واگذاری اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها به وزارت کشور (۴ دی ۱۴۰۳) عراقچی: موشک‌های یمنی محاسبات ائتلاف آمریکایی-صهیونی را بر هم زده است آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد
سرخط خبرها

چرا ترامپ شکست خورد؟

  • کد خبر: ۴۹۹۹۹
  • ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
چرا ترامپ شکست خورد؟
واکاوی ریشه‌های شکست ترامپ در انتخابات آمریکا در گفت‌وگو با رحمان قهرمان پور، تحلیلگر روابط بین الملل.
به گزارش شهرآرانیوز؛ حدود دو هفته از انتخابات بحث برانگیز ریاست  جمهوری ایالات متحده آمریکا می‌گذرد و اگرچه مطابق عرف انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، رسانه‌های اصلی این کشور، جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور شناخته اند، هنوز دونالد ترامپ حاضر به قبول شکست و تبریک به رقیب دموکرات خود نشده است. البته ترامپ برای نخستین بار یکشنبه ۲۵ آبان در توئیتی اعلام کرد که بایدن در انتخابات پیروز شده است، اما با تقلب.
 
اما طولی نکشید که او بار دیگر در چند توئیت اعلام کرد: من برنده انتخابات هستم! در شرایطی که اظهارات متناقض ترامپ همچنان ادامه دارد و باید تا اعلام نتیجه نهایی انتخابات پس از بررسی شکایت او به دادگاه‌های ایالتی و فدرال و اعلام نظر این نهاد‌های حقوقی منتظر ماند، بسیاری از کارشناسان، به بررسی علل شکست ترامپ در انتخابات پرداخته اند؛ شکستی با رقم ۲۳۲ رأی الکترال دربرابر ۳۰۶، دقیقا همان عددی که در انتخابات ۲۰۱۶ به دست آمد و ترامپ آن را یک پیروزی بزرگ نامید.
 
دراین میان برخی از کارشناسان در توضیح چرایی شکست ترامپ بر کرونا دست گذاشته اند، برخی بر سیاست‌های نژادپرستانه ترامپ و ضدیت رسانه‌ها و افکار عمومی با او و برخی دیگر بر شکست نسبی او در سیاست خارجی؛ اگرچه علل دیگری نظیر اشتباهات کمپین انتخاباتی ترامپ نیز مورد توجه است. برای بررسی بیشتر این موضوع سراغ دکتر رحمان قهرمان پور، تحلیلگر روابط بین الملل و سیاست خارجی، رفته ایم.


ترامپ کارزار انتخاباتی قدرتمند نداشت

قهرمان پور در پاسخ به این پرسش شهرآرا که مهم‌ترین علل شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چیست، گفت: «به نظر من مهم‌ترین دلیل شکست ترامپ در انتخابات این بود که او نتوانست یک کمپین و کارزار انتخاباتی قدرتمند را پیش ببرد. ترامپ شانس بیشتری نسبت به بایدن برای پیروزی در انتخابات داشت، اما اشتباهاتی که به دلیل شخصیت مغرور خود مرتکب شد باعث شد دست برتر را در انتخابات به تدریج از دست بدهد و فاصله بایدن با او بیشتر شود. من فکر نمی‌کنم که فضاسازی رسانه‌ها علیه ترامپ تأثیر خاصی در شکست او داشته باشد، چون این فضاسازی‌ها در انتخابات ۲۰۱۶ نیز علیه او وجود داشت، اما ترامپ با وجود آن‌ها برنده شد.»


ترامپ چهره‌ای ضد نظم موجود از خود ساخت

وی ادامه داد: «اولین اشتباه ترامپ این بود که در کارزار انتخابات به جای اینکه تأکید کند بر اینکه من رئیس جمهور همه مردم آمریکا هستم، فقط در راستای تقویت و تحریک احساسات پایگاه رأی خود فعالیت کرد. رئیس جمهور مستقر و در قدرت باید از حفظ وضع موجود دفاع کند و در عین حال تمایز خود را با رقیبش کمتر کند و پایگاه رأیش را گسترش دهد. اما ترامپ در این انتخابات فقط پایگاه رأی خود را برجسته کرد و بر دیگر گروه‌ها به مقتضای شرایط مختلف، تاخت، نظیر جریان مرگ جرج فلوید که به صراحت از نژادپرستی حمایت کرد.
 
این روند سبب شد هراسی در افرادی که عموما رأی نمی‌دهند و به سیاست در آمریکا بی تفاوت اند، ایجاد شود و آن‌ها احساس کنند که اگر ترامپ بار دیگر پیروز شود، ممکن است نظم موجود و آزادی‌های بنیادین در جامعه آمریکا به خطر بیفتد؛ در نتیجه آن‌هایی که در سال‌های گذشته در انتخابات شرکت نمی‌کردند، برای نخستین بار و به ضرر ترامپ در انتخابات رأی دادند.» قهرمان پور بیان کرد: «دومین اشتباه استراتژیک ترامپ این بود که اعتبار آرای پستی را زیر سؤال برد و از هواداران خود خواست که به صورت پستی رأی ندهند و همه در روز سوم نوامبر فقط پای صندوق رأی دهند.
 
هواداران آقای بایدن در ایالت‌های حساسی نظیر میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسن، از چند روز قبل از انتخابات با خیال آسوده رأی دادند، اما هواداران آقای ترامپ منتظر فرارسیدن روز انتخابات بودند. این سبب شد تا پیش از روز انتخابات، چندین میلیون نفر با درصد بیشتر به بایدن رأی بدهند و این روحیه گروه مردد در انتخابات را به نفع بایدن تغییر داد.»
 
وی ادامه داد: «اشتباه سوم ترامپ هم این بود که پیش از مناظره‌های انتخاباتی، او به کرات گفته بود که بایدن خواب آلود است و نمی‌تواند حرف بزند و در نتیجه سطح انتظارات رأی دهندگان مردد را از آقای بایدن پایین آورده بود، اما وقتی در مناظره اول آقای بایدن، دور از انتظار، شکست نخورد و حتی در برابر بی اخلاقی‌های ترامپ که اجازه حرف زدن به او نمی‌داد، با حالت مقتدرانه‌ای گفت «خفه شو»، سبب شد تصویری که ترامپ از او ساخته بود، فروریزد و در نتیجه مناظره‌ها به نفع ترامپ تمام نشود.»


در هر جا انتخابات دوقطبی شود، مشارکت افزایش می‌یابد

این تحلیلگر روابط بین الملل و سیاست خارجی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا باخت ترامپ در انتخابات را می‌توان نشانه «نه» مردم آمریکا به سیاست‌های چهار سال گذشته او دانست یا خیر، گفت: «من فکر نمی‌کنم که نتیجه انتخابات در آمریکا را بتوان «نه» مردم آمریکا به ترامپ تلقی کرد. تنها شاید بتوان در فیلادلفیا چنین تعبیری را درست دانست که عمده آرای به صندوق ریخته شده، «نه» به ترامپ بود.
 
ترامپ هنوز در آمریکا و به خصوص در بخش‌های روستایی محبوبیت دارد و رأی بالای او نسبت به دوره گذشته، این موضوع را نشان می‌دهد. یکی از علل این محبوبیت هم سرخوردگی مردم آمریکا از دموکرات‌ها و البته جمهوری خواهان است؛ بنابراین افزایش مشارکت در انتخابات در آمریکا به معنای نه به ترامپ نیست.
 
ماهیت انتخابات ریاست جمهوری به گونه‌ای است که در هر جا دوقطبی شود، مشارکت افزایش می‌یابد. چرا حامیان دموکرات‌ها بیشتر از گذشته رأی دادند؟ چون احساس کردند که ترامپ نژادپرست است و این رویه او به مهاجران، سیاه پوستان، لاتین تباران و مسلمانان لطمه می‌زند و در نتیجه ترسی ایجاد شد که این گروه‌ها رأی دادند. چرا حامیان جمهوری خواهان بیشتر از گذشته رأی دادند؟
 
چون احساس کردند که چپ‌هایی نظیر برنی سندرز و جناح مترقی در حزب دموکرات می‌خواهند کشور را به مهاجران تسلیم کنند و بنابراین آن‌ها نیز ترسیدند و رأی دادند. به یک معنا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این دوره هویتی شد که از یک سو، برخی احساس کردند دیگر این آمریکا، آمریکای متعلق به سفیدپوستان اصیل مهاجرت کرده از اروپا نیست و از سوی دیگر، کسانی قرار داشتند که احساس کردند ترامپ در حال برچیدن بساط دموکراسی و آزادی‌های مدنی و حتی اخراج مهاجران است. در چنین وضعیتی، فضا دوقطبی شد و مشارکت افزایش یافت.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->