سازمان محیط زیست خبر داد: ممنوعیت صدور موافقت اصولی جدید برای ایجاد باغ‌ وحش در کشور جاده مشهد به کلات بسته شد (۲۱بهمن ماه ۱۴۰۳) آمار موالید کشور در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک میلیون نفر است امدادرسانی به ۲ مادر باردار در کولاک و برف تایباد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تصادف جاده‌ای در تایباد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) امدادرسانی هلال احمر به مسافران دو اتوبوس در جاده‌های خراسان رضوی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) ۶ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ مشهد| ۳۰ ماموریت مرتبط با زمین خوردگی تصادف در محور قوچان خراسان رضوی با سه مصدوم (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) مادر ۲۳ ساله مشهدی ۶ قلو به دنیا آورد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) کمربندی رباط سفید در محور منتهی به مشهد مسدود شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) طرز تهیه شیرینی نخودی در خانه + فیلم تأکید استاندار خراسان رضوی بر نقش پررنگ دانشگاه فردوسی در مدیریت و حل مسائل استان امدادرسانی به خودرو‌های گرفتار در برف و کولاک خراسان رضوی ادامه دارد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تأخیر در تأمین دارو و تجهیزات، به سلامت افراد آسیب می‌رساند محدودیت‌های ترافیکی برای دسترسی به فرودگاه مهرآباد در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ آماده‌باش اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر راهپیمایی ۲۲بهمن ۱۴۰۳ زنجیره تأمین دارو در کشور نباید دچار چالش شود تأخیر در واریز حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | پرداخت حقوق‌ها از امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) آغاز می‌شود مدارس نوبت عصر امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) در مناطق یک تا پنج تهران غیرحضوری شد امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ خودرو حادثه‌دیده درپی بارش برف در کشور ۹۰ درصد موارد ابتلا به HPV قابل پیشگیری است علائم آنفلوانزا در کودکان متفاوت از بزرگ‌سالان ظاهر می‌شود اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم بارش برف تا اواسط روز دوشنبه، کاهش دمای مشهد به منفی ۵ درجه مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تصادف زنجیره‌ای در جاده تربت‌حیدریه – مشهد | ۱۱۹ مسافر دچار حادثه شدند + عکس و فیلم جزئیات جدید از حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) پاسخ آموزش و پرورش به گلایه از غیرحضوری‌نشدن مدارس امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) احتمال انسداد موقت برخی جاده‌های خراسان رضوی درپی بارش برف و وقوع کولاک (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | از سفر‌های غیرضروری بپرهیزید جاده‌های خراسان رضوی برفی است | رانندگان تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند ( ۲۱ بهمن‌ ۱۴۰۳) لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه
سرخط خبرها

فقر آهن چه عوارضی برای کودکان دارد؟

  • کد خبر: ۴۹۷۵۴
  • ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
فقر آهن چه عوارضی برای کودکان دارد؟
فقر آهن در کودکان دبستانی می‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های عفونی، تنگی نفس، خستگی زودرس، کوتاه قدی، کاهش تمرکز و اختلال در یادگیری شود.
به گزارش شهرآرانیوز، فهیمه سهیلی پور فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که «کم خونی فقر آهن در افراد به ویژه کودکان و نوجوانان چه تبعات منفی در سلامتی آن‌ها ایجاد می‌کند؟»، اظهار داشت:‌کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در سراسر جهان است.

وی با بیان اینکه اثر نامطلوب کم خونی فقر آهن بر تکامل جسمی و روحی و بازده کاری افراد ثابت شده است، گفت: دریافت ناکافی آهن، سوء جذب آهن، خونریزی‌های گوارشی و عفونت‌های انگلی، از علل شایع کم خونی فقر آهن هستند.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان بیان داشت: نکته بسیار مهم و کاربردی این است که گاهی علی‌رغم مصرف کافی مواد غذایی آهن‌دار، به علت عادت‌های غلط تغذیه‌ای نظیر مصرف زیاد چای، لبنیات یا کاکائو در همراهی با آهن، جذب آهن به خوبی انجام نمی‌شود و شاهد کم خونی یا «آنمی» فقر آهن هستیم.

سهیلی پور یادآور شد: فقر آهن شایع‌ترین اختلال هماتولوژیک در دوران کودکی است و با اختلال رشد و تکامل به خصوص تکامل ذهنی در دوران شیرخواری و کودکی همراه است.

وی متذکر شد: مطالعات نشان داده است که فقر آهن طی اولین سال زندگی، حتی اگر آنقدر شدید نباشد که به کم‌خونی منجر شود، با کاهش ضریب هوشی در دوره‌های بعدی زندگی همراه است.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان بیان داشت: همچنین رابطه میان بروز اختلالات شناختی در کودکان دبستانی با کم خونی فقر آهن و حتی کمبود آهن بدون آنمی در مطالعات مختلف و متعدد مشاهده شده است.

سهیلی پور تصریح کرد: بنابراین مصرف قطره آهن طی دو سال اول زندگی علی‌رغم بو و طعم خیلی بدی که دارد، باید بیشتر مورد توجه مادران قرار بگیرد. تمیز کردن دندان‌های شیرخوار بعد از مصرف قطره آهن، به خوبی می‌تواند مانع تغییر رنگ آن‌ها شود.

وی ابراز داشت: فقر آهن در کودکان دبستانی می‌تواند سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های عفونی، طپش قلب، تنگی نفس، رنگ پریدگی، خستگی زودرس، کاهش توانایی‌های جسمی، کوتاه قدی، تغییرات خلقی، کاهش تمرکز و اختلال در یادگیری شود.

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان با اشاره به اینکه کم خونی که در موارد شدیدتر و طول کشیده فقر آهن دیده می‌شود، می‌تواند منجر به تغییراتی در رشد و تکامل عصبی کودکان شود، افزود: گاهی حتی علی‌رغم درمان مناسب، برگشت ناپذیر خواهد بود.

سهیلی پور با بیان اینکه ممکن است کاهش ضریب هوشى و کاهش قدرت یادگیری و توانمندی‌های ذهنی و جسمی در سال‌های اولیه مدرسه خود را نشان ندهد، گفت: در مقابل این عوارض در سال‌های بعدی با افت تحصیلی کودک بروز می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات متعدد نشان داده است که فقر آهن و تأثیر منفی آن بر سیستم عصبی، منجر به اختلال در توجه و تمرکز، کم شدن حافظه و قدرت یادگیری و اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان می‌شود.

منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->