یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد
سرخط خبرها

نقش کفش‌ها در گسترش، انتشار و تشدید همه گیری کرونا

  • کد خبر: ۴۸۷۱۴
  • ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
نقش کفش‌ها در گسترش، انتشار و تشدید همه گیری کرونا
آیا می‌دانید کفش‌هایی که به پا می‌کنید و طی روز با آن به هر مکانی قدم می‌گذارید، چه نقشی در گسترش، انتشار و تشدید همه گیری ویروس کووید۱۹ دارد؟
به گزارش شهرآرانیوز، احتمالا حواس خود را شش دانگ معطوف ماشین لباسشویی خود کرده اید تا با آن لباس‌های خود را شسته و عاری از ویروس کنید چرا که می‌دانید کروناویروس روی سطوح لباس تا ساعاتی زنده می‌ماند. اما نظرتان راجب به کفش‌هایی که به پا می‌کنید، چیست؟   گزارشی که به تازگی توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) منتشر شد اثبات می‌کند که  ویروس مذکور می‌تواند به صورت بالقوه از طریق کفش افراد منتقل شود.  

در این مطالعه، محققان نمونه‌هایی از سطوح مختلف را در یکی از بیمارستان‌های ووهان چین  ـ مرکز اولیه شیوع بیماری - تهیه کردند؛ از جمله نمونه‌هایی از کف کفش  اعضای ICU. نیمی از نمونه‌های گرفته شده از کفش‌ها از نظر ویروس مثبت بودند و در نتیجه، محققان اعلام کردند که ممکن است کف کفش به عنوان ناقل بیماری عمل کند.

دکتر مونی، اپیدمیولوژیست بخش پیشگیری از بیماری‌های عفونی در یک مرکز پزشکی در کالیفرنیا در این مورد می‌گوید: پا‌های شما بخش تمیزی از بدن شما نیستند. کفش‌هایی نیز که به پا می‌کنید چندان تمیز نیستند. بسیاری از کفش‌ها از موادی ساخته شده که به راحتی امکان تولیدمثل را در اختیار ویروس‌ها قرار می‌دهد.   قطرات عفونی و ویروسی لزوماً در یک قسمت کفش حضور ندارند، اما از آنجایی که زیر کفش در تماس مستقیم با زمین است این احتمال بیشتر است که کثیف‌ترین بخش باشد. با این حال، احتمال زیادی وجود دارد که هر نوع ویروس احتمالی در زیر کفش ها، به قسمت بالایی و کناری آن نیز سرایت کند.

البته تحقیقات در این زمینه چندان کامل نیست؛ بدین معنا که ما با اطمینان نمی‌توانیم بگوییم ویروس موجود در کفش‌ها زنده و فعال است یا مرده. بررسی اخیر تنها نشان می‌دهد ویروس در کفش‌ها موجود است. همچنین در این بررسی مشخص نشده که چه مقدار ویروس برای ظهور یک عفونت در بدن، کافی است؟ صرفا یافتن ویروس بر روی اشیای بی‌جان به معنای بروز عفونت نیست.  

کفش‌های ساخته شده از برخی مواد ممکن است تهدید بیشتری نسبت به سایر انواع آن ایجاد کند. بر اساس مطالعه‌ای که در تاریخ ۱۷ مارس در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، ویروس کرونا می‌تواند تا سه روز در بعضی از سطوح از جمله پلاستیک فعال باشد (به عبارت دیگر قادر به ایجاد عفونت باشد). این نشان می‌دهد که کفش‌های ساخته شده از پلاستیک می‌تواند ویروس فعال را برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ کند و در مقابل، کفش‌های ساخته شده از الیاف طبیعی کمتر نگهدارنده ویروس زنده است.  

محققان CDC توصیه می‌کنند هرکسی که در بخش‌های مختلف بیمارستان به ویژه در بخش‌های مخصوص بیماران کرونایی قدم می‌گذارد، قبل از ترک آنجا باید کف کفش خود را ضد عفونی کند. اما در مورد سایر مردم چطور؟ چه اقداماتی را باید انجام دهیم تا کفش‌های ما ویروس را از مکانی به مکان دیگر منتقل نکند یا آن را از بیرون وارد خانه‌های خود نکنیم؟

کارشناسان توصیه می‌کنند بهتر است هنگام ورود به منزل کفش خود را در جایی دورتر مثل حیاط  از پا درآورده و وارد خانه نکنید؛ به ویژه اگر کودک خردسال و یا فردی با بیماری زمینه‌ای در خانه دارید. به محض اینکه از پیاده روی یا رفتن به فروشگاه به خانه برگشتید کفش‌های خود را درآورده و آن‌ها را در مکانی جداگانه و تعیین شده قرار دهید. تماس هوای گرم و خشک بهترین و سریع‌ترین راه برای غیرفعال شدن ویروس هاست. حتما دقت کنید پای شما تماسی با قسمت بیرونی کفش نداشته باشد.

اگر قصد شستن یا تمیزکردن کفش‌هایتان را دارید یک دستمال و محلولی از آب و صابون برای تمیزی و ضدعفونی کردن آن کافی است. اگر آب گرم استفاده کنید بهتر است. همچنین پس از پایان کارتان، حتما دستمال استفاده شده را دور بیاندازید. با این حال، کفش‌ها اکنون نگرانی اصلی برای انتقال و گسترش کرونا نیست. هنوز هم هیچ مدرکی وجود ندارد که اثبات کند با کفش، ویروس وارد خانه می‌شود.   

منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->