تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

قیمت‌های نجومی گوشی موبایل و مشتری‌هایی که به سمت خرید نمی‌روند

  • کد خبر: ۴۵۷۲۰
  • ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
قیمت‌های نجومی گوشی موبایل و مشتری‌هایی که به سمت خرید نمی‌روند
سرانجام ارتعاشات نوسان قیمت ارز و رسیدن قیمت دلار به حدود ۳۰ هزار تومان به بازار گوشی تلفن‌همراه در مشهد رسید. نوساناتی که به گفته فروشندگان این کالا در ۱۰ روز گذشته باعث عمیق‌تر شدن خواب خریدوفروش در بازار موبایل شده است.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ سرانجام ارتعاشات نوسان قیمت ارز و رسیدن قیمت دلار به حدود ۳۰ هزار تومان به بازار گوشی تلفن‌همراه در مشهد رسید. نوساناتی که به گفته فروشندگان این کالا در ۱۰ روز گذشته باعث عمیق‌تر شدن خواب خریدوفروش در بازار موبایل شده است. به گفته این افراد هرچند قیمت دلار در دو روز گذشته کاهش پیدا کرده است، اما بی‌ثباتی نرخ ارز سبب قفل شدن بازار شده است.
 
به عنوان مثال در ۱۰ روز گذشته قیمت برخی از گوشی‌های کره‌ای و چینی ۵۰۰ هزار تا ۴ میلیون تومان گران‌تر شده است. همچنین گوشی‌های ارزان قیمت نیز از گرانی بی نصیب نمانده و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان گران‌تر شده‌اند. اگر پیاده در خیابان احمدآباد -که یکی از بورس‌های فروش تلفن همراه در مشهد است- قدم بزنید و آن را با گذشته نه‌چندان دور آن مقایسه کنید، حتما پی به خلوتی فروشگاه‌ها خواهید برد. کاملا طبیعی است که مردم در این شرایط اقتصادی از خرید یکی از کالا‌هایی که قیمت آن به‌صورت مستقیم متاثر از قیمت ارز است، منصرف شوند.
 
هرچند گوشی تلفن‌همراه در عصر فناوری و در این روز‌های کرونایی به یک کالای اساسی تبدیل شده است، مشهدی‌ها ترجیح می‌دهند با نگهداری و تعمیر همان گوشی‌های قدیمی، فعلا سراغ خرید این کالای ضروری نروند. به قول یکی از کسبه خیابان احمدآباد، وای به حال کسی که در این شرایط وانفسا به هر دلیلی مجبور به خرید گوشی شود، آن وقت باید برای «بی‌کیفیت‌ترین» گوشی‌ها حداقل بین ۴ تا ۵ میلیون تومان هزینه کند که این یعنی، بیش از حقوق ماهانه یک کارمند.


ماکت به‌جای موبایل

«شما خودتان حاضرید از این بازار خرید کنید؟» این سوال را آقای مرادی، فروشنده یکی از فروشگاه‌های تلفن همراه در خیابان احمدآباد، از ما می‌پرسد. او می‌گوید: بیشتر تلفن‌های داخل ویترین، ماکت هستند و خود ما هم درصورت داشتن مشتری، خرید می‌کنیم؛ چون از این نوسانات می‌ترسیم.
 
آقای مرادی ادامه می‌دهد: اواسط شهریور بازار به‌خاطر باز شدن مدارس و نیاز دانش آموزان به گوشی برای ورود به سامانه شاد، کمی تکان خورد که آن‌هم از سر مجبوری خانواده‌ها بود، اما در همین ۱۰ روز اخیر تعداد مشتری‌های ما از قبل هم کمتر شده است و اصلا شرایط خوبی نداریم. کاش حداقل قیمت‌ها ثابت شود تا هم ما بتوانیم بدون دغدغه کالا تهیه کنیم و هم مردم با خیال راحت‌تر خرید کنند.

یکی دیگر از کسبه در طبقه پایین پاساژ قصر موبایل در میدان شریعتی هم از ماکت بودن بیشتر گوشی‌های موجود در ویترین مغازه‌اش می‌گوید و درباره وضعیت بازار تلفن‌همراه در روز‌های پرتنش ناشی از نوسان نرخ ارز، این‌طور اظهارنظر می‌کند: خریدوفروش‌های ما تقریبا به صفر نزدیک شده است. شما تصور کنید قیمت گوشی سامسونگ گلکسی A۱۰ که از گوشی‌های رده‌پایین محسوب می‌شود، شنبه این هفته نسبت‌به هفته قبل حدود یک‌میلیون تومان افزایش داشته و از ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده، اما همین گوشی امروز (یکشنبه) به‌دلیل کمی کاهش در قیمت ارز، نسبت‌به دیروز دوباره حدود ۱۰۰ هزار تومان قیمتش کم شده است؛ این یعنی قیمت موبایل به قیمت ارز گره خورده است.

او می‌افزاید: خیلی‌ها گوشی‌های قدیم خود را که تاکنون گوشه خانه افتاده بود، برای تعمیر می‌آورند؛ البته هزینه تعمیرات هم به‌دلیل افزایش قیمت قطعات، زیاد شده است واصلا ارزان نیست، اما بازهم کمتر از خرید یک گوشی نوست.


فروش به مرز صفر رسیده است

«گوشی دست‌دوم خریداریم.» این جمله روی یک کاغذ سفید آچهار نوشته شده و روی شیشه خیلی از مغازه‌های این خیابان چسبانده شده است. از یک فروشنده درباره این کاغذ می‌پرسیم که می‌گوید: الان به‌دلیل افزایش قیمت گوشی، تقاضا برای خرید گوشی دست‌دوم زیاد شده است، اما فروشنده کم است؛ چون کمترکسی در این شرایط پرنوسان قیمت‌ها، حاضر به فروش گوشی کارکرده و سالم خود است.
بازار گوشی‌های نو خیلی خراب است؟ او با خنده پاسخ سوال ما را این‌طور می‌دهد: کجا بازار خراب است؟ روزی یکی‌دو دستگاه گوشی می‌فروشیم.

صحبت‌های فعالان این بازار به‌هم شبیه است. بیشترشان با بی‌حوصلگی پاسخ می‌دهند و انگار جواب سوال‌های ما با وجود خالی بودن بازار از مشتری، اظهرمن‌الشمس و حرف زدن درباره‌اش بی‌فایده است. اما حرف مشترک همه کسانی که ما به‌سراغشان می‌رویم، خرابی بازار و نزدیک شدن فروش روزانه آن‌ها به مرز صفر است.


پول خرید تلفن‌همراه نیست

«با وجود اینکه تلفن‌همراه از ردیف کالا‌های تجملی، خارج و به یک کالای ضروری تبدیل شده است و با وجود احتیاج مردم به این کالا، هیچ‌کس برای خرید آن پول ندارد.» این هم بخشی از صحبت‌های رئیس اتحادیه تلفن‌همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد درباره وضعیت بازار تلفن‌همراه در این روزهاست.

افشین اکبری می‌گوید: نه‌فقط مردم بلکه فروشندگان این کالا هم برای خرید سرمایه ندارند. هرکس ۱۰۰ عدد گوشی آورده، سرمایه‌اش صفر شده است و در ویترین بیشتر مغازه‌های موبایل‌فروشی ماکت است.
او با تاکید بر اینکه در ۱۰ روز اخیر به دلیل نوسان نرخ ارز کسی جنس نمی‌خرد و شرایط اصلا مطلوب نیست، می‌افزاید: به‌دلیل کاهش تقاضا در بازار میزان واردات موبایل هم کمتر شده است.

رئیس اتحادیه تلفن‌همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد اضافه می‌کند: این اتحادیه ۱۳۰۰ عضو دارد که از این تعداد ۲۵۰ نفر تعمیرکار و ۱۰۵۰ نفر فروشنده هستند. به گفته اکبری، در ۶ ماهه اخیر ۶۰۰ شکایت به اتحادیه ارسال شده که ۵۳ درصد در حوزه فروش و ۴۷ درصد در حوزه خدمات پس از فروش بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->