پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند
سرخط خبرها

پلتفرم‌های آنلاین قربانی قوانین نامناسب

  • کد خبر: ۴۸۰۱۹
  • ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
پلتفرم‌های آنلاین قربانی قوانین نامناسب
مهدی غیبی - کارشناس فناوری
در روز‌های گذشته خبری مبنی بر محکومیت مدیرعامل پلتفرم آپارات به ۱۰ سال زندان منتشر شد. دلیل این محکومیت این بود که یکی از کاربران این سرویس ویدئویی نامناسب در آن بارگزاری کرده بود. حکم را یک قاضی در جایی از کشور صادر می‌کند که مشخص نیست اطلاعات او در حوزه کاری این پلتفرم‌ها تا چه اندازه است.
 
از طرفی، مشکل جدی دیگر این است که قوانین به هیچ وجه با اتفاقات و تحولاتی که در حوزه فناوری و فضای مجازی رخ داده است متناسب نیست. البته در سال‌های گذشته تعدادی دادگاه ویژه برای این موارد راه اندازی شده است، اما برای رسیدگی به حجم فراوان مسائل موجود در این زمینه کفایت نمی‌کند. برای نمونه، در حوزه شرکت‌های پرداختی که درگاه پرداخت آنلاین به سایت‌ها ارائه می‌دهند، اگر یک کلاهبرداری به سبک فیشینگ و در حد ۵۰۰ هزار تومان از کارت یک نفر انجام شود، قاضی مدیرعامل آن شرکت را احضار می‌کند. حالا فرض کنید دفتر این شرکت در تهران باشد و پلیس فتای شهری دیگر به پرونده رسیدگی کند. مدیرعامل این پلتفرم باید یک روز کاری به آن شهر سفر کند تا به دادگاه پاسخ گو باشد. در داستان پلتفرم‌ها شما دارید یک سرویس را به افراد ارائه می‌کنید و نباید درباره عملکرد یک یک افرادی که از آن سرویس استفاده می‌کنند بازخواست شوید. می‌توان از پلتفرم‌ها خواست بنا به دلایلی، به اشخاص یا کانال‌هایی سرویس ندهند، اما اینکه به دلیل خطای یک یا چند کاربر، تمامی پلتفرم بسته یا محاکمه شود، اتفاقی نادر و ناراحت کننده است. این فرایند امید افرادی را که قصد دارند وارد حوزه تولید پلتفرم‌های مختلف در کشور شوند از بین می‌برد و آن‌ها با دیدن مشکلات عجیبی که برای پلتفرم‌های کنونی به وجود می‌آید، ترجیح می‌دهند وارد این حوزه‌ها نشوند. با توجه به رشد فراوان استفاده از فضای مجازی در سال‌های گذشته، در زمینه قانونی نیازمند این هستیم که به سرعت قوانین مناسبی برای این حوزه تدوین شود تا بیش از این شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->