همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

عرضه کالای ایرانی با برند خارجی، شیطنت جدید در بازار لوازم خانگی

  • کد خبر: ۴۸۱۸۳
  • ۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
عرضه کالای ایرانی با برند خارجی، شیطنت جدید در بازار لوازم خانگی
یک تولیدکننده لوازم خانگی گفت: اعتمادنکردن به کالای ایرانی باعث شده است لوازم خانگی ایرانی به شهر بانه فرستاده شود و با بسته‌بندی خارجی دوباره روانه بازار شود.
طنین همتی |شهرآرانیوز، اگر به سایت دیوار سر بزنیم، خرید و فروش کارتن لوازم خانگی از جمله برند‌های معروف به‌راحتی به چشم می‌خورد، اما دلیل این خرید و فروش چیست؟ علت را از حسن جلالی، مدیرعامل ایران‌شرق نیشابور و لوازم خانگی کلور، جویا شدیم. وی دراین‌باره گفت: متأسفانه وقتی بعضی کالا‌های ایرانی با برند خارجی در بازار عرضه می‌شوند، سرعت فروش و قیمتشان بالا می‌رود و این ضعف تولیدکننده و مصرف‌کننده است که به کالای ایرانی اعتماد ندارند.

این فعال حوزه لوازم خانگی تصریح کرد: به‌تازگی عده‌ای شیطنت می‌کنند و کالا‌های ایرانی و داخل را به بانه منتقل و بسته‌بندی آن را تعویض می‌کنند و دوباره برای فروش، با برند خارجی به بازار عرضه می‌شود و مصرف‌کننده با قیمتی زیاد و با این فکر که این کالا خارجی است، خرید می‌کند.
 

وی در ادامه یادآور شد: ما در تولید لوازم خانگی در کشور وضعیت خوبی پیدا کرده‌ایم، به‌طوری‌که کالا‌های ما با بعضی کالای مشابه خارجی رقابت می‌کند. ولی معضلی که در این ۲ ماه گذشته گریبان‌گیر ما شده، تأمین مواد اولیه است که به‌سختی تهیه می‌شود و به همین دلیل هم کار را سخت پیش می‌برد، یعنی اگر یک کارخانه دوسوم مواد اولیه دارد، با تأمین‌نشدن یک‌سوم مواد اولیه خارجی‌اش کارش می‌خوابد یا به‌عنوان مثال ۹۵ درصد مواد اولیه تأمین شده و آماده است و فقط به‌علت ۵ درصد مواد اولیه که در بازار موجود نیست، کار انجام نمی‌شود.
 

وی درباره فرهنگ‌سازی بین مردم و اعتماد به کالای داخلی که هنوز ایجاد نشده است، افزود: فرهنگ‌سازی و اعتماد به کالای ایرانی را باید از سویی رسانه‌ها انجام دهند و از طرفی هم تولیدکننده‌ها کنترل کیفی بهتری انجام دهند تا به‌مرور زمان این اعتمادسازی ایجاد شود. باید رصد کیفیت تولید از سوی دولت هم بیشتر شود و به کارخانه‌هایی که کیفیت پایین دارند، اجازه تولید ندهند یا مجبورشان کنند کیفیتشان را به حد مطلوب برسانند. بعضی کالا‌های ما در وضعیت و جایگاه خوبی قرار دارد، ولی در بازار به چشم محصولی که کیفیت پایینی دارد، دیده می‌شود.
 

مدیرعامل شرکت لوازم خانگی کلور در پاسخ به اینکه چند درصد نیاز بازار را تولیدکننده‌های ما می‌توانند تولید کنند، افزود: ظرفیت زیادی برای تولید در کشور داریم، حتی می‌توانیم خیلی از قطعات و مواد اولیه را در داخل کشور تولید کنیم، اما به‌دلیل اینکه مرز همیشه باز است و کوچک‌ترین قطعات هم وارد کشور می‌شود، فرصت تولیدکننده برای وابسته‌نبودن به واردات گرفته می‌شود.
 

وی ادامه داد: واردات بی‌رویه قطعاتی که خود ما هم می‌توانیم آن را تولید کنیم، باعث شده است سرمایه‌گذار حاضر به سرمایه‌گذاری نباشد، زیرا توان رقابت با واردات را ندارد. به‌عنوان مثال در گذشته تولیدکننده کمپرسور یخچال بودیم و کارخانه داشتیم، اما امروز این قطعه به‌راحتی وارد می‌شود و تولید آن و درنتیجه فرصت اشتغال‌زایی را از ما گرفته است.
 

جلالی تأکید کرد: اگر در کشور سرمایه‌گذاری کلان انجام شود و کارخانه‌هایی که در قدیم داشتیم، همگام با دانش روز راه‌اندازی شوند و ماشین‌آلات به‌روز وارد کنیم، مسلما می‌توانیم نیاز کشور را برطرف و از خروج ارز جلوگیری کنیم و حتی ارزآوری داشته باشیم. اما چون سرمایه‌گذار اعتماد ندارد که چند روز دیگر دوباره واردات انجام شود و کارخانه آسیب ببیند، حاضر به سرمایه‌گذاری نیست.
 

وی با بیان اینکه شرایط تولید باید در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور مشخص شود و سرمایه‌گذار داخلی باید امنیت داشته باشد، تصریح کرد: ما باید دورنمای چند ساله کشور را قبل از هرچیز تبیین کنیم. باید مشخص شود ما می‌خواهیم تولیدکننده باشیم یا واردکننده؛ اگر قرار بر این است که تولیدکننده باشیم، تا کی می‌خواهیم تولید را ادامه دهیم و چه بستری برای رشد این تولید باید فراهم کنیم.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->