واردات برنج یک نوع هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد
سرخط خبرها

احتمال بازیابی بودجه زیارت، در کنار تخصیص بودجه اربعین به خراسان رضوی

  • کد خبر: ۵۱۱۷۳
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
احتمال بازیابی بودجه زیارت، در کنار تخصیص بودجه اربعین به خراسان رضوی
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان‌رضوی علاوه‌بر ابراز امیدواری برای احیای بودجه زیارت، از تخصیص بودجه اربعین به خراسان‌رضوی برای اولین‌بار در آلبوم اقتصادی ۱۴۰۰ خبر می‌دهد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ هرچند ردیف بودجه زیارت از آلبوم اقتصادی سال گذشته کشور حذف شد، از همان موقع تاکنون، مسئولان و نمایندگان استان برای احیای این ردیف، تلاش کرده‌اند، تاجایی‌که معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان‌رضوی علاوه‌بر ابراز امیدواری برای احیای این ردیف بودجه، از تخصیص بودجه اربعین به خراسان‌رضوی برای اولین‌بار در آلبوم اقتصادی ۱۴۰۰ خبر می‌دهد.

هر دو خبر جای امیدواری دارد. هرچند ردیف بودجه زیارت در سال‌های اخیر با بی‌مهری‌های فراوانی روبه‌رو شد و در سند بودجه سال‌های ۹۷ و ۹۸ فقط مبلغ ۱۵ میلیارد تومان روی کاغذ نوشته شد و یک ریال از آن نیز تخصیص پیدا نکرد، بودن این ردیف در قانون برنامه‌وبودجه، بهتر از حذف کلی آن است.


پالس‌های مثبت برای احیای بودجه زیارت

اما حالا آن‌طور که محمدصادق براتی می‌گوید: باتوجه‌به نامه‌نگاری‌های صورت‌گرفته با دکتر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و پیگیری از مبادی مختلف، جای امیدواری است که براساس قول‌هایی که در این زمینه گرفته‌ایم، خبر‌های خوبی برای احیای این ردیف درکنار تخصیص بودجه اربعین -باتوجه‌به اینکه حالا جزو استان‌های هدف شده‌ایم- در راه باشد.

وی با بیان اینکه مناسب نبودن وضعیت منابع کشور بر کسی پوشیده نیست، تاکید می‌کند: با توجه به اهمیت بخش زیارت و زائر و همچنین حسن نظر مسئولان به این حوزه، امیدواریم اتفاق‌های خوبی در سند بودجه ۱۴۰۰ برای بخش زیارت مشهد رخ دهد، اما اینکه منابع چقدر اجازه پیشروی بدهند، هنوز مشخص نیست.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان‌رضوی درباره بودجه اربعین نیز این‌طور توضیح می‌دهد: با پیگیری از ستاد اربعین کشور، خراسان‌رضوی به سه استان هدف در پیاده‌روی اربعین یعنی خوزستان، کرمانشاه و ایلام اضافه شد.
به گفته براتی، استان‌های هدف در پیاده‌روی اربعین در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های این رویداد دخیل هستند و همچنین اعتبارات ویژه‌ای برای آن‌ها درنظر گرفته می‌شود.


از تخصیص تا پایان بودجه زیارت

شروع ماجرای بودجه زیارت بازمی‌گردد به یکی از تاریخ‌های رند دهه گذشته یعنی ۸/۸/۸۸ که جلسه هیئت‌دولت وقت به‌منا‌سبت میلاد امام‌هشتم (ع) در مشهد برگزار و قرار شد در مدت ۵سال متوالی، سالانه ٢٠٠میلیارد تومان و درمجموع ١٠٠٠میلیارد تومان به خراسان‌رضوی اختصاص پیدا کند. تصمیمی که اگر اجرایی می‌شد، برای مشهدی‌ها آورده خوبی داشت. فقط سال اول بود که مشهدی‌ها تنها هدف این تخصیص بودند که البته در آن سال هم چیزی حدود ٨٠میلیارد تومان دست استان را گرفت. اما در ادامه با سهم‌خواهی دیگر استان‌ها از این مصوبه، هرسال از سهم مشهد کاسته شد.
 
سال دوم اجرای مصوبه، با تصویب برنامه پنجم توسعه هم‌زمان شد و طبق ماده١٢ این قانون، شهر‌های قم و شیراز نیز مشمول دریافت بودجه زیارت شدند. اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و سال٩١ یعنی سومین سال اجرای مصوبه، اتفاق تازه‌تری رخ داد؛ همان موقع یکی از نمایندگان در صحن علنی مجلس پیشنهادی درباره سهم‌خواهی تمام استان‌های میزبان امام‌زادگان از بودجه زیارت مطرح کرد که به مذاق تمام استان‌ها خوش آمد و با موافقت آن‌ها همراه شد. این موضوع با اعتراض مسئولان وقت استان همراه شد، اما تلاش‌های آن‌ها بی‌نتیجه ماند و طبق مصوبه مجلس، بودجه اندک زیارت میان تمام استان‌های کشور تقسیم شد.

اما این آخرین سرشکنی در ردیف بودجه زیارت نبود؛ به لایحه بودجه سال٩٣ یک بند دیگر هم اضافه شد تا طبق آن، مساجد نیز از بودجه زیارت بهره‌مند شوند. همچنین طبق قانون، اجازه صرف بودجه زیارت در حوزه‌های فرهنگی وجود نداشت و فقط در مسائل عمرانی مرتبط با حوزه زیارت باید هزینه می‌شد. با این تصمیم‌ها، ردیف بودجه زیارت به‌کلی از اهداف اولیه‌ای که بر مبنای آن پایه‌ریزی شده بود، فاصله گرفت.

با پیگیری مسئولان، مشکلات بودجه زیارت مانند سهم‌خواهی دیگر استان‌ها تاحدودی برطرف شد، اما ابلاغ نشدن اعتبارات مصوب در طول دو سال متوالی و بعد از آن، حذف کلی آن از سند بودجه سال ۹۹ به‌کلی پرونده این ردیف را بست. وقتی محمد واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور، در ششمین جلسه کارگروه ملی زیارت که پس از ۷ سال تعطیلی، آذر سال گذشته در مشهد برگزار شد، گفت که «باتوجه‌به شرایط اقتصادی، به بودجه زیارت نمی‌شود امید بست»، می‌شد حذف این ردیف را پیش‌بینی کرد، با این حال نمایندگان مردم مشهد و مسئولان استان درحال تلاش برای احیای این ردیف بودجه هستند.

فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس نیز در اینباره به شهرآرا می‌گوید: با توجه به اهمیت ردیف بودجه زیارت برای مشهد و چند استان دیگر که هدف این بودجه هستند، به همراه دیگر نماینده‌ها پیگیر احیا دوباره ردیف بودجه زیارت هستیم، اما هنوز نمی‌توانیم درباره نتیجه این تلاش‌ها حرفی بزنیم. اما امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده این ردیف بودجه دوباره در آلبوم اقتصادی ۱۴۰۰ دیده شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->