مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند
سرخط خبرها

پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان در هفته نامه شهربانو

  • کد خبر: ۵۱۱۸۱
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۸
پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان در هفته نامه شهربانو
با اینکه در بخش حقوقی در ویژه‌نامه هفتگی شهربانو می‌کوشیم به طور جامع و کامل به مسائل حقوقی زنان پرداخته شود، سؤالاتی برای برخی مخاطبان ایجاد شده است؛ بنابراین تلاش می‌کنیم به بخشی از این سؤالات پاسخ دهیم.
فرناز محمدیان | شهرآرانیوز؛ مخاطبان گرامی می‌توانند برای دریافت پاسخ‌های حقوقی خود با شماره ۳۷۲۸۸۸۸۱ تماس بگیرند یا به سامانه پیامکی روزنامه (۳۰۰۰۷۲۸۹) پیام دهند.

 

پیامک‌هایم را از گوشی تلفن همراه پاک کرده‌ام. اکنون به برخی از آنان برای استناد در دادگاه نیاز دارم. آیا متن پیامک تلفن همراه در مخابرات ثبت می‌شود؟

پیامک‌ها از طریق نامه دادگاه تا ۲ سال و تماس‌ها تا ۵ سال قابل دسترسی هستند. اگر پیامک‌هایی که نیاز دارید در ۳ ماه اخیر باشد، با درخواست خودتان نیز قابل ارائه در مرکز مخابراتی است.

 

آیا اگر فرزندی از پدرش کلاهبرداری کرده باشد و در دادگاه محکوم شود از پدرش ارث می‌برد؟

بله، ارث می‌برد، زیرا کلاهبرداری مانع ارث بردن نمی‌شود. موانعی که طبق قانون مدنی باعث می‌شوند شخص نتواند ارث ببرد عبارت‌اند از قتل متوفی، کفر، لعان، ولادت ناشی از زنا، برده بودن، غایب مفقودالاثر و فوت پیش از متوفی.

 

آیا زن یا شوهر درباره همسر خود از اولیای دم محسوب می‌شوند و از حق قصاص برخوردارند؟

زن و شوهر جزو اولیای دم محسوب نمی‌شوند، اما از دیه ارث می‌برند. به عبارت دیگر، این ۲ شخص دخالتی در قصاص ندارند، اما اگر کار به دیه برسد، جزو ورثه محسوب می‌شوند.
 
 

میزان مهریه قابل وصول چقدر است؟ بیش از ۱۱۰ سکه قابل دریافت است؟

تا ۱۱۰ سکه قابل وصول است و در صورت اعسار زوج، قانون او را مجاب به پرداخت بیش از ۱۱۰ سکه نمی‌کند. مهریه زنان هر میزان که باشد، مرد مکلف به پرداخت ۱۱۰ سکه است و الباقی مهریه تنها در صورتی قابل وصول است که زن بتواند ملائت مالی همسرش را ثابت کند. اما اگر مالی از شوهر شناسایی نشد، طبق ماده ۲ نحوه اجرای محکومیت‌های مالی اقدام می‌شود و اگر مرد اثبات کند که توان پرداخت ندارد، مهریه همان ۱۱۰ سکه خواهد بود.

 

آیا اگر شوهرم به دلیل نشوز من از دادگاه حکم ازدواج دوباره بگیرد، این موضوع به من اجازه می‌دهد که به استناد بند‌های سند ازدواج مثل عسر و حرج یا بند ۱۲ عقدنامه از او طلاق بگیرم؟

خیر، از آنجا که ازدواج با اجازه دادگاه انجام شده است، شما به این دلیل حق طلاق ندارید.

 

همسرم در دادگاه علیه من شکایت طرح کرده است و خواهان فسخ نکاح به دلیل بیماری صرع من است درحالی‌که من اصلا صرع ندارم. تنها یک مرتبه بعد از گذشت ۶ ماه از ازدواج، به دلیل افت قند خون تشنج کردم. به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم. دکتر گفت بر اساس آزمایش‌ها سالم هستم و تنهاصرع خفیف دارم. پس از طرح شکایت از جانب همسرم، به ۲ متخصص دیگر مراجعه کردم و تشخیص دادند که صرع ندارم و تنها کاهش میزان قند خون باعث تشنج من شده بود. قبل از عقد به همسرم گفته بودم که افت قند خون دارم و با این مسئله مشکلی نداشت، اما حالا می‌گوید صرع داشته‌ام و به او نگفته‌ام. آیا دادگاه رأی به فسخ نکاح می‌دهد؟

خیر، همسر شما نمی‌تواند براساس این دلیل برای فسخ نکاح اقدام کند. ضمن اینکه از وضعیت شما به دلیل کاهش قند خون مطلع بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->