عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران چه مزایایی دارد؟

  • کد خبر: ۴۷۲۶۵
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۳
لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران چه مزایایی دارد؟
۲۷ مهرماه ۹۹ یا ۱۸ اکتبر روزی است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ تحریم‌های تسلیحاتی ایران که از سال ۱۳۸۹ علیه کشورمان کلید خورده بود و با برجام تمدید شد، به پایان رسید. اکنون صادرات تسلیحات و تجهیزات بومی ساخت ایران یکی از فرصت‌های کشورمان برای کسب درآمد‌های ارزی است.
به گزارش شهرآرانیوز، این یعنی ایران از ۲۷ مهرماه قادر است تا هر گونه تسلیحات و تجهیزات نظامی را صادر و یا وارد کند. بامداد دیروز ۲۷ مهرماه ۹۹ نیز وزارت خارجه کشورمان مواضع خود درباره پایان تحریم‌های تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسئولان نظامی کشور را در بیانیه‌ای صادر کرد.


در این بیانیه آمده است که از امروز، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند هر گونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس نیاز‌های دفاعی خود تهیه کند و همچنین می‌تواند بر مبنای سیاست‌های خود تسلیحات دفاعی صادر کند.

این بند از بیانیه ایران به این معناست که ایران دیگر محدودیت‌های سابق را ندارد و با آزادی عمل می‌تواند به همه نیاز‌های خود در حوزه تسلیحاتی دست پیداکند و یا تجهیزات مورد نیاز سایر کشور‌ها را صادر کند.
 

ایران یک قدرت تجهیزاتی و تسلیحاتی در جهان امروز

ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از کشور‌های بزرگ در حوزه خرید تسلیحات و تجهیزات از آمریکا و سایر کشور‌ها بود. اما با پیروزی انقلاب اسلامی غرب دیگر به ایران سلاح و تجهیزات نمی‌فروخت و ایران از نظر خدمات مستشاری و فنی از سوی غرب تامین نمی‌شد. چندی از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که رژیم بعثی به ایران حمله کرد و ایران با کمبود تجهیزات و تسلیحات مواجه شد.


مسئولان دفاعی که نمی‌توانستند جبهه‌های جنگ را از تجهیزات خالی بگذارند، شروع به ساخت تجهیزات و تسلیحات موردنیاز خود در صنایع دفاعی کشورمان کردند. ایران با خودکفایی در سال‌های جنگ تحمیلی نه تنها نیاز‌های خود در دوران دفاع مقدس را تامین کرد، بلکه صنایع ساخت تجهیزات و تسلیحات بومی خود را نیز پایه ریزی کرد. همین فعالیت‌ها باعث شد تا پیشرفته‌ترین تجهیزات مانند انواع تانک، جنگنده، سلاح‌های انفرادی، تسلیحات ضد زره، موشک‌های مختلف و سایر تجهیزات و تسلیحات در صنایع بومی کشورمان طراحی و ساخته شود.



نیرو‌های مسلح ایران در حوزه دریایی هم تجهیزاتی مانند زیردریایی‌های فاتح و غدیر و ناوشکن‌های سهند و جماران را به سبد تجهیزات و محصولات دفاعی خود اضافه کرده‌اند. ما در حوزه پدافندی نیز همین شرایط را داریم به نحوی که توانسته‌ایم رادار‌های ملی در برد‌های مختلف و سامانه‌های بومی مانند باور ۳۷۳ و ۱۵ خرداد را برای دفاع از کشورمان در اختیار داشته باشیم. حوزه موشکی ایران نیز بسیار قدرتمند است به نحوی که ایران اکنون جزو قدرت‌های موشکی جهان به شمار می‌رود و موشک‌هایی با برد‌های ۲ هزار کیلومتر را به راحتی ساخته و استفاده می‌کند.
 

لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران چه مزایایی برای ایران دارد؟

آمریکا در سال‌های اخیر به ویژه پس از خروج از برجام سعی کرد تا تحریم‌هایی که ایران توانسته بود با توافق برجام از بخشی از آن‌ها رهایی پیدا کند را با فشار دوباره علیه کشورمان اعمال کند؛ اما ایران توانست با استفاده از دیپلماسی فعال و ادله حقوق بین الملل در برابر این فشار‌ها مقاومت کند و آمریکا را کم کم به زانو در بیاورد. البته ناکامی آمریکا در این موضوع بسیار واضح و مشهود است؛ چراکه چند وقت قبل که طرح بازگرداندن قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران جدی شده بود، اعضای شورای امنیت با آن مخالفت کردند و این طرح ناکام ماند.

لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که روز ۲۷ مهرماه محقق شد بیش از اینکه راه ایران را برای خرید تجهیزات و تسلیحات باز کند، این امکان را به ایران می‌دهد تا با استفاده از این شرایط دستاورد‌هایی که در سال‌های تحریم به دست آورده را به کشور‌های دوست و هم پیمان خود صادر کند.



ایران در سال‌های اخیر در حوزه‌های دریایی، زمینی، پدافندی و هوایی به دستاورد‌های خوبی دست پیداکرده است. زیردریایی‌های غدیر و فاتح، خودرو‌های تاکتیکی طوفان و رعد، جنگنده‌های کوثر و یاسین، رادار‌های قدیر و آرش، سامانه‌های پدافندی باور ۳۷۳ و سوم خرداد و انواع موشک‌های بالستیک کوتاه برد، میان برد و بلندبرد تنها گوشه‌ای از دستاورد‌های ایران در حوزه دفاعی است.
 

آیا تسلیحات ایرانی به بازار‌های جهانی راه پیدا می‌کنند؟

حال که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در تمام حوزه‌ها برداشته شده ایران باید نیم نگاهی هم به صادرات محصولات خود داشته باشد. چراکه ایران می‌تواند بخشی از تجهیزات مورد نیاز کشور‌های منطقه‌ای و سایر کشور‌های دوست خود را از طریق صادرات تامین کند.


امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره لزوم استفاده از تجربه‌های دفاع مقدس در دوران کنونی گفت: هدف ما استفاده از تجربه بسیار مهم دفاع مقدس در حوزه تسلیح، تجهیز و آمادگی نیرو‌های مسلح است. این حق ماست که مانند همه کشور‌های دنیا نیاز‌های خود را تامین کنیم و آنچه دیگران نیاز دارند را از طریق صادرات برای آن‌ها تامین کنیم و یاوه گویی‌های ترامپ بر فعالیت صنایع دفاعی ما تاثیر ندارد و علاوه بر تامین نیاز‌های خود برخی از تسلیحات و تجهیزات را هم صادر کنیم. ما در حوزه تسلیحاتی و تجهیزاتی حتما نگاهی به صادرات خواهیم داشت و در صورت نیاز به دیگر محصولات دفاعی، آن‌ها را از طریق دوستان خودمان تامین خواهیم کرد.


حضور ۳ روزه رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان در ایران شاید برای خرید تسلیحات دفاعی

عبدالله عبدالله رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان صبح دیروز یکشنبه ۲۷ مهرماه ۹۹ وارد ایران شد تا در سفری ۳ روزه با مقامات نظامی و سیاسی ایران ملاقات داشته باشد. به نظر می‌رسد یکی از بخش‌های این سفر خرید تجهیزات و تسلیحات برای بخش‌های نظامی و دفاعی افغانستان از ایران باشد.



حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل غرب آسیا درباره اهداف سفر عبدالله عبدالله به ایران گفت که با توجه به اینکه ایران اکنون از تحریم تسلیحاتی خارج شده است، یکی از مشتری‌های تسلیحات برای بازسازی ارتش کشورش، افغانستان است و می‌توان گفت که کابل در صدد انعقاد قراداد‌هایی با جمهوری اسلامی است تا از این فرصت برای بازسازی ارتش خود برای حفظ امنیت افغانستان استفاده کند.


موضع مقامات ایرانی درباره خودکفایی در ساخت تجهیزات موردنیاز

مقامات نظامی ایران در مواضع خود همواره بر نگاه به داخل و استفاده از توان بومی در ساخت تجهیزات و تسلیحات موردنیاز کشورمان تاکید داشته اند.

امیر سرتیپ محمد حسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش در آیین افتتاحیه دوره هشتم دکترای فرماندهی عملیات مشترک و مرکب و دوره سی و یکم کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی دافوس آجا که ۵ مهرماه در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تحریم‌های همه جانبه کشورمان اظهار کرد: امروز شاهد تحریم‌های ظالمانه علیه کشور مان هستیم که البته عبور از آن با فرهنگ مقاومت و ایستادگی به راحتی ممکن است.



امروز تجهیزات ایران استیجاری و خریداری شده از دیگران نیست؛ این پیشرفت‌ها نتیجه ایستادگی و مقاومت و تحریم‌های دشمنان است؛ زیرا به دلیل تحریم تسلیحاتی ایران مجبور شدیم خودمان تسلیحات مورد نیاز را تولید کنیم. از ابتدای انقلاب اسلامی تحریم بودیم و اگر این تحریم‌ها نبود، ما به مرحله اراده و تدبیر نمی‌رسیدیم و شاهد پیروزی‌های بزرگ امروز نبودیم.


جانشین فرمانده کل ارتش گفت: امروز برخی از کشور‌های منطقه دارای تجهیزات مدرنی، چون جنگنده اف ۳۵ و سامانه‌های پدافندی پیشرفته هستند، اما این تجهیزات برای آنان اقتدار و عزت نیاورده و گا‌ها می‌بینیم که آن‌ها را گاو شیرده خطاب می‌کنند و بیان سران کفر برای آنان این گونه است که می‌گویند این‌ها یک هفته بدون حضور ما قادر به بهره گیری از تجهیزات نیستند. اگرچه ما امروز اف ۳۵ نداریم، اما تجهیزاتمان عاریتی نیست و ما عامل قدرت‌های بزرگ در منطقه نیستیم و توانسته ایم با تدبیر تحریم‌ها را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کنیم و به مرحله ابتکار و خودکفایی در ساخت تجهیزات مختلف دفاعی دست یابیم و تجهیزاتمان امروز اقتدار آفرین است.

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->