۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس آمریکا به «عمران» در یمن حمله کرد پزشکیان بندرعباس را ترک کرد محکومیت قطعی قصاص برای عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان بیانیه ارتش هندوستان درباره تبادل آتش و درگیری با نیروهای پاکستان کاخ سفید: ترجیح ترامپ توافق با ایران است قطر و عربستان بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کردند| مسیر کمک مالی و سرمایه گذاری در سوریه باز شد پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینر‌ها باید بررسی شود+ فیلم حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به نوار غزه| ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازدید هوایی رئیس جمهور پزشکیان از نقاط آسیب دیده انفجار بندرعباس پزشکیان وارد بندرعباس شد | اعلام یک روز عزای عمومی در سراسر کشور از سوی دولت چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع پاکستان تنش میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد را زخم باز استعمار دانست سخنگوی وزارت دفاع: هیچ محموله‌ای با کاربرد نظامی در بندر رجایی وجود نداشته است + فیلم پیام‌های جداگانه پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان، درپی وقوع حادثه در بندرعباس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی مسیر هدایت سرمایه‌ها را تغییر داده است ابلاغ قانون اصلاح قانون مجازات اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی قالیباف به پزشکیان پیام تسلیت رئیس‌جمهور روسیه به رهبر معظم انقلاب درپی حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس آیت الله علم الهدی: قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره گشایی از ترافیک، پارکینگ و اسکان زائران، سه دستاورد خط ۳ متروی مشهد + فیلم رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم
سرخط خبرها

از وزیر خارجه پیشنهادی «بایدن» چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۵۰۷۴۳
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱
از وزیر خارجه پیشنهادی «بایدن» چه می‌دانیم؟
به گزارش «بلومبرگ»، جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده آمریکا، در نظر دارد آنتونی بلینکن، مشاور دیرینه خود را به‌عنوان وزیر امور خارجه دولتش معرفی کند.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ پیش از اینکه دونالد ترامپ، شکست در انتخابات آمریکا را بپذیرد و آماده واگذاری سمت ریاست‌جمهوری باشد، بایدن قصد دارد کابینه خود را معرفی کند. به گزارش «بلومبرگ»، جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده آمریکا، در نظر دارد آنتونی بلینکن، مشاور دیرینه خود را به‌عنوان وزیر امور خارجه دولتش معرفی کند. علاوه‌بر‌این، شاید جیک سالیوان، یکی از نزدیک‌ترین دستیاران هیلاری کلینتون، به‌عنوان مشاور امنیت ملی بایدن و لیندا توماس-گرینفیلد به‌عنوان سفیر بایدن در سازمان ملل متحد معرفی شوند.
 
برخی از مقامات مطلع گفته‌اند که بایدن تصمیم دارد نام مشاوران ارشد امنیت ملی دولت خود را روز سه‌شنبه اعلام کند. همچنین روز یکشنبه، ران کلین، رئیس کارکنان کاخ سفید در دولت منتخب بایدن، اعلام کرده بود که رئیس‌جمهور، برخی از اعضای کابینه خود را روز سه‌شنبه معرفی می‌کند، و البته جزئیات بیشتری درباره اسامی افراد و جایگاهشان در کابینه ارائه نکرده بود.


مشاور اوباما در توافق هسته‌ای ایران

وزیر امور خارجه آمریکا، از معتبرترین پست‌های کابینه دولت در این کشور در‌نظر گرفته می‌شود، و به‌عنوان برترین دیپلمات، با رهبران خارجی در سراسر جهان ملاقات می‌کند. بلینکنِ پنجاه‌و‌هشت‌ساله، وزیر امور خارجه احتمالی بایدن، در زمانی‌که بایدن در سمت معاون رئیس‌جمهور اوباما مشغول به کار بود، به‌عنوان مشاور امنیت ملی وی خدمت می‌کرد.
 
پس از آن، بلینکن به سمت معاونت وزارت خارجه دولت باراک اوباما ارتقا یافت. علاوه‌بر‌این، زمانی‌که بایدن هنوز عضوی از مجلس سنای آمریکا بود، بلینکن به‌عنوان مدیر کمیته روابط خارجی سنای بایدن فعالیت می‌کرد. وی دانش‌آموخته دانشگاه هاروارد و مدرسه حقوق دانشگاه کلمبیا و یکی از بنیان‌گذاران شرکت استراتژی سیاسیِ «وست‌اگزک» است. انتخاب بلینکن به‌عنوان دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد که هدف بایدن، بازگشت به سیاست «اولویت اتحادها» برای سیاست خارجه کشور است و این هدف در تقابل با سیاست ترامپ، مبنی‌بر استراتژی «اول آمریکا»، قرار خواهد گرفت.
 
به گزارش «نیویورک‌تایمز»، انتظار می‌رود بلینکن تلاش‌های ایالات‌متحده را برای پیوستن مجدد به توافق‌نامه‌های بین‌المللی، از‌جمله توافق هسته‌ای ایران و توافق‌نامه اقلیمی پاریس رهبری کند. همچنین وی شاید سیاست سخت‌گیرانه‌تری را در‌قبال چین اعمال کند. بلینکن مدت‌ها پیش اعلام کرده بود که آمریکا باید نقش رهبریِ فعال خود را در جهان تثبیت کند، در‌غیر‌این‌صورت کشوری مانند چین با منافعی متضاد با آمریکا، این نقش را ایفا خواهد کرد.


تلاش برای استحکام و دوام برجام

علاوه‌بر‌این، به گزارش «الجزیره»، بلینکن در سال‌های گذشته، خواستار تغییر رویکرد ایالات‌متحده در‌قبال ایران بوده است. برخی از رسانه‌های آمریکایی، بلینکن را یکی از شخصیت‌های پرنفوذ پشت پرده مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا می‌دانند.
 
نقش مهم وی در توافق برجام در سال‌۲۰۱۵ در دولت اوباما انکارشدنی نیست. همچنین، بلینکن به‌شدت با خروج ترامپ از این توافق، که در سال ۲۰۱۸ اتفاق افتاد، مخالف بود. وی در‌کنار سایر مشاوران بایدن، معتقد است که واشنگتن باید به توافق هسته‌ای با ایران بازگردد و درعین‌حال به‌دنبال توافقی بادوام‌تر نسبت‌به گذشته باشد. بلینکن در ماه اوت سال گذشته، در سخنرانی خود در اجلاس سالانه «مجمع امنیتی آسپن»، از توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران دفاع کرد و در پاسخ به این سؤال که اگر بایدن رئیس‌جمهور شود، چه سیاستی را در‌قبال ایران در پیش خواهد گرفت، توضیح داد: «اگر ایران به رعایت دقیق تعهداتش بازگردد، برای ادامه توافق هسته‌ای و مستحکم‌تر کردن و دوام بیشتر آن تلاش می‌شود.»
 
وی همچنین تأکید کرد که دولت بایدن در این راه، با سایر کشور‌ها نیز همکاری خواهد کرد تا توافق هسته‌ای با ایران به ثمر برسد؛ بنابراین به نظر می‌رسد که اگر انتخاب بلینکن به‌عنوان وزیر امور خارجه آمریکا در دولت بایدن توسط مجلس سنا تصویب شود، وی وظیفه دارد ارتباطات جهانی آمریکا را که با سیاستِ تقابلی و خصمانه ترامپ تحریک شده یا از بین رفته بود، در سراسر جهان تصحیح کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->