۱۳۹ کیلوگرم شمش طلا در حراج سکه امروز فروخته شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) مشهد را بر اساس مثلث اقتصادی استاندار اسبق خراسان رضوی اداره خواهیم کرد حمایت ویژه از دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه ماهواره و فضا سرپرست گمرک ایران توسط وزیر اقتصاد منصوب شد دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف
سرخط خبرها

عرضه کالای ایرانی با برند خارجی، شیطنت جدید در بازار لوازم خانگی

  • کد خبر: ۴۸۱۸۳
  • ۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
عرضه کالای ایرانی با برند خارجی، شیطنت جدید در بازار لوازم خانگی
یک تولیدکننده لوازم خانگی گفت: اعتمادنکردن به کالای ایرانی باعث شده است لوازم خانگی ایرانی به شهر بانه فرستاده شود و با بسته‌بندی خارجی دوباره روانه بازار شود.
طنین همتی |شهرآرانیوز، اگر به سایت دیوار سر بزنیم، خرید و فروش کارتن لوازم خانگی از جمله برند‌های معروف به‌راحتی به چشم می‌خورد، اما دلیل این خرید و فروش چیست؟ علت را از حسن جلالی، مدیرعامل ایران‌شرق نیشابور و لوازم خانگی کلور، جویا شدیم. وی دراین‌باره گفت: متأسفانه وقتی بعضی کالا‌های ایرانی با برند خارجی در بازار عرضه می‌شوند، سرعت فروش و قیمتشان بالا می‌رود و این ضعف تولیدکننده و مصرف‌کننده است که به کالای ایرانی اعتماد ندارند.

این فعال حوزه لوازم خانگی تصریح کرد: به‌تازگی عده‌ای شیطنت می‌کنند و کالا‌های ایرانی و داخل را به بانه منتقل و بسته‌بندی آن را تعویض می‌کنند و دوباره برای فروش، با برند خارجی به بازار عرضه می‌شود و مصرف‌کننده با قیمتی زیاد و با این فکر که این کالا خارجی است، خرید می‌کند.
 

وی در ادامه یادآور شد: ما در تولید لوازم خانگی در کشور وضعیت خوبی پیدا کرده‌ایم، به‌طوری‌که کالا‌های ما با بعضی کالای مشابه خارجی رقابت می‌کند. ولی معضلی که در این ۲ ماه گذشته گریبان‌گیر ما شده، تأمین مواد اولیه است که به‌سختی تهیه می‌شود و به همین دلیل هم کار را سخت پیش می‌برد، یعنی اگر یک کارخانه دوسوم مواد اولیه دارد، با تأمین‌نشدن یک‌سوم مواد اولیه خارجی‌اش کارش می‌خوابد یا به‌عنوان مثال ۹۵ درصد مواد اولیه تأمین شده و آماده است و فقط به‌علت ۵ درصد مواد اولیه که در بازار موجود نیست، کار انجام نمی‌شود.
 

وی درباره فرهنگ‌سازی بین مردم و اعتماد به کالای داخلی که هنوز ایجاد نشده است، افزود: فرهنگ‌سازی و اعتماد به کالای ایرانی را باید از سویی رسانه‌ها انجام دهند و از طرفی هم تولیدکننده‌ها کنترل کیفی بهتری انجام دهند تا به‌مرور زمان این اعتمادسازی ایجاد شود. باید رصد کیفیت تولید از سوی دولت هم بیشتر شود و به کارخانه‌هایی که کیفیت پایین دارند، اجازه تولید ندهند یا مجبورشان کنند کیفیتشان را به حد مطلوب برسانند. بعضی کالا‌های ما در وضعیت و جایگاه خوبی قرار دارد، ولی در بازار به چشم محصولی که کیفیت پایینی دارد، دیده می‌شود.
 

مدیرعامل شرکت لوازم خانگی کلور در پاسخ به اینکه چند درصد نیاز بازار را تولیدکننده‌های ما می‌توانند تولید کنند، افزود: ظرفیت زیادی برای تولید در کشور داریم، حتی می‌توانیم خیلی از قطعات و مواد اولیه را در داخل کشور تولید کنیم، اما به‌دلیل اینکه مرز همیشه باز است و کوچک‌ترین قطعات هم وارد کشور می‌شود، فرصت تولیدکننده برای وابسته‌نبودن به واردات گرفته می‌شود.
 

وی ادامه داد: واردات بی‌رویه قطعاتی که خود ما هم می‌توانیم آن را تولید کنیم، باعث شده است سرمایه‌گذار حاضر به سرمایه‌گذاری نباشد، زیرا توان رقابت با واردات را ندارد. به‌عنوان مثال در گذشته تولیدکننده کمپرسور یخچال بودیم و کارخانه داشتیم، اما امروز این قطعه به‌راحتی وارد می‌شود و تولید آن و درنتیجه فرصت اشتغال‌زایی را از ما گرفته است.
 

جلالی تأکید کرد: اگر در کشور سرمایه‌گذاری کلان انجام شود و کارخانه‌هایی که در قدیم داشتیم، همگام با دانش روز راه‌اندازی شوند و ماشین‌آلات به‌روز وارد کنیم، مسلما می‌توانیم نیاز کشور را برطرف و از خروج ارز جلوگیری کنیم و حتی ارزآوری داشته باشیم. اما چون سرمایه‌گذار اعتماد ندارد که چند روز دیگر دوباره واردات انجام شود و کارخانه آسیب ببیند، حاضر به سرمایه‌گذاری نیست.
 

وی با بیان اینکه شرایط تولید باید در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور مشخص شود و سرمایه‌گذار داخلی باید امنیت داشته باشد، تصریح کرد: ما باید دورنمای چند ساله کشور را قبل از هرچیز تبیین کنیم. باید مشخص شود ما می‌خواهیم تولیدکننده باشیم یا واردکننده؛ اگر قرار بر این است که تولیدکننده باشیم، تا کی می‌خواهیم تولید را ادامه دهیم و چه بستری برای رشد این تولید باید فراهم کنیم.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->