به گزارش شهرآرانیوز، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی از استقرار کامل سامانه متمرکز مستمری تامین اجتماعی در تمام استانهای کشور تا پایان آذر ماه خبر داد.
مهرداد قریب، در این باره اظهار کرد: استقرار سامانه متمرکز مستمری تامین اجتماعی تقریبا در ۸۰ درصد استانها نهایی شده است و ۲۰ درصد استانهای باقی مانده نیز تا پایان آذر ماه به این سامانه مجهز شده و تا آن زمان کل کشور تحت پوشش و زیر بار میرود.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی از کاهش فاصله درخواست تا برقراری مستمری خبر داد و گفت: خدماتی، چون درخواست برقراری مستمری، ترک کار و ... از طریق این سامانه، غیرحضوری خواهد شد.
قریب ادامه داد: دستورالعمل دیگری درباره برقراری مستمری صادر کردیم. پیش از این، بعد از درخواست مستمری، سه تا چهار ماه طول میکشید تا نسبت به برقراری مستمری اقدام شود. ولی با دستورالعمل جدید ارسالی؛ پس از دریافت استعلام ترک کار بیمه شده از سوی کارفرما، همکاران ما ملزم هستند در اولین ماه نسبت به برقراری مستمری اقدام کنند.
ناهید حیدری، مدیر کل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی نیز پیش از این درباره این سامانه گفته بود: با توجه به مشکلات مختلف پرداخت مستمریها توسط واحدهای اجرایی سطح کشور، اعم از رسوب نقدینگی، پراکندگی پرداختها و عدم کنترل مناسب، طرح پرداخت متمرکز مستمریها با هدف مدیریت بهینه نقدینگی و مدیریت بهینه پرداختها، در دستور کار سازمان قرار گرفت.
وی اظهار کرد: یکی از بهترین دستاوردهای این سامانه، اصلاحات بسیار خوبی است که در خصوص کوتاه شدن فرایند محاسبه و تایید لیست مستمری ماهیانه و جلوگیری از ایجاد هر گونه وقفه در ارائه خدمات درمانی به افراد تبعی مستمریبگیران و مدیریت مصارف با عنایت به دسترسی به اطلاعات تجمیعی مستمریبگیران تمامی شعب انجام شد.
به گفته حیدری امکان ایجاد پایگاه متمرکز احکام مستمریبگیران، ایجاد امکان محاسبه لیست متمم مستمری ماهیانه، یکسانسازی و اصلاح رویهها و فرایندهای جاری حوزه تعهدات بلندمدت، ایجاد امکان ثبت درخواست برقراری مستمری بیمهشده در هر یک از شعب، برای شعبه آخرین محل بیمهپردازی، اصلاح فرایند محاسبه لیست مستمری ماهیانه و افزودن کنترلهای قبل از محاسبه لیست جهت جلوگیری حداکثری از اختلال در پرداخت مستمریها از دیگر مزایای سامانه متمرکز مستمریهای سازمان تامین اجتماعی است.
منبع: ایسنا