کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد کشف و جمع‌آوری ۱۳ انشعاب غیرمجاز آب از یک مجتمع ویلایی در گلبهار مشهدِ بسیجی، امن‌تر و زیست‌پذیرتر است پاسخ گویی مسئولان اتوبوس رانی مشهد با حضور در خیابان عمار یاسر ۱۲۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری مشهد | نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در خدمت شهروندان+ فیلم استاندار خراسان رضوی: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها راهی جز عبور از مسیر اقتصاد دیجیتال نداریم آغاز فعالیت کافه بازی‌ها در بوستان‌های بانوان مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) یادی از حاج حسین ملک، بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران | مردی که افسانه نبود دردسر‌های ترافیک شهری در خیابان مهندس مشهد
سرخط خبرها

نجات «کشف رود» با احداث نخستین تصفیه‌خانه سپتاژ کشور

  • کد خبر: ۴۸۸۱۹
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
نجات «کشف رود» با احداث نخستین تصفیه‌خانه سپتاژ کشور
نخستین تصفیه خانه سپتاژ کشور در مشهد با رای مثبت پارلمان شهری و با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان احداث می‌شود. بر اساس برآورد‌ها این اعتبار تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است.
به گزارش شهرآرانیوز، عملیات اجرایی اولین تصفیه خانه سپتاژ کشور با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال عصر چهارشنبه طی مراسمی با حضور استاندار خراسان رضوی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در منطقه "کشف رود" مشهد آغاز شد.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در این مراسم گفت: براساس تفاهمنامه بین‌بخشی که با نظارت استاندار سابق خراسان رضوی امضا و مدیریت و هماهنگی آن به شهرداری مشهد واگذار شده است، تمامی دستگاه‌ها باید به تعهدات خود در ساخت تصفیه‌خانه سپتاژ مقید باشند.
محمدرضا حیدری افزود: براساس قانون شهرداری‌ها و شوراها، مسوولیت مدیریت شهری در حوزه حریم شهر، حفاظت از اراضی است و فراتر از آن مسوولیتی نداریم، با این وجود، شورای پنجم شهر در این دوره، براساس مسوولیت‌پذیری اجتماعی به این عرصه ورود کرده و فراتر از مسوولیت خود برای حریم شهر متعهد شد و به عنوان یک اصل آن را در دستورکار خود قرار داد.
وی ادامه داد: روزانه حدود ۳۵۰ تانکر، فاضلاب صنعتی و خانگی خود را در کشف‌رود تخلیه می‌کنند که تصویر بسیار تاسف‌باری را ایجاد می‌کند از این رو در شورای شهر در شرایط سخت اقتصادی و تنگنا‌های مالی ۷۵۰ میلیارد ریال برای ساخت تصفیه‌خانه سپتاژ مصوب شد که براساس برآورد‌ها این اعتبار تا هزار میلیارد ریال قابل افزایش است.

بهره‌برداری از تصفیه خانه سپتاژ تا خرداد 1400

 
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: عزم و اراده ما و حاکمیت از جمله دستگاه قضایی و دستگاه‌های اجرایی در حوزه آب و فاضلاب این است که مشکلات "کشف رود" را حل کنیم.
محمدرضا کلائی افزود: یکی از موضوعات مهم در این راستا فاضلاب‌های تانکری است که با احداث این تصفیه خانه به دنبال رفع این مشکل هستیم، اقدمات اولیه در این خصوص انجام شده و تا خرداد ماه ۱۴۰۰ این تصفیه خانه به بهره برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ ماه است که مدیریت واحد "کشف رود" از سوی مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی به شهرداری مشهد واگذار شده است، ادامه داد: تاکنون حدود ۱۵۰ میلیارد تومان پروژه‌های مختلف در "کشف رود" اجرا شده است.
شهردار مشهد گفت: یکی از موضوعاتی که می‌تواند در رفع مشکل موتور تلمبه‌ها تاثیر بسیار داشته باشد تصفیه خانه سپتاژ است که به صورت جدی پیگیر احداث و بهره برداری آن هستیم که امیدواریم برای این کار نهاد‌های حاکمیتی نیز کنار ما قراربگیرند.
وی افزود: برای میان مدت در زمینه ساماندهی کشف رود درمحدوده انتهای طبرسی شمالی ۱۰ هزار میلیارد ریال و برای ایجاد زیرساخت‌ها چهار هزار میلیارد ریال در نظر گرفته ایم.
کلائی با بیان اینکه درحوزه احداث تصفیه خانه سپتاژ وظیفه‌ای نداشتیم و از باب مدیریت واحد به این موضوع وارد شدیم ادامه داد: برای احداث تصفیه خانه سپتاژ ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی درنظر گرفته شده است و مابقی اعتبار مورد نیاز که حدود هزار میلیارد ریال خواهد بود را تامین خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه شهرداری مشهد درختکاری بیش از ۴۷۰ هکتار از زمین‌های حاشیه کشف رود را نیز بر عهده گرفته است گفت: تاکنون ۱۶۰ هکتار از این درختکاری انجام شده و سعی می‌کنیم تا پایان امسال این میزان را افزایش دهیم.
شهردار مشهد افزود: با انجام این درختکاری ها، فضای سبز با کیفیت مطلوب از محدوده پرکندآباد تا کنارگذر شمالی به فضای سبز مشهد افزوده خواهد شد.
 
عملکرد شهرداری مشهد قابل تقدیر است

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: یکی از تجربه‌های خوبی که در حوزه محیط زیست مشهد شاهد آن هستیم این است که برای این مهم به مدیریت واحد دست یافته‌اند، مهمترین چالش و مشکل ما در کار‌ها نبود مدیریت یکپارچه و جامع است.
سمیه رفیعی افزود: همه ما آثار سوء بی توجهی به محیط زیست را دیدهایم و اکنون این دولت و مردم هستند که هزینه آن را پرداخت می‌کنند.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که اگر به محیط زیست بی توجهی شود هزینه آن را چندین برابر در جای دیگری باید پرداخت کرد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه مسئله محیط زیست مطالبه به حق مردم است گفت: موضوع محیط زیست برای مجلس نیز از اهیمت ویژه برخوردار است.
وی با بیان اینکه مدیریت کردن منابع آب یک چالش در کشور است افزود: اکنون شاهد تولید ۳۳ میلیون مترمکعب فاضلاب در کشور هستیم که معتقدم به نوعی یک فاجعه است.
رفیعی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع توجه ویژه مدیریت شهری مشهد و استانداری خراسان رضوی به تصفیه فاضلاب اتفاق خوشایند و قابل تقدیر است.
وی گفت: ما نیز در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از این گونه اقدامات حمایت خواهیم کرد.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: یکی از ضرورت‌ها در ساماندهی کشف رود حل مشکل تخلیه روزانه بیش از ٣٠٠ تا ٤٠٠ تانکر فاضلاب سپتاژ در این رود بود.
مهدی یعقوبی افزود: برای رفع این مشکل مطالعات احداث این تصفیه خانه در منطقه اولنگ از سوی مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفت و پس از گذشت ۶ ماه از امضای تفاهمنامه ساماندهی کشف رود، قرارداد احداث تصفیه خانه سپتاژ با ظرفیت تصفیه روزانه سه هزار متر مکعب فاضلاب سپتاژ در زمینی به مساحت هشت هکتار خرداد ماه امسال امضا و برای اجرا به پیمانکار ابلاغ شد.
وی ادامه داد: این تصفیه خانه خرداد ١٤٠٠ به بهره‌برداری می‌رسد و بسیاری از مشکلات زیست محیطی کشف‌رود را برطرف خواهد کرد.
طی دو دهه اخیر کشف‌رود بخاطر تجاوز به حریم محیطی و بی‌اعتنایی نسبت به آن و سرازیر شدن فاضلاب‌های آلوده صنعتی، کارگاه‌های محلی و خانگی به بستر آن دستخوش تغییرات ویرانگر زیست محیطی شده است.

آبیاری زمین‌های کشاورزی واقع در اطراف کشف‌رود با آب آلوده نیز از معضلات بهداشتی آن محدوده است.

شعبه‌ای از کشف‌رود از کوه‌های هزارمسجد و شعبه دیگر آن از کوه‌های بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد عبور می‌کند.

این رود ۲۹۰ کیلومتری که پرآبی آن هم‌اینک تنها در خاطره‌ها باقی مانده است از غرب به شرق جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل‌خاتون به رودخانه هریرود می‌پیوندد و از آنجا به بعد "تجن" نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می‌یابد و در انتهای مسیر طبیعی خود در ریگزار‌های کشور همسایه فرو می‌رود.
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->