افتخارات طلایی هادی رضایی دارنده نشان مشهدالرضا (ع)؛ از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر
سرخط خبرها

چرا هوای مشهد آلوده است؟

  • کد خبر: ۴۷۶۸۷
  • ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
چرا هوای مشهد آلوده است؟
آمار‌ها و داده‌های موجود مشخص می‌کند که منبع اصلی آلودگی هوای کلانشهر مشهدمقدس کدام است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی یعقوبی، معاون خدمات شهری شهرداری مشهد اظهار داشت: نوسازی تجهیزات و ماشین‌آلات حوزه خدمات شهری همواره یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت شهری بوده و به همین منظور براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده از سال ۹۶ تاکنون، ۶۱ دستگاه خودروی جدید وارد بدنه خدماتی سازمان مدیریت پسماند شده که عمدتاً جایگزین خودرو‌های فرسوده شده است.

 

وی افزود: به نحوی که ۳۳ دستگاه از این خودرو‌های جدید، شامل چهار دستگاه هیوندای ۶ تن، ۲۶ دستگاه هیوندای ۸ تن و سه دستگاه بنز ۱۰ تن، به همراه ۳۷ کاربری که قابلیت نصب بر روی این خودرو‌ها را دارند؛ با اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد ریال طی سال گذشته و سال جاری خریداری شده و تعدادی از کاربری‌های خدمات شهری نصب شده و مابقی هم در حال نصب است.

 

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: در سال ۹۸ و با توجه به تلاشی که در حوزه معاونت خدمات شهری صورت گرفت، توانستیم سیاهه انتشار آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد را تهیه کنیم؛ در این سیاهه به تفکیک، سهم هر کدام از آلاینده‌های شهر به صورت کاملا علمی و دقیق براساس برداشت‌های صورت گرفته از سطح شهر مشهد مشخص شده است و با استفاده از اطلاعات این سیاهه میتوانیم به پیش بینی کیفیت هوای شهر مشهد دست پیدا کنیم.

 

یعقوبی ادامه داد: براساس داده‌های این گزارش، مشخص شد، ۶۴ درصد از آلودگی هوای شهر مشهد مربوط به منابع متحرک نظیر خودرو‌ها و ۳۶ درصد مربوط به منابع ثابت مثل نیروگاه‌ها و کارخانجات است و در حوزه منابع متحرک رتبه اول با حدود ۵۱ درصد، مربوط به خودرو‌های شخصی است و کامیون‌ها و خودرو‌های سنگین با ۲۱ درصد در رتبه دوم قرار دارند.

 

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: یکی از مهم‌ترین دلایلی که سبب شد تا در سال‌های اخیر و با حمایت شورای اسلامی شهر مشهد در راستای نوسازی خودرو‌های فرسوده گام برداریم، تلاش برای کاهش بار آلودگی هوای مشهد از طریق نوسازی ناوگان خودرو‌های سنگین و تلاش برای کاهش سهم این خودرو‌ها در آلودگی هوای مشهد بود به نحوی که در این مدت توانستیم با نوسازی ماشین آلات و حذف خودرو‌های فرسوده و آلاینده، عمر ناوگان خودرویی در حوزه حمل پسماند نیمه سنگین را، از ۱۸ سال به ۴ سال کاهش دهیم.

 

یعقوبی افزود: نکته قابل توجه در تولید کاربری‌های تولید شده برای نصب بر روی خودروها، طراحی و تولید کاملا بومی و چند منظوره آنهاست که می‌توان از آن‌ها در شرایط مختلف و با اهداف گوناگون استفاده کرد.

 

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص رونمایی از طرح جمع آوری هوشمند پسماند‌های بازیافتی به عنوان طرح "سیمپ" نیز گفت: در حال حاضر یکی از اولویت‌های کلان شهر‌ها در بحث مدیریت پسماند، جمع آوری و مدیریت پسماند خشک است که در شهر مشهد نیز این موضوع از سال گذشته به صورت ویژه‌ای مورد توجه قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: در همین راستا از ابتدای سال ۹۸، بر اساس مطالعات کارشناسی در حوزه خدمات شهری به جهت توسعه فرایند‌های مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا، مطالعات در خصوص طرح‌های نوین تفکیک از مبدا آغاز شد و از خرداد ماه ۹۸ طرح جدید تفکیک پسماند از مبدا تولید با عنوان سیمپ، به طور آزمایشی در نواحی یک و دو منطقه ۹ اجرایی شد.

 

یعقوبی ادامه داد: آمار‌ها حاکی از آن است که طی اجرای آزمایشی این طرح در نواحی یک و دو منطقه ۹ شهرداری مشهد، تاکنون بالغ بر ۷ هزار و ۴۰۰ نفر از شهروندان این دو ناحیه، در اپلیکیشن سیمپ ثبت نام کرده‌اند و این طرح با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه شده و از امروز به صورت سراسری این طرح در سطح شهر مشهد فعالیت خود را آغاز می‌کند.

 

وی افزود: این طرح هوشمند، مزایای بسیار زیادی از جمله صرفه جویی در وقت و انرژی، افزایش سرعت مبادله و جمع آوری پسماند خشک، شارژ آنلاین کیف پول الکترونیک شهروند هم زمان با دریافت پسماند خشک، کاهش تردد زباله گرد‌ها در سطح شهر، افزایش بهداشت و سلامت عمومی در محیط‌های شهری و... را به همراه خواهد داشت.

 

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: کلیه پیمانکارانی که در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری بتوانند استاندارد‌های مورد نظر شهرداری را کسب کنند و از نظر توان سنجی در سطح قابل قبولی باشند می‌توانند در این طرح مشارکت کنند تا از طریق ایجاد رقابتی سالم خدمات مطلوب تری به شهروندان ارائه شود و اجرای مطلوب این طرح میتواند نقش قابل توجهی در کاهش تعداد انبار‌های ضایعات حاشیه شهر و پدیده زباله گردی داشته باشد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه فضای سبز شهری ضمن آنکه می‌تواند آرامش و ایمنی را در شهر ایجاد کند ارزش افزوده بسیار خوبی برای املاک نیز دارد و باعث بهبود محیط زندگی شهروندان می‌شود گفت: به طور متوسط سرانه فضای سبز شهری ما حدود ۱۷.۳ متر مربع است، بنابراین پنج متری که قرار است تازه به آن اضافه شود، عدد پایینی خواهد بود و می‌طلبد که در این زمینه بیشتر از گذشته تلاش کنیم.

 

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان کرد: انصافا در سه سال اخیر تمام تلاش ما این بوده که اگر فضا و عرصه خالی برای ایجاد فضای سبز وجود دارد، اعتباری لحاظ شود. در حال حاضر ما با محدودیت عرصه‌ای و تراکم جمعیتی رو به رو هستیم، اما بازهم بر این امر تاکید داریم که اگر فضای خالی وجود دارد، شهردار منطقه سه این موضوع را به جد دنبال کنند.

 

یعقوبی تاکید کرد: قطعا تمام عرصه‌هایی که امکان ایجاد فضای سبز در آن وجود داشته باشد و به ما پیشنهاد داده شود، بدون هیچ گونه محدودیتی با اولویت مناطق حاشیه‌ای پیگیری خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->