محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ انگار غیب شده بود، مدتها از متواریشدنش میگذشت. با وجود دستورات قضایی صادرشده و پیگیری روزانه تعزیرات حکومتی شهرستان بینالود (طرقبه شاندیز)، هیچ ردونشانی از متهم در دست نبود. اما از روزی که پلیس مشهد ردزنی متهم را آغاز کرد تا دیروز که این زن میانسال بهعنوان مالک یکی از تالارهای معروف طرقبه دستگیر شد، فاصله زیادی میانش نیفتاد.
بهگزارش خبرنگار ما، ماجرای این پرونده با شکایت دهها شهروند در تعزیرات حکومتی شهرستان بینالود آغاز شد. شاکیان اعلام کردند که برای برگزاری مراسم عروسی از اواسط سال گذشته به یکی از تالارهای معروف طرقبه مراجعه کردهاند. آنها با پرداخت رقمهای مختلفی بهعنوان بیعانه، زیر قراردادی را امضا کرده بودند که تاریخ برگزاری مراسم را مشخص میکرد.
اما از زمانی که کشور صحنه تاختوتاز مهاجمی نامرئی بهنام کرونا شد، زمزمههایی مبنیبر تعطیلی تالارها و ممنوعیت برگزاری مراسم به گوش میرسید. ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز با صدور بخشنامهای برگزاری هرگونه مراسم و تجمع در تالارهای سراسر کشور را ممنوع کرد، ممنوعیتی که همچون تیر خلاصی به تمام شایعات پایان داد.
تالارهای تعطیل و شهروندان شاکی
این ممنوعیت تازه اول ماجرا بود و موجب ایجاد منازعاتی میان شهروندان و تالارهای تعطیل شد. از یکسو مالکان تالارها که چرخ اقتصادیشان دیگر نمیچرخید، حاضر به برگرداندن وجوه شهروندان نبودند، از طرفی شهروندان قصد دریافت پیشپرداختهایشان را داشتند.
این کشمکش موجب شد شهروندان فقط در طرقبه از ۳۰۰ تالار و مجموعه پذیرایی شکایت کنند. سازمان تعزیرات حکومتی شهرستان بینالود نیز مأمور رسیدگی به این پروندهها شد.
رونمایی از یک کلاهبرداری عمده
کارشناسان و بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی شهرستان بینالود، با دعوت از مالکان این مجموعهها علاوهبر شنیدن اعتراضها و دلایل این افراد برای بازنگرداندن وجوه، پیگیری این پروندهها را آغاز کردند. در این میان پرونده یکی از تالارهای معروف طرقبه برخلاف دیگران مسیر متفاوتی را سپری میکرد.
اگر همه تالارها یک مسیر را طی کردند و یکیدو شاکی داشتند، مالک این تالار معروف که زنی میانسال بود، با ۳۰ شاکی گوی سبقت را از دیگر همکارانش ربوده بود. او نهتنها پاسخگوی مشتریانش نبود، بلکه با وجود تماسهای مکرر سازمان تعزیرات حکومتی و اقدامات قضایی انجامشده، حاضر به همکاری نشد که تحقیقات بعدی نشان داد این فرد متواری شده است.
در جستوجوی فراری
با مشخصشدن جزئیات این پرونده که بهعلت متواریشدن مالک تالار ناتمام مانده بود، پرونده از بعد قضایی پیگیری شد. با اقدامات سریع و قاطع مقام قضایی، دستور توقیف خودرو و مسدود شدن حسابهای بانکی متهم صادر شد. اما بررسیهای بعدی نشان داد که هیچ خودرویی بهنام این زن ثبت نشده است و موجودی حسابش نیز عدد چشمگیری نیست که بهاحتمال پیش از این ماجرا حساب او خالی شده است. این پرونده درنهایت با دستورات ویژه قضایی در اختیار پلیس قرار گرفت.
دستگیری در بیستونهمین روز پاییز
متهم به خیال خام خود توانسته بود قانون را بپیچاند و متواری شود. با ورود مأموران به پرونده، این فرد بهراحتی ردزنی و درنهایت ظهر دیروز در مخفیگاهش در مشهد دستگیر شد.
بهگفته رئیس تعزیرات حکومتی شهرستان بینالود (طرقبهشاندیز) براساس بررسیها صورت گرفته متهم این پرونده حدود ۱۵۰ میلیون تومان از شهروندان دریافت کرده است.
امید جلیلی درباره دلایل بازنگرداندن ودیعههای دریافتشده از سوی مالکان تالارها بیان کرد: این افراد پس از دعوت به تعزیرات حکومتی شهرستان، توجیهاتی مطرح کردهاند که بررسیها دراینباره ادامه دارد.
برگزاری مراسم همچنان ممنوع
این مسئول با اشاره به اینکه پس از انتقال متهم از مشهد به بینالود پیگیریهای بعدی انجام میشود، ادامه داد: ممنوعیت برگزاری مراسم و تجمعات در تالارها همچنان پابرجاست و هیچ تالاری مجوز بستن قرارداد جدید و دریافت پیشپرداخت ندارد.
جلیلی درباره برگزاری مراسم و تجمعات غیرقانونی و زیرزمینی ضمن هشدار به برگزارکنندهها و برخورد با متخلفان، از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تجمع یا برگزاری مراسم، موضوع را از طریق شماره ۱۹۰ به دانشگاه علومپزشکی یا با سامانه ۱۱۰ به پلیس اعلام کنند.