گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

نظر نمایندگان مجلس درباره مذاکره با آمریکا چیست؟

  • کد خبر: ۴۹۷۷۹
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳
نظر نمایندگان مجلس درباره مذاکره با آمریکا چیست؟
می‌توان نظرهای ساکنان بهارستان را به دو دسته تقسیم کرد: گروه نخست که هیچ‌گونه انعطافی ندارند و در هیچ شرایطی قائل به مذاکره با آمریکا نیستند و گروه دوم که معتقدند باید منتظر ماند و دید دولت بایدن تا چه میزان از دولت ترامپ فاصله می‌گیرد و با تغییر رویه، به اصول بین‌المللی پایبند است.
گروه سیاسی | شهرآرانیوز؛ در شرایطی که هنوز نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قطعی نشده و ترامپ نیز حاضر به پذیرش شکست نشده است و بر تقلب در انتخابات اصرار می‌ورزد، قریب به اتفاق کشور‌های جهان، بنا به گزارش غول‌های رسانه‌ای آمریکا، بایدن را پیروز انتخابات شناخته‌اند و با تبریک پیروزی به او، درصدد تنظیم روابط و مناسبات آتی خود با دولت جدید در آمریکا هستند. کارشناسان بسیاری نیز در این راستا به آینده‌پژوهی و گمانه‌زنی درباره روابط آتی کشور‌ها با دولت بایدن مشغول‌اند.
 
در ایران نیز بسیاری از نمایندگان مجلس درباره انتخابات در آمریکا واکنش نشان داده و نظر خود را درباره آینده روابط کشورمان با دولت بایدن اعلام کرده‌اند. اگرچه وجه اشتراک عمده نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم در این خصوص، اعتماد‌نداشتن به کلیت دولت آمریکاست و معتقدند که تفاوتی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نیست، می‌توان نظرات ساکنان بهارستان را به دو دسته تقسیم کرد: گروه نخست که هیچ‌گونه انعطافی ندارند و تحت هیچ شرایطی قائل به مذاکره با آمریکا نیستند و گروه دوم که معتقدند باید منتظر ماند و دید دولت بایدن تا چه میزان از دولت ترامپ فاصله می‌گیرد و با تغییر رویه، به اصول بین‌المللی پایبند است. در ادامه آرای این دو گروه را مرور خواهیم کرد.


 

استراتژی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، فشار حداکثری بر ایران است

امیرحسین بانکی‌پور‌فرد، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا نتیجه انتخابات آمریکا بر سیاست‌های ایران تأثیری دارد یا خیر و اگر رفتار دولت جدید آمریکا تغییر کند، ایران نیز در سیاست‌های خود تجدید نظر می‌کند یا نه، گفت: در استراتژی کلی آمریکا، رویکرد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تفاوتی ندارد، ولی تاکتیک برخورد افراد در این دو حزب می‌تواند متفاوت باشد؛ یعنی جمهوری‌خواهان خیلی آشکار عمل می‌کنند، ولی دموکرات‌ها دورو رفتار می‌کنند.

 

در آمریکا هیچ میزی برای مذاکره وجود ندارد

جعفر راستی، نماینده مردم شبستر، نیز در ذیل گروه نخست، در گفتگو با ایسنا، گفت: نباید فکر کنیم که با آمدن جو بایدن، خوی استکباری آمریکا کم شده و رابطه‌اش با ما خوب می‌شود. این تصور، ساده‌لوحانه است. عروسک‌گردان در آمریکا یک طیف است و آن صهیونیسم است. صهیونیسم به همه شئون آمریکا مسلط است و عروسک‌ها یک روز بوش پدر و پسر و روز دیگر ترامپ یا بایدن هستند و تنها راه برخورد با آمریکا تکیه بر توان داخلی است. هیچ فرقی بین جو بایدن و دونالد ترامپ وجود ندارد. در آمریکا هیچ میزی برای مذاکره وجود ندارد و آینده جمهوری اسلامی نیز توافق و مذاکره را پیگیری نخواهد کرد.

 

مذاکره با آمریکا باید از موضع قدرت انجام شود

بهروز محبی‌نجم‌آبادی، نماینده مردم سبزوار در مجلس، اما در‌مقابل گروه نخست، در گفتگو با ایسنا، با تمایزگذاری میان رویکرد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها گفت: اصل مذاکره با آمریکا چیز بدی نیست و کسی با آن مخالفتی ندارد، اما مذاکره باید از موضع قدرت صورت گیرد. قطعا اگر افراد تحت فشار و در موضع ضعف به پای میز مذاکره روند، چیزی جز باخت نصیبشان نخواهد شد. اما اگر کشور در موضع قدرت قرار گیرد و بسیاری از مؤلفه‌های قدرتش مورد احترام رقبا و دشمنانش قرار گیرد، مذاکره ایرادی ندارد. مسئله‌ای که مقام معظم رهبری و امام راحل نیز بر آن تأکید داشتند، توجه ویژه به مؤلفه‌های قدرت کشور و زمینه سازی برای اقتدار ملت بزرگ ایران در تمام عرصه‌های مختلف است.

 

بازی سیاست، بازی دادوستد بر‌اساس منافع ملی است

معین‌الدین سعیدی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، نیز در گروه دوم درباره آینده روابط ایران و آمریکا به ایسنا گفت: از زمانی‌که جو بایدن پیروز انتخابات اعلام شده، نخ‌هایی درباره بازگشت به برجام و ارتباط با ایران داده است. اما من فکر می‌کنم که در شرایط فعلی کشور، نباید از احتمال توافق یا مذاکره با آمریکا ذوق‌زده شویم. ما باید مبتنی‌بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مقام معظم رهبری عمل کنیم. اگر فضایی به وجود بیاید و طرف آمریکا تصمیم جدی برای بازگشت به برجام داشته باشد، چارچوبی برای ادامه مذاکرات وجود خواهد داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->