در بازار اوراق تسهیلات مسکن، سبب وارد آمدن خسران بزرگی به خریداران واقعی این اوراق شده که قصد دارند با خرید این برگه‌ها، از تسهیلات خرید مسکن بهره‌مند شوند.

 

بر اساس آخرین اطلاعیه فرابورس که ۸ صبح ۱۹ مهر ماه منتشر شده، محدودیت‌های خرید و فروش اوراق تسه و تملی طبق مصوبات قبلی شورای عالی بورس بوده و تغییری نکرده است:

قیمت اوراق تسهیلات مسکن در آستانه ۱۰۰ هزار تومانی شدن!

منبع:مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->