تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۸ کشته و ۶ مفقود و ۷۵۹ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال
سرخط خبرها

کمپوست، زباله‌ ارزشمند!

  • کد خبر: ۵۱۴۰۳
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰
کمپوست، زباله‌ ارزشمند!
کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ پسماند‌های خوراکی که ۲۰ تا ۳۰ درصد زباله‌ ما را تشکیل می‌دهند، بیشترین جا را در محل دفن زباله‌های شهری اشغال می‌کنند. این پسماند‌ها هنگام تجزیه گاز متان آزاد می‌کنند که یک گاز گلخانه‌ای مهم است. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۶ میلیون تن پسماند غذایی فقط در ایالات متحده‌ آمریکا تولید شد که تنها ۴ درصد از آن برای کمپوست‌شدن از محل‌های دفن و سوزاندن زباله‌ها خارج شد.

اما کمپوست یعنی چه و چرا این‌قدر مهم است که پسماند‌های خوراکی کمپوست شوند؟ کمپوست‌کردن به فرایند کنترل‌شده‌ تجزیه‌ زباله‌های طبیعی و ارگانیک جامد گفته می‌شود. کمپوست به‌‌‌‌طور معمول در یک سطل یا محفظه انجام می‌شود که در آن، زباله‌های طبیعی در کنار هم تجزیه و به کودی طبیعی تبدیل می‌شوند. کمپوست‌کردن نوعی بازیافت است.
 
کمپوست‌کردن به آنچه در طبیعت برای زباله‌ها اتفاق می‌افتد، شباهت زیادی دارد. طبیعت، برگ‌ها و گیاهان را بازیافت می‌کند. در یک جنگل، برگ‌ها از درختان به زمین می‌ریزند و به لاشبرگ (برگ و خاشاک و سایر چیز‌هایی که دور ساقه‌ی گیاه انباشته می‌شوند تا گیاه سرما نخورد یا رطوبت از دست ندهد) برای خاک تبدیل می‌شوند. با گذر زمان، این لاشبرگ‌ها می‌پوسند و تجزیه می‌شوند. در این مرحله، لاشبرگ‌ها به موادی مغذی برای خوراک گیاهان جنگل تبدیل می‌شوند.
 
شاید بگویید «من که در طبیعتی با آن عظمت نیستم.» و بپرسید «ما که در شهر زندگی می‌کنیم، چرا باید زباله‌هایمان را به‌جای راحت دورانداختن، کمپوست کنیم؟» پاسخ این است که کمپوست‌کردن نه‌تنها راه بسیار خوبی برای کمک به کاهش میزان زباله‌های تولیدشده و کاهش خطر آلوده‌شدن هوا، زمین و آب است، بلکه راهی آسان برای داشتن یک کود طبیعی، رایگان و مغذی برای باغچه و گلدان‌هاست.

چه چیز‌هایی را می‌شود کمپوست کرد؟ بسیاری از مواد ارگانیک و طبیعی را می‌توان کمپوست کرد. چمن‌های کوتاه‌شده، برگ‌های درختان، گل‌ها، سبزیجات، پوست و خرده‌های میوه‌ها، تفاله‌ قهوه و چای، و نان بیات، همه‌وهمه، را می‌توان کمپوست کرد. حتی می‌توانید کاغذ، مقوا، خاک‌اره، جلبک و اگر در جایی زندگی می‌کنید که حیاط بزرگی دارد یا به بخشی از محوطه‌ طبیعی دسترسی دارید، حتی کود‌های حیوانی را هم کمپوست کنید. فقط حواستان باشد هیچ‌وقت گوشت، شاخه و چوب، فلزات، شیشه، پلاستیک و زباله‌های باغی آفت‌کش‌زده یا هرگونه مواد شیمیایی دیگر را داخل سطل کمپوست نیندازید. این مواد به‌خوبی کمپوست نمی‌شوند و زحماتتان به هدر خواهند رفت.

حالا دیگر می‌دانیم کمپوست‌کردن چیست و چه فوایدی دارد. هفته‌ی آینده برایتان از این خواهم گفت که چطور می‌توانید در خانه کود کمپوست تولید کنید.

www.ecofriendlykids.co.uk
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->