گروه اقتصاد شهرآرانیوز | رئیس اتاق اصناف خراسان رضوی از امکان ارائه خدمات غذایی بهصورت بیرونبر از ساعت ۱۸ امشب خبر داد.
علی بنانژاد با اعلام این خبر افزود: در جلسهای که صبح امروز، ۲۰ آبانماه، در فرمانداری مشهد داشتیم، مقرر شد مجموعههای غذایی در مشهد از ساعت ۱۸ و همزمان با آغاز ساعت منع فعالیت اصناف، خدمات خود را بهصورت غیرحضوری و بیرونبر ارائه کنند.
وی ادامه داد: برای نظارت کامل بر روند تعطیلی اصناف و مشاغلی که براساس دستور ستاد ملی مقابله با کرونا باید تعطیل شوند، گروهی متشکل از نمایندگان پلیس نظارت بر اماکن، اتاق اصناف، سازمان صمت و اداره بهداشت از امشب گشتهای خود را آغاز خواهد کرد.
بنانژاد ابلاغ این دستورالعمل را در حوزه شهرستان بینالود نیز لازمالاجرا دانست و گفت: همه دستوراتی که برای تعطیلی مشاغل اعلام شده است، شامل طرقبه و شاندیز نیز خواهد بود.
منع تردد خودرو نداریم
فرماندار بینالود نیز در گفتوگویی با اعلام آغاز محدودیتها در طرقبه و شاندیز گفت: براساس مصوبات جلسه امروز در فرمانداری شهرستان بینالود، ابلاغیه ستاد استانی مقابله با کرونا مرور شد و هریک از دستگاههای مسئول، مأمور اجرای قوانین محدودیت کرونایی شدند.
سیدحسن حسینی گفت: همه ضوابط مصوبشده در ستاد استانی که پیش از این به مشهد ابلاغ شده بود، در طرقبه و شاندیز هم اجرا خواهد شد و بر همین اساس، از ساعت ۱۸، مشاغل هدف تعطیل میشوند.
وی درباره ارائه خدمات غذایی از ساعت ۱۸ به بعد بهصورت بیرونبر گفت: مشکلی برای تهیه غذای بیرونبر نخواهد بود و هریک از رستورانهای ما که امکان ارسال غذا داشته باشد، میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. در غیر اینصورت اجازه پذیرایی در محل نخواهد داشت.
حسینی درباره منع تردد خودرو نیز تأکید کرد: هیچ محدودیتی برای ورود یا خروج از طرقبه و شاندیز نداریم.
گرانی، بیشتر از کرونا به رستورانها آسیب زد
حسن امیریان، رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد، با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا و رایزنی این اتحادیه برای ارائه خدمات غیرحضوری گفت: تعطیلی ساعت ۱۸ و ارائهنکردن خدمات باعث بیکاری ۳۰ تا ۴۰ هزار نیروی شاغل در صنف ما خواهد شد و با تدبیری که اتاق اصناف و دستگاههای متولی مبارزه با کرونا اتخاذ کردهاند، رستورانها و کبابیهای شهر مشهد میتوانند غذای بیرونبر ارسال کنند.
وی درباره آسیبهای کرونا به رستورانداران مشهدی تصریح کرد: در ۹ ماه گذشته، ۴۰۰ واحد صنفی همکاران ما تعطیل شد و بخش دیگری از آنها نیز بهعلت گرانی مواد اولیه و ناهمگونبودن نرخها با خریدهای خود در آستانه تعطیلی هستند.
امیریان ادامه داد: متأسفانه نرخگذاری برای رستورانها برعهده اتحادیه نیست و انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان مسئول اعلام نرخ است، اما نرخهایی که اعلام میشود، با قیمتهای روبهافزایش مواد غذایی سازگار نیست.
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد افزود: برخی نرخهای اعلامشده براساس روغن کیلویی ۱۷۰ هزار تومان یا برنج کیلویی ۲۵ هزار تومان بوده است، درحالیکه روغن ۴۰۰ هزار تومان و برنج نیز ۴۰ هزار تومان شده است.
امیریان به رشد فعالیت آشپزخانهها اشاره کرد و گفت: در کنار تعطیلی رستورانها بهدلایلی که اشاره شد، فعالیت آشپزخانهها افزایش ۱/۵ برابری داشته است که آنهم بهعلت استقبالنکردن مردم از پذیرایی حضوری در رستورانهاست.
وی در پایان با اشاره به ضررهای ناشی از گرانی اذعان کرد: کرونا باعث محدودیت فعالیت ما و تعطیلیهای گسترده شد، اما در واقع سهم کرونا در این بین، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است و باقی مشکلات بهدلیل گرانیهاست و امیدواریم هرچه زودتر شرایط بهتری را شاهد باشیم.