هشدار رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به دشمنان (۱۱ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد: خدمات‌رسانی کاروان خدام‌الحسین(ع) به زائران اربعین در نجف اشرف باید ارتقاء پیدا کند برپایی محفل قرآنی «ام‌ابیها» یادبود شهیده زهرا نظری محدودیت‌های جدید ترافیکی در جاده‌های شمال اعلام شد | محدودیت‌ها تا ۱۶ تیر برقرار خواهد بود رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: ۱۳ پروژه تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۵ در دستور کار داریم فرماندار مشهد: شورای شهر و شهرداری در همه زمینه‌ها فعالیت بسیار خوبی دارند شهردار مشهد مقدس: شهر به یک کارگاه اجرایی و عمرانی تبدیل شده است معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: سال ۱۴۰۵ بزرگ‌ترین توقفگاه باری در مشهد افتتاح خواهد شد دود اعتیاد به چشم حاشیه شهر مشهد بهره‌برداری از ۲ توقفگاه ناوگان باری درون‌شهری در شهر مشهد | توقفگاه شهید مفتح بزرگ‌ترین توقفگاه ناوگان باری درون‌شهری است + فیلم راهگشایی مشهد برای شهرداری‌های کشور سرویس‌دهی صلواتی مترو مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ بهره‌برداری از گذر تشرف کاشانی ۸ در منطقه ثامن مشهد تداوم آلودگی هوای کلانشهر مشهد تا پایان هفته جاری | ثبت یک روز «ناسالم» دیگر (۱۱ تیر ۱۴۰۴) سفر با اتوبوس در مشهد سریع‌تر می‌شود انتصابات جدید در شهرداری مشهد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) اقدامات توسعه‌ای، تجهیز و بهسازی در سایت بانوان بوستان‌های بهشت و ارم مشهد در سال ۱۴۰۴ شهردار مشهد مقدس: دو توقفگاه ناوگان باری با ظرفیت توقف ۷۰۰ خودرو سنگین افتتاح می‌شود معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان به باکو رفت بهره‌برداری از بوستان بانوان بسیج مشهد تا پایان ماه صفر سال ۱۴۰۴ جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون مسافر از طریق پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

۸ سال دیگر آب دریای عمان به خراسان رضوی می‌رسد

  • کد خبر: ۵۱۲۸۹
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
۸ سال دیگر آب دریای عمان به خراسان رضوی می‌رسد
مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان با اشاره به اینکه فازِ اجرایی این پروژه هنوز آغاز نشده است افزود: تا رسیدن به زمان بهره برداری چیزی نزدیک به ۸-۷ سال زمان نیاز است تا بتوانیم آب را به خراسان برسانیم.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ ماجرای کمبود آب در ایران و به ویژه استان‌های شرقی و مرکزی کشور به قدری جدی شده است که شورای عالی آب در مصوبه‌ای انتقال آب از دریا‌ها را برای استفاده در این استان‌ها تصویب کرد؛ مصوبه‌ای که انتقال آب از هرمزگان به فلات مرکزی که آبان ماه امسال به بهره برداری رسید و انتقال آب از دریای عمان به ۳ استان شرقی کشور بخش‌های مهم اجرایی آن هستند. براساس آنچه که مسئولان پروژه انتقال آب از دریای عمان اعلام کرده اند اجرای این پروژه ۲/۲ میلیارد یورو هزینه دارد و نه تنها صنایع بسیار زیادی را در مسیر این انتقال فعال می‌کند، بلکه به بخش زیادی از تنش‌های آبی در این ۳ استان و به ویژه سیستان وبلوچستان پایان می‌دهد.


انتقال آب، بدون وابستگی

دراین باره مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در خطوط انتقال، لوله‌ها و شیرآلات هیچ گونه وابستگی‌ای به کشور‌های خارجی نداریم و با وجود تحریم‌ها به مشکل برنخواهیم خورد و بدون فوت وقت پیش خواهیم رفت.
علی عبداللهی افزود: بخش زیادی از آب شیرین کن‌ها هم از کشور چین تأمین می‌شوند و از این نظر هم امیدواریم که مشکلی سد راه این پروژه ملی نشود.


صنایع آب را پیش خرید کرده اند

وی با بیان اینکه اکنون ۲ صنعت بزرگ در سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی از مشتری‌های پروپاقرص انتقال آبِ دریای عمان هستند، گفت: صنعت به آب و برق وابسته است و اگر این ۲ نباشند، طبیعی است که صنعتی به وجود نیاید.
وی ادامه داد: معادن پُرشماری هم هستند که یکی از نیاز‌های اولیه آن‌ها برای راه اندازی آب است و اگر این نیازشان تأمین شود، کارِ آن‌ها هم شروع خواهد شد و اشتغال زایی خوبی صورت خواهد گرفت؛ ضمن اینکه اکنون پتروشیمی مکران و مجتمع سنگ آهن سنگان خواف به قدری به این آب نیاز دارند که آن را از ما پیش خرید کرده اند.
عبداللهی تصریح کرد: براساس آمار و ارقام و پیش بینی‌های انجام شده، ما چیزی در حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال به صنایع تخصیص خواهیم داد که رقم شایان توجهی خواهد بود.


آب رسانی به ۳ استان کم آب شرقی

وی با بیان اینکه در جریان این پروژه نه فقط به خراسان رضوی و شهر مشهد که به ۳ استان شرقی کشور به صورت کامل آب رسانی خواهد شد، گفت: یکی از اشتباه‌هایی که درباره انتقال آب از دریای عمان وجود دارد این است که همه فکر می‌کنند قرار است همه حجم آب انتقالی از این منبع آبی سهم خراسان رضوی و مشهد شود، درحالی که این طور نیست و همه ۳ استان شرقی کشور، یعنی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی، با چیزی نزدیک به ۱۱ میلیون نفر جمعیت از این پروژه برخوردار خواهند شد و تنش‌های آبی، مشکلات امنیتی و مهاجرت‌های گسترده‌ای که به دلیل کمبود آب در این استان‌ها وجود داشت تا حد زیادی مرتفع خواهد شد.


۱۰ هزار جلد مطالعات فنی و مهندسی

عبداللهی با تأکید بر اینکه انتقال آب از دریای عمان جزو پروژه‌های برنامه ریزی منابع آبی بلندمدت است و بیش از ۱۰ هزار جلد مطالعات فنی و مهندسی پشت آن است، خاطرنشان کرد: یکی از منابع اصلی تأمین آب سیستان وبلوچستان و خراسان رود هیرمند و هریرود است که هر ۲ از افغانستان سرچشمه می‌گیرند. اگر این کشور سدسازی هایش را ادامه دهد یا هر زمان اراده کند، می‌تواند حقابه ایران را قطع و ما را دچار مشکل کند.
وی افزود: اجرایی شدن انتقال آب از دریای عمان باعث می‌شود که دغدغه‌های ما دراین باره بسیار کم شود. در کنار آن بخش زیادی از مشکلات آبی فعلی سیستان وبلوچستان هم در این پروژه و با ۲۳۰ میلیون لیتر آبی که به این استان اختصاص داده می‌شود، حل خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->