آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف موافقت رئیس جمهور با تفویض تمام اختیارات برای رفع ناترازی انرژی در خراسان رضوی شمار تلفات تروریست‌ها در درگیری با ارتش پاکستان به ۴۷ کشته رسید (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) دستور قوه قضاییه به دادگستری استان‌های مرزی برای فراهم‌کردن تسهیلات به زائران سردار رادان: استفاده از گذرنامه غیر در مرز پیگرد قانونی دارد ویدئو | توضیحات سخنگوی قوه‌قضائیه از آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی دادگستری زاهدان زنگنه: آنچه در پشت‌پرده مذاکرات در جریان است، کاملاً به‌نفع ایران است مهاجرانی: مسئولان از سؤالات خبرنگاران فرار نکنند لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد روزنامه سعودی الریاض: اسرائیل نمی‌تواند به اهداف خود در جنگ غزه دست یابد مذاکرات ترامپ-پوتین و طرحی برای برقراری آتش‌بس میان مسکو-کی‌یف بیانیه وزارت خارجه در خصوص تحولات منطقه قفقاز | ابراز نگرانی از هرگونه مداخله خارجی در نزدیکی مرزهای مشترک با ایران جریمه یک میلیارد دلاری دانشگاه کالیفرنیا بابت حمایت از غزه رئیس کمیسیون قضایی مجلس: خلاء قانونی در بکارگیری سلاح توسط محیط بانان به پایان می‌رسد استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: احتمال انتقال آب به مشهد از خارج حوزه برای تامین نیاز شهروندان ردپای سلاح‌های شکارچیان متخلف در اغتشاشات| اصلاح قانون حمل سلاح محیط‌بانان در دستور کار مجلس است محمد رعد: تحویل سلاح یعنی خودکشی برای لبنان| شرافتمان را نمی‌فروشیم پزشکیان: در دنیا برخی از خود فروخته‌ها اخبار را بر اساس نیت‌های شوم استعمارگران و متجاوزان مدیریت می‌کنند ارتش پاکستان: ۳۳ تروریست را در خط مرزی با افغانستان کشتیم نتانیاهو تعلیق صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به اسرائیل از سوی آلمان را پاداشی برای حماس دانست سندرز: در جنگ غزه بایدن خطا کرد و ترامپ این اشتباه را بدتر ادامه داد آلاسکا میزبان ترامپ و پوتین مواضع مشترک وزرای خارجه ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه آنکارا از توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان ابراز رضایت کرد توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پاس گلِ کارگروه اقدام مالی به آمریکایی‌ها

  • کد خبر: ۴۷۹۱۱
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
پاس گلِ کارگروه اقدام مالی به آمریکایی‌ها
اختلاف نظر‌ها در ایران برای پیوستن به پالرمو و CFT به واکنش FATF انجامید
به گزارش شهرآرانیوز؛ وب‌گاه «کی‌بی‌اس ورلد رادیو»، از تشکیل جلسه دوره‌ای کارگروه ویژه اقدام مالی خبر داد که طی آن تصمیم گرفته شد ایران و کره شمالی در لیست کارگروه ویژه اقدام مالی باقی بمانند و محدودیت‌های سخت‌تری بر کشور‌هایی که به‌زعم آنان در‌زمینه پول‌شویی و تأمین تروریسم همکاری نمی‌کنند، اعمال شود. مطابق با اخبار رویترز و آسوشیتدپرس، مارکوس پلیر، رئیس FATF، گفت با‌توجه‌به اینکه وضعیت این دو کشور تغییر نکرده، بدون هیچ تغییری در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی باقی می‌مانند. وی همچنین از همه کشور‌های عضو و مقامات ناظر خواست تدابیر موثری علیه این دو کشور اعمال کنند.
 
پلیر همچنین تأکید کرد که FATF قوانینش را برای بازتاب بهتر تهدید سلاح‌های کشتار جمعی و کمک به دولت‌ها و شرکت‌های مالی برای یافتن خطرات مالی و اتخاذ تدابیر درست بازبینی کرده است. پلیر در شرایطی اعلام کرده است که ایران و کره شمالی «بدون هیچ تغییری در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی باقی می‌مانند» که خبرگزاری رویترز، همان روز یعنی شنبه ۳ آبان اعلام کرد که طبق ادعای وزارت خزانه‌داری آمریکا، گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF با طرح اصلاح استانداردهایش به‌منظور ارتقای نظارت بر تبادلات مالی که هدفشان دورزدن تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل و اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بوده، موافقت کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته است که اهمیت‌دادن به استاندارد‌های جدید توسط گروه ویژه اقدام مالی در جلسه این هفته‌اش، پاسخ جهانی به جلوگیری از اشاعه تسلیحات را تقویت خواهد کرد. با‌این‌حال هنوز مشخص نیست که جزئیات اصلاح استاندارد‌های پیشنهادی وزارت خزانه‌داری آمریکا که مورد موافقت FATF قرار گرفته است، چیست.


اختلاف نظر‌ها در ایران برای پیوستن به FATF

FATF امکان این را ندارد که کشوری را مستقیم تحریم کند، اما اگر کشوری به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT نپیوسته باشد، به سایر اعضا اعلام می‌کند که تجارت با این کشور در شرایط هشدار است و در‌نتیجه تأکید می‌کند که تجارت با کشور‌های حاضر در لیست سیاه این کارگروه، مخاطرات بسیار دارد. همین موضوع سبب می‌شود کشورها، تمایلی به نقل و انتقالات مالی با کشور‌های حاضر در لیست سیاه نداشته باشند و به‌این‌ترتیب این کشور‌ها عملا تحریم می‌شوند و سیستم مالی و بانکی‌شان دچار مشکلات فراوانی خواهد شد. با‌این‌حال درباره پیوستن کامل ایران به FATF و رعایت همه دستورالعمل‌های این نهاد، اختلاف نظر‌های جدی وجود دارد. از چهار لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی، دو لایحه پیشتر در هیئت دولت و مجلس تصویب شده و دو لایحه پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیون‌های مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) تا پایان مهلت ایران برای تصویب آن‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف مانده است.
 
چندی پیش، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، گفته بود یکی از دلایل افزایش شدید قیمت‌ها، به‌خصوص بالا‌رفتن بی‌سابقه بهای ارز‌های خارجی، تصویب‌نشدن این دو لایحه و قرار‌گرفتن جمهوری اسلامی در «فهرست هشدار» گروه ویژه اقدام مالی است. درمقابل، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، این‌گونه اظهارات را فرافکنی خواند و گفت که بر‌عکس، تجربه نشان داده که همکاری با گروه ویژه اقدام مالی در ارتباط با این دو کنوانسیون باعث «خودتحریمی» می‌شود. همین اختلاف‌نظر‌ها سبب شده است وضعیت بررسی پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان نامشخص باشد. بررسی طولانی‌مدت این دو کنوانسیون، با وجود تمدید فرصت چندباره FATF به ایران، باز هم منجر به نتیجه نشد تا ایران همچنان در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی باقی بماند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->