وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

فقر آهن چه عوارضی برای کودکان دارد؟

  • کد خبر: ۴۹۷۵۴
  • ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
فقر آهن چه عوارضی برای کودکان دارد؟
فقر آهن در کودکان دبستانی می‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های عفونی، تنگی نفس، خستگی زودرس، کوتاه قدی، کاهش تمرکز و اختلال در یادگیری شود.
به گزارش شهرآرانیوز، فهیمه سهیلی پور فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که «کم خونی فقر آهن در افراد به ویژه کودکان و نوجوانان چه تبعات منفی در سلامتی آن‌ها ایجاد می‌کند؟»، اظهار داشت:‌کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در سراسر جهان است.

وی با بیان اینکه اثر نامطلوب کم خونی فقر آهن بر تکامل جسمی و روحی و بازده کاری افراد ثابت شده است، گفت: دریافت ناکافی آهن، سوء جذب آهن، خونریزی‌های گوارشی و عفونت‌های انگلی، از علل شایع کم خونی فقر آهن هستند.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان بیان داشت: نکته بسیار مهم و کاربردی این است که گاهی علی‌رغم مصرف کافی مواد غذایی آهن‌دار، به علت عادت‌های غلط تغذیه‌ای نظیر مصرف زیاد چای، لبنیات یا کاکائو در همراهی با آهن، جذب آهن به خوبی انجام نمی‌شود و شاهد کم خونی یا «آنمی» فقر آهن هستیم.

سهیلی پور یادآور شد: فقر آهن شایع‌ترین اختلال هماتولوژیک در دوران کودکی است و با اختلال رشد و تکامل به خصوص تکامل ذهنی در دوران شیرخواری و کودکی همراه است.

وی متذکر شد: مطالعات نشان داده است که فقر آهن طی اولین سال زندگی، حتی اگر آنقدر شدید نباشد که به کم‌خونی منجر شود، با کاهش ضریب هوشی در دوره‌های بعدی زندگی همراه است.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان بیان داشت: همچنین رابطه میان بروز اختلالات شناختی در کودکان دبستانی با کم خونی فقر آهن و حتی کمبود آهن بدون آنمی در مطالعات مختلف و متعدد مشاهده شده است.

سهیلی پور تصریح کرد: بنابراین مصرف قطره آهن طی دو سال اول زندگی علی‌رغم بو و طعم خیلی بدی که دارد، باید بیشتر مورد توجه مادران قرار بگیرد. تمیز کردن دندان‌های شیرخوار بعد از مصرف قطره آهن، به خوبی می‌تواند مانع تغییر رنگ آن‌ها شود.

وی ابراز داشت: فقر آهن در کودکان دبستانی می‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های عفونی، طپش قلب، تنگی نفس، رنگ پریدگی، خستگی زودرس، کاهش توانایی‌های جسمی، کوتاه قدی، تغییرات خلقی، کاهش تمرکز و اختلال در یادگیری شود.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان با اشاره به اینکه کم خونی که در موارد شدیدتر و طول کشیده فقر آهن دیده می‌شود، می‌تواند منجر به تغییراتی در رشد و تکامل عصبی کودکان شود، افزود: گاهی حتی علی‌رغم درمان مناسب، برگشت ناپذیر خواهد بود.

سهیلی پور با بیان اینکه ممکن است کاهش ضریب هوشى و کاهش قدرت یادگیری و توانمندی‌های ذهنی و جسمی در سال‌های اولیه مدرسه خود را نشان ندهد، گفت: در مقابل این عوارض در سال‌های بعدی با افت تحصیلی کودک بروز می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات متعدد نشان داده است که فقر آهن و تأثیر منفی آن بر سیستم عصبی، منجر به اختلال در توجه و تمرکز، کم شدن حافظه و قدرت یادگیری و اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان می‌شود.

منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->