چه خبر از بازار حبوبات؟ | لوبیاچیتی دوباره اوج گرفت ریزش ۲۰ تا ۹۵ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۳۶ میلیونی قیمت شاهین دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت خراسان رضوی، الگوی خصوصی‌سازی صنایع در کشور است | جذب حداکثری دانشجویان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای در طرح «ایران ماهر» جشن بزرگ تجلیل از کارگران نمونه استان برگزار شد | فعالیت ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی تعادل بورس در روز مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش اقبال مردم به نسل جدید کولر‌ها با مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر | قیمت کولر در مشهد نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی، زیر کشت گندم است قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام قیمت ۳ کالای اساسی در روزهای آینده قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۷۹ هزار تومان بیش از ۲۵۰ تن روغن مصرف خانوار در بازار مشهد و خراسان رضوی در حال توزیع است (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازار به افت دلار واکنشی نشان نداد | گره گرانی کجاست؟ کاهش ارزش کالا‌های صادراتی خراسان رضوی | صادرات بیشتر، سود کم‌تر پیش بینی قیمت طلا و سکه در سایه مذاکرات ایران و آمریکا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) خرید و فروش کارت سوخت تکذیب شد مبلغ یارانه نان اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ارز دیجیتال امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | بیت‌کوین از مرز ۹۵ هزار دلار عبور کرد ارزش سهام عدالت مشخص شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پرده پدیده چسبندگی قیمت‌ها در بازار ایران | دلال‌ها فقط گرانی را می‌شناسند قیمت امروز میوه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هندوانه ارزان‌تر شد چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ محروم هستند؟ سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول
سرخط خبرها

نوسان نرخ دلار، بازار خریدوفروش گوشی موبایل را راکد کرد

  • کد خبر: ۴۹۳۲۳
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹
نوسان نرخ دلار، بازار خریدوفروش گوشی موبایل را راکد کرد
پس از یک دوره تلاطم و افزایش قیمت حالا چند روزی می‌شود که بازار فروش گوشی تلفن‌همراه خوابیده است. البته مسبب این خواب و رکود این‌بار خریداران نیستند، بلکه فروشنده‌ها هستند. علتش را هم که می‌دانید؛ نرخ ارز.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ پس از یک دوره تلاطم و افزایش قیمت حالا چند روزی می‌شود که بازار فروش گوشی تلفن‌همراه خوابیده است. البته مسبب این خواب و رکود این‌بار خریداران نیستند، بلکه فروشنده‌ها هستند. علتش را هم که می‌دانید؛ نرخ ارز.
 
چند روزی که قیمت ارز سراشیبی سقوط را پیش گرفته بود، بسیاری از فروشندگان کالا‌های وارداتی مانند گوشی تلفن‌همراه دست از کاسبی کشیده بودند تا ببینند وضعیت بازار کالاهایشان به کجا خواهد رسید. حرف آن‌ها این است که وقتی کالای خود را با قیمت بیشتری تهیه کرده‌اند، اکنون اگر با نرخ جدید بفروشند، سرمایه آن‌ها هدر خواهد رفت و ازطرفی اگر قیمت ارز دوباره صعودی شود، آن‌ها چگونه می‌توانند کالای جدید را جایگزین کالای فروش‌رفته کنند؟
 
شاید بگویید برخی از همین افراد در زمانی که قیمت ارز رو به افزایش بود، قیمت کالا‌های قدیمی‌تر خود را با نرخ روز محاسبه می‌کردند و افزایش می‌دادند، حالا چه شده است که دربرابر کاهش قیمت، مقاومت می‌کنند؟ همه این حرف‌ها درست، اما چاره این تلاطم‌های همیشگی بازار عرضه و تقاضا و بگومگو‌های خریدار و فروشنده یک چیز است؛ «ثبات قیمت ارز در بازار».

نگاهی به قیمت برند‌های مختلف گوشی تلفن‌همراه در هفته گذشته، نشان می‌دهد که قیمت برخی مدل‌ها تاحدودی کاهش یافته است. به‌عنوان مثال گوشی پرطرفدار سامسونگ A۵۱ از محدوده قیمتی ۷ میلیون‌و ۸۰۰ هزار تومان در ۱۲ آبان با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی در روز گذشته همراه بوده است.
 
همچنین در این بازه زمانی، قیمت مدل سامسونگ A۳۰ کاهش ۵۰۰ هزار تومانی داشته و گوشی‌های هوآوی نیز به‌صورت میانگین با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی و برخی مدل‌های گوشی برند آیفون با کاهشی بین ۲۰۰ هزار تومان تا یک‌میلیون تومان مواجه بوده است. البته برخی مدل‌های گوشی تلفن‌همراه تغییر قیمت نیافته‌اند و مدل‌هایی مانند پرچمداران سامسونگ یا آیفون مکس با افزایش قیمت روبه‌رو بوده‌اند. محدوده قیمتی برخی مدل‌ها، تغییرات کاهشی یا افزایشی داشته است که همه این‌ها نشان می‌دهد نمی‌توان نسخه ارزانی را برای بازار تلفن‌همراه پیچید.


استقامت دربرابر کاهش قیمت‌ها، برای بقا

معماریان، یکی از فروشنده‌های کلی تلفن‌همراه در بازار مشهد، با تایید ایجاد رکود در بازار به شهرآرا می‌گوید: ۱۰۰ درصد در این شرایط، فروشنده‌های جزئی گوشی تلفن‌همراه از خریدوفروش دست کشیده‌اند و همین موضوع باعث ایجاد رکود در بازار شده است. او با اشاره به رفت‌وبرگشت نرخ ارز در مدار نزولی و صعودی در روز‌های اخیر می‌افزاید: ازآنجایی‌که قیمت موبایل در بازار بستگی مستقیم به نرخ ارز دارد، خیلی از فروشنده‌ها دست نگه داشته‌اند تا شاید نرخ ارز به ثبات برسد و آن‌ها بتوانند برای فروش کالای خود تصمیم بهتری بگیرند.

معماریان می‌گوید: اگر صاحب فروشگاهی بخواهد همه اجناس داخل ویترین خود را با قیمت روز بفروشد، دست‌کم ۲۰ درصد ضرر می‌کند. یعنی حداقل درآمد سه ماه فروشگاه خود را از دست می‌دهد و اگر قیمت‌ها دوباره افزایشی شود، دیگر مانند قبل قادر به جایگزین کردن کالا نیست، بنابراین فروشنده‌ها برای بقای خود، مجبور به استقامت دربرابر کاهش قیمت‌ها هستند.

به نظر او این عکس‌العمل طبیعی است و در توضیح آن می‌گوید: به‌عنوان مثال وقتی من کالای خود را با درهم بالای ۷ هزارو ۵۰۰ وارد کرده‌ام، تمام تلاش خود را می‌کنم تا با قیمتی نزدیک به همان نرخ بفروشم تا ضرر کمتری کنم، پس طبیعتا با کاهش نرخ ارز، از فروش کالا منصرف می‌شوم.


قیمت گوشی کم نمی‌شود

مسعودی، نماینده یکی از شرکت‌های واردکننده گوشی تلفن‌همراه در مشهد، با اشاره به اینکه دولت در تخصیص ارز برای واردات گوشی تلفن‌همراه تعلل می‌کند، می‌گوید: هنوز خیلی از شرکت‌ها با وجود ثبت سفارش برای واردات گوشی، ارز نگرفته‌اند که این موضوع، باعث کاهش ورود موبایل به کشور شده است.

او می‌گوید: عده‌ای از خریداران به امید کاهش قیمت موبایل، دست نگه داشته‌اند و فعلا خرید نمی‌کنند، اما درصورت روی آوردن یک‌باره این تقاضا‌ها به بازار در آینده و باتوجه‌به تخصیص پیدا نکردن ارز و ورود کم این کالا به کشور حتی درصورت کاهش نرخ ارز، قیمت گوشی تلفن‌همراه کم نخواهد شد.

مسعودی با تاکید بر اینکه عرضه و تقاضا بر قیمت کالا در بازار تأثیر می‌گذارد، ادامه می‌دهد: به‌عنوان مثال در یکی از مدل‌های پرطرفدار سامسونگ به نام A۱۰ قیمت نسبت‌به هفته قبل، کمتر شد، اما به‌دلیل تقاضای زیاد برای این مدل، قیمت بیش از این کم نخواهد شد.


به فروش با قیمت روز، مکلف هستیم

به گزارش خبرنگار شهرآرا به نقل از ایسنا، رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل مشهد هم مهر تاییدی بر رکود شدید در بازار تلفن‌همراه می‌زند و می‌گوید: به‌دلیل نوسانات دلار، خریدوفروش زیادی در بازار تلفن‌همراه انجام نمی‌شود و هم‌اینک رکود شدیدی بر بازار حاکم است.

افشین اکبری‌حداد می‌افزاید: اگر قیمت دلار سقوط کند، به رونق بازار کمک زیادی خواهد شد، زیرا هم‌اکنون توان خرید مردم به‌دلیل افزایش قیمت دلار کم شده است و اگرچه ممکن است در خرید‌های قبلی با ضرر‌هایی مواجه شویم، خاصیت این بازار همین است و ما به فروش به قیمت روز، مکلف هستیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->