نگاهی به نشست مشترک وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان با موضوع افغانستان + متن کامل بیانیه ساماندهی مهاجران محور دیدار سرکنسول افغانستان در مشهد با مدیرکل اتباع آغاز اردوی آمادگی تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان در تهران قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۴) صعود با اقتدار تیم ملی فوتسال افغانستان به جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و میانمار مقدماتی جام ملت‌های آسیا (۲ مهرماه ۱۴۰۴) + فیلم عکس‌هایی از دیدارهای تیم ملی فوتسال افغانستان در مقابل مالدیو و میانمار استاندار تهران: یک میلیون و ۴۰۰ هزار مهاجر افغانستانی از کشور خارج شده‌اند قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه دوم مهرماه ۱۴۰۴) سخنگوی طالبان: آمریکا باید با افغانستان منطقی برخورد کند سفیر چین در تهران: پکن مخالف اقدامات تحریک‌آمیز در افغانستان است قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه یک مهرماه ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و میانمار مسافر غیرقانونی تهران در دهلی دستگیر شد | نجات معجزه‌آسای نوجوان افغان از محفظه چرخ هواپیما «جشنواره کاروان حُله» امیدی برای شکوفایی استعداد‌های شعر و داستان مهاجران افغانستانی همه چیز درباره طرح تعویض پاسپورت‌های خانواری دست‌نویس با پاسپورت الکترونیکی اتباع افغانستانی دیپلمات پیشین کشورمان: احتمال توافق میان آمریکا و طالبان در رابطه با بگرام وجود دارد قیمت امروز پول افغانی (دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۴) محمدکاظم کاظمی: بی‌دلیل نیست که مشهد را پایتخت فرهنگی زبان فارسی بدانیم ترامپ خطاب به طالبان: اگر بگرام را پس ندهید، اتفاقات بدی خواهد افتاد
سرخط خبرها

جان پدر، خاک خراسان پیکرت را در آغوش می‌کشد

  • کد خبر: ۴۹۹۲۵
  • ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴
جان پدر، خاک خراسان پیکرت را در آغوش می‌کشد
سید جمال‌الدین سجادی- روزنامه‌نگار افغانستانی
این اولین بار در ۴۰ سال گذشته است که همدلی حمله تروریستی به دانشگاه کابل، حمله به کورس (مرکز آموزشی) موعود و کوثر دانش و شهادت دانش‌آموزان و دانشجویان در کابل قلب هر انسان آزاده‌ای را به درد آورد.
 
از سوی دیگر نورپردازی برج آزادی تهران به رنگ پرچم افغانستان، موجی از همدلی و دوستی را بین دو ملت کلید زد، این یک اقدام ساده، اما به موقع بود و همه دیدیم که چقدر توانست مرهم بگذارد بر زخم یک ملت! اقدام شهرداری‌های مشهد، تهران، اصفهان و دیگر نقاط ایران که بنر‌های جان پدرکجاستی را در نما‌های شهری جا داده بودند نیز حس غم‌شریکی و همدلی و همدردی را میان دو ملت ایران و افغانستان برافروخت.
 
اگر روابط بین دولت‌ها را کنار بگذاریم، به شمول مسائل سیاسی مثل وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران و دیگر مشکلاتی که از سوی دولت‌ها بر مردم تحمیل می‌شود، مردم ایران و افغانستان می‌توانند بهترین روابط بین‌الملل در منطقه و جهان را تجربه کنند.
 
فرق است بین روابط دولت‌ها و روابط ملت‌ها، مردم کم‌کم باید تفاوت فعل سیاسی و فعل فرهنگی را درک کنند. اینکه برج آزادی به احترام شهدای دانایی افغانستان نورپردازی می‌شود یک اقدام نیک فرهنگی است، اینکه شاعران و فرهنگیان ایرانی به یادبود شهدای دانشگاه کابل شمع روشن می‌کنند یک فعل فرهنگی است و نه یک فعل سیاسی از این جهت ما مهاجران افغانستانی مقیم ایران به رسم ادب از یکایک فرهنگیان و هنرمندان ایرانی تقدیر و تشکر می‌کنیم.
 
فعل فرهنگی ارزشمند است و قیمت‌گذاری نمی‌شود، اما فعل سیاسی قائم به منافع است و قیمت دارد. کاری که دوستان ایرانی در این مدت کردند سیاسی نبود، بلکه یک اقدام فرهنگی بود و از این جهت برای بسیاری از ما مردم ارزشمند است. وگرنه همین چندماه پیش وزرای خارجه دو کشور تفاهم‌نامه امضا کردند و دیدید که اقبال چندانی در بین دو ملت نداشت. چون یک امر سیاسی صرف بود.
 
مردم ایران و مردم افغانستان یک ریشه دارند. ارگ بم و ارگ هرات یکی هستند، خون شهدای ما یکی ا‌ست، من به عنوان یک افغانستانی همان درکی را از اشعار مولانا و حافظ دارم که یک ایرانی دارد. ما زبان هم را بهتر از هر دو ملت دیگری می‌فهمیم. بعضی از ما هستیم که هر چیزی را به چیز دیگر ربط می‌دهیم. اینکه مردم ایران برای مردم افغانستان شمع روشن می‌کنند نباید به پای اقدامات اشتباه سیاسی در قبال مهاجران نوشت، چرا که آن کار دولت و این کار مردم است. این نکته‌ای است که باید درک شود.
 
ایران بدون افغانستان و افغانستان بدون ایران روی آرامش را نخواهند دید؛ صلح و ثبات در افغانستان برای ایران هم ثبات را به ارمغان می‌آورد. تنها مؤلفه‌ای که در روابط بین‌الملل تغییر نمی‌پذیرد، همسایگی و جغرافیاست.
 
ایران نمی‌تواند افغانستان را به عنوان همسایه مشترک‌المنافع خود نپذیرد و برعکس! از این رو به عنوان یک دانش‌آموز روابط بین‌الملل قائل به این هستم که آینده سیاسی دو کشور در گرو یک سپهر ارتباطی منطقه‌گراست. شاید خون شهدای دانایی دانشگاه کابل واسطه خیر شود و از این پس شاهد نزدیکی هر چه بیشتر دو ملت باشیم.
 
جان پدر کجاستی حالا اسم رمز کسانی است که قلبشان برای خراسان و خراسانیان می‌تپد.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->