عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: صیانت از امنیت کلانشهری همچون مشهدالرضا(ع) ازجمله توفیقات ما بود پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پاس گلِ کارگروه اقدام مالی به آمریکایی‌ها

  • کد خبر: ۴۷۹۱۱
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
پاس گلِ کارگروه اقدام مالی به آمریکایی‌ها
اختلاف نظر‌ها در ایران برای پیوستن به پالرمو و CFT به واکنش FATF انجامید
به گزارش شهرآرانیوز؛ وب‌گاه «کی‌بی‌اس ورلد رادیو»، از تشکیل جلسه دوره‌ای کارگروه ویژه اقدام مالی خبر داد که طی آن تصمیم گرفته شد ایران و کره شمالی در لیست کارگروه ویژه اقدام مالی باقی بمانند و محدودیت‌های سخت‌تری بر کشور‌هایی که به‌زعم آنان در‌زمینه پول‌شویی و تأمین تروریسم همکاری نمی‌کنند، اعمال شود. مطابق با اخبار رویترز و آسوشیتدپرس، مارکوس پلیر، رئیس FATF، گفت با‌توجه‌به اینکه وضعیت این دو کشور تغییر نکرده، بدون هیچ تغییری در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی باقی می‌مانند. وی همچنین از همه کشور‌های عضو و مقامات ناظر خواست تدابیر موثری علیه این دو کشور اعمال کنند.
 
پلیر همچنین تأکید کرد که FATF قوانینش را برای بازتاب بهتر تهدید سلاح‌های کشتار جمعی و کمک به دولت‌ها و شرکت‌های مالی برای یافتن خطرات مالی و اتخاذ تدابیر درست بازبینی کرده است. پلیر در شرایطی اعلام کرده است که ایران و کره شمالی «بدون هیچ تغییری در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی باقی می‌مانند» که خبرگزاری رویترز، همان روز یعنی شنبه ۳ آبان اعلام کرد که طبق ادعای وزارت خزانه‌داری آمریکا، گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF با طرح اصلاح استانداردهایش به‌منظور ارتقای نظارت بر تبادلات مالی که هدفشان دورزدن تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بوده، موافقت کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته است که اهمیت‌دادن به استاندارد‌های جدید توسط گروه ویژه اقدام مالی در جلسه این هفته‌اش، پاسخ جهانی به جلوگیری از اشاعه تسلیحات را تقویت خواهد کرد. با‌این‌حال هنوز مشخص نیست که جزئیات اصلاح استاندارد‌های پیشنهادی وزارت خزانه‌داری آمریکا که مورد موافقت FATF قرار گرفته است، چیست.


اختلاف نظر‌ها در ایران برای پیوستن به FATF

FATF امکان این را ندارد که کشوری را مستقیم تحریم کند، اما اگر کشوری به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT نپیوسته باشد، به سایر اعضا اعلام می‌کند که تجارت با این کشور در شرایط هشدار است و در‌نتیجه تأکید می‌کند که تجارت با کشور‌های حاضر در لیست سیاه این کارگروه، مخاطرات بسیار دارد. همین موضوع سبب می‌شود کشورها، تمایلی به نقل و انتقالات مالی با کشور‌های حاضر در لیست سیاه نداشته باشند و به‌این‌ترتیب این کشور‌ها عملا تحریم می‌شوند و سیستم مالی و بانکی‌شان دچار مشکلات فراوانی خواهد شد. با‌این‌حال درباره پیوستن کامل ایران به FATF و رعایت همه دستورالعمل‌های این نهاد، اختلاف نظر‌های جدی وجود دارد. از چهار لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی، دو لایحه پیشتر در هیئت دولت و مجلس تصویب شده و دو لایحه پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیون‌های مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) تا پایان مهلت ایران برای تصویب آن‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف مانده است.
 
چندی پیش، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، گفته بود یکی از دلایل افزایش شدید قیمت‌ها، به‌خصوص بالا‌رفتن بی‌سابقه بهای ارز‌های خارجی، تصویب‌نشدن این دو لایحه و قرار‌گرفتن جمهوری اسلامی در «فهرست هشدار» گروه ویژه اقدام مالی است. درمقابل، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، این‌گونه اظهارات را فرافکنی خواند و گفت که بر‌عکس، تجربه نشان داده که همکاری با گروه ویژه اقدام مالی در ارتباط با این دو کنوانسیون باعث «خودتحریمی» می‌شود. همین اختلاف‌نظر‌ها سبب شده است وضعیت بررسی پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان نامشخص باشد. بررسی طولانی‌مدت این دو کنوانسیون، با وجود تمدید فرصت چندباره FATF به ایران، باز هم منجر به نتیجه نشد تا ایران همچنان در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی باقی بماند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->