پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

دلایل افزایش قیمت پکیج و پنل‌های گرمایشی چیست؟

  • کد خبر: ۴۶۸۸۸
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱
دلایل افزایش قیمت پکیج و پنل‌های گرمایشی چیست؟
«شوفاژ ۱۰ میلیونی را به قیمت ۲۰ میلیون تومان می‌فروشند؛ این خلاصه وضعیت بازار است.». همان‌طور که گوینده این جمله بیان کرده است، وضعیت بازار پکیج و پنل‌های گرمایشی، بسامان نیست و اختلاف قیمت بین ارقام رسمی و مصوب با نرخ بازار زیاد است.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ «شوفاژ ۱۰ میلیونی را به قیمت ۲۰ میلیون تومان می‌فروشند؛ این خلاصه وضعیت بازار است.». همان‌طور که گوینده این جمله بیان کرده است، وضعیت بازار پکیج و پنل‌های گرمایشی، بسامان نیست و اختلاف قیمت بین ارقام رسمی و مصوب با نرخ بازار زیاد است.
 
فعالان بازار می‌گویند که قیمت پکیج تا اواسط سال۱۳۹۷ حدود ۲ میلیون‌و ۳۰۰ تا ۳ میلیون‌و۳۰۰هزار تومان بود، اما مانند سایر اجناس، قیمت آن شروع به افزایش کرد و تا ۷میلیون تومان هم رسید و درنهایت قیمت این کالا اکنون به ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان رسیده. بررسی آگهی‌های فروش در فضای مجازی، نشان می‌دهد هم‌اینک پکیج کارکرده حدود ۳ تا ۸ میلیون تومان قیمت دارد. اما آن‌طور که برخی آگهی‌دهنده‌ها می‌گویند، برخی مردم حتی قدرت خرید پکیج دست‌دوم را ندارند و برای کاهش قیمت با آگهی‌دهنده‌ها چانه می‌زنند.

برای دانستن جزئیات وضعیت بازار دیروز، به بورس فروش این کالا در انتهای خیابان سناباد مشهد مراجعه کردیم. این روز‌ها کمبود کالا در بازار و واسطه‌گری باعث شده است نرخ پکیج به‌عنوان یکی از وسایل اصلی گرمایشی، رو به فزونی بگذارد. البته بنا به‌گفته برخی فعالان بازار، این شرایط از ابتدای اردیبهشت امسال شروع شده است.

نمینی یکی از فروشندگان باسابقه پکیج است و در این‌باره به شهرآرا می‌گوید: واقعیت این است که پکیج در داخل کشور تولید نمی‌شود و اغلب قطعات این محصول، وارداتی است، فقط بدنه محصول در داخل تولید می‌شود. خیلی از بازاریان معتقدند که مشکل، در ترخیص کالا از گمرک است. کمبود قطعات، باعث کاهش تولید پکیج شده است.

او با اشاره به اینکه تنها ۲ برند مطرح ایرانی در کشور فعال هستند، ادامه می‌دهد: فروش محصولات یکی از این ۲ برند براساس کد محصول، کدملی و مشخصات کامل خریدار است و به قیمت کارخانه فروخته می‌شود. اما محصولات برند دیگر با قیمت‌های بیشتر به فروش می‌رسد.

این فروشنده پکیج می‌افزاید: علت اصلی گرانی در این بازار، کمبود کالاست. شرکت‌های پخش به هر مغازه تنها ۳ پکیج می‌فروشند. با یک حساب‌وکتاب سرانگشتی، می‌توان فهمید که سود قانونی حاصل از فروش ۳ پکیج حتی برای پرداخت اجاره مغازه هم کافی نیست، چه برسد به هزینه‌های زندگی.

یکی دیگر از فروشندگان این بازار که تمایلی به انتشار نامش ندارد، نیز به شهرآرا می‌گوید: اگر به‌دنبال خرید پکیج و پنل گرمایشی به قیمت کارخانه و مصوب هستید، نگردید که نیست. البته خریدار اصلی این محصول، سازندگان مسکن هستند و پکیج، محصولی مصرفی نیست، اما به‌هرحال هستند افرادی که می‌خواهند به‌جای استفاده از شوفاژخانه مرکزی، به‌سمت استفاده از پکیج برای هر واحد ساختمانی بروند.

این فروشنده پکیج با اشاره به افزایش قیمت‌های رخ‌داده در بازار می‌گوید: قیمت هرمتر پنل گرمایشی از ابتدای سال تاکنون، حدودا ۴ برابر شده است. بسته به نوع و کیفیت، این محصول از متری ۳۰۰ هزارتومان به متری یک‌میلیون‌و ۲۰۰ هزارتومان رسیده است. قیمت رسمی پکیج‌های ارزان قیمت نیز افزایش ۲ میلیون تومانی داشته و از حدود ۵/۳ میلیون تومان به ۵/۵ میلیون تومان رسیده است.

وی ادامه می‌دهد: نظارت کافی بر بازار وجود ندارد و دلال‌بازی باعث شده است نرخ پکیج در بازار شفاف نباشد. به‌گفته یکی از فروشنده‌ها، سال گذشته هرواحد صنفی می‌توانست پکیج به تعداد موردنیاز از نمایندگی‌های واحد‌های تولیدی تحویل بگیرد، اما از یک ماه پیش تاکنون، واحد‌های تولیدی تعداد محدودی پکیج به آن‌ها تحویل می‌دهند.


پاسخ‌گو نبودن اتحادیه

رئیس اتحادیه فروشندگان و نصب‌کنندگان شوفاژ و تهویه مطبوع مشهد در این زمینه حاضر به پاسخ‌گویی به سوالات شهرآرا نشد. شاهرخ فداکار پاسخ‌گویی را منوط به اجازه اتاق اصناف کرد و گفت: «باید از اتاق اصناف به ما مجوز مصاحبه بدهند و طی یک نامه به اتحادیه، این موضوع را اعلام کنند.»، این درحالی است که پیش از این روسای اتحادیه‌های صنفی در قبال وظایف خود به سوالات رسانه‌ها پاسخ می‌دادند و در چند ماه اخیر، روند پاسخ‌گویی اغلب اتحادیه‌ها با مشکلاتی روبه‌رو شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->