لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: از ابتدای دوره پنجم شورا تاکنون ۵۰ بوستان با مساحت ۷۵ هکتار در مناطق کم برخوردار و حاشیهای شهر مشهد ساخته شده است.
احمدرضا سلامی در گفتگو با خبرنگار ما، در پاسخ به این سؤال که چندبوستان قرار است تا پایان دوره شورای پنجم در حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار ایجاد شود، بیان کرد: پیش بینی میشود ۸ بوستان دیگر با مساحت ۱۳.۵ هکتار تا پایان دوره پنجم شورای اسلامی شهر احداث شود.
۶۶۵ بوستان در مشهد
وی گفت: اکنون ۶۶۵ بوستان در شهر مشهد موجود است که از این تعداد ۲۸ بوستان در مقیاس شهری و ۶۳۷ بوستان در مقیاس محلی است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای احداث ۱۲پارکمحلی و شروع عملیات عمرانی فاز یک ۵ پارک شهری رودپارک حاشیه چهل بازه، باغ شهر، بوم پارک (پارک حیوانات)، باغ ایرانی و پروژه بوستان شهرک شهید رجایی نیز امسال انجام شده است.
بهره برداری از ۱۰ بوستان محلی تا سال ۱۴۰۰
به گفته رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد، بهره برداری از ۱۰ پروژه احداث بوستان محلی نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ در دستور کار شهرداری مشهد قرار دارد؛ ضمن اینکه به دلیل افزایش جمعت مشهد، سرانه فضای سبز فعلی شهر مشهد نیز ۱۷.۲ مترمربع است که نسبت به سرانه تا پایان سال ۹۸، یک صدم مترمربع کاهش یافته است.
وی افزود: پیش بینی میشود با توجه به پروژههای در دست اقدام، این سرانه تا پایان امسال به ۱۷.۷ مترمربع برای هر شهروند برسد.
وی دلایل این افزایش را نیز پروژههای احداث بوستانها و شروع عملیات سامان دهی و درخت کاری حاشیه ۲ طرف رودخانه کشف رود اعلام کرد و افزود: در کمربند سبز شمالی حدفاصل پل شاهنامه تا کنارگذر شمالی مشهد به وسعت حدود ۳۰۰ هکتار درخت کاری جدید اتفاق خواهد افتاد؛ همچنین پروژههای کاشت کمربند سبز جنوبی (پروژههای معجونی فاز ۱، خلج، باغ عنبر) که در دستورکار شهرداری قرار دارد نیز باعث ارتقای سرانه فضای سبز شهر خواهد شد.
سرانه ۱۸.۲۸ مترمربعی تا سال ۱۴۰۰
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: پیش بینی سرانه فضای سبز در برنامه عملیاتی میان مدت شهرداری تا پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۱۸.۲۸ مترمربع برای هرنفر است.
وی تصریح کرد: اقدامات در دست سازمان تا پایان دوره شورای پنجم، شامل بهره برداری از فاز یک پروژههای احداث بوستان، شامل باغ شهر (پادگان ثامن الائمه)، بوستان هفتاد شهرک شهید رجایی (پروژه مهریز)، بوم پارک (بوستان حیوانات اراضی خورشید)، بازپیرایی و سامان دهی فضای سبز باغ خونی (باغ ایرانی) است.
آبیاری مکانیزه برای ۹۰ درصد فضای سبز شهر
وی با بیان اینکه بهره برداری از تصفیه خانه چهل بازه با ظرفیت تولید ۵۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه شده، از دیگر اقداماتی است که قرار است تا پایان این دوره به بهره برداری برسد، افزود: اتمام اجرای خطوط اصلی شبکه مستقل آبیاری فضای سبز به طول ۵۵ کیلومتر و انجام ۶۳ کیلومتر خطوط انتقال شبکه از مجموع ۶۸ کیلومتر کل طرح، همچنین اجرای ۲۵۸ کیلومتر از خطوط فرعی شبکه توزیع از دیگراقدامات حوزه آبی سازمان است.
وی درباره نحوه آبیاری فضای سبز در شهر مشهد نیز توضیح داد: سیستم آبیاری فضای سبز شهر مشهد به ۲ بخش مکانیزه و نیمه مکانیزه، یعنی آبیاری تحت فشار قطرهای بارانی، شلنگی و تانکری است و حدود ۹۰ درصد از فضای سبز موجود در شهر با روشهای مکانیزه و نیمه مکانیزه آبیاری میشود.
هزینه کرد ۴۱ میلیارد تومانی در حوزه فضای سبز
سلامی خاطرنشان کرد: این مساحت شامل فضای سبز بوستان دنیای کودک (کودک)، بوستان مهر مادر ۱۷، بوستان محلی مهریز، بوستان فردیس (شهرک شهید بهشتی)، فضای سبز اقبال انتهای خیابان قائم، احداث فضای سبز خیابان کوشش، احداث پارک خطی ایثارگران و احداث پارک خطی خیام میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: اعتبار تخصیص یافته امسال به سازمان تاکنون ۱۶۵ میلیارد تومان است که از این میزان ۴۱ میلیارد تومان هزینه شده است.
۶۷۰ اثر در فراخوان بخش گلستان استقبال از بهار
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سؤال که برنامههای این سازمان برای استقبال از بهار ۱۴۰۰ چیست، افزود: امسال حدود ۶۷۰ اثر در فراخوان بخش گلستان دریافت کرده ایم و هم اکنون هنرمندان و کارشناسان مربوط در حال تهیه نقشهها و برآورد اسناد هستند.
سلامی اظهار کرد: امسال طوری برنامه ریزی شده است که با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا، جانمایی این المانها در حاشیه معابر شهری به گونهای باشد که از تجمع مردم در این مکانها جلوگیری شود و در ۲ ماه آینده برنامه جانماییها قطعی خواهد شد.