تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است
سرخط خبرها

وقتی کاوشگر چینی روی ماه فرود آمد + فیلم

  • کد خبر: ۵۱۴۸۳
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۲
وقتی کاوشگر چینی روی ماه فرود آمد + فیلم
شب گذشته کاوشگر چینی‌ها موسوم به «چانگ ای ۵» (Chang'e ۵) که چندی پیش زمین را به مقصد ماه ترک کرده بود، روی ماه فرود آمد.

به گزارش شهرآرانیوز - کاوشگر چینی روی ماه فرود آمده است و این کشور قصد دارد سوغاتی‌هایی را از آنجا به زمین بیاورد.

 

سازمان ملی فضایی چین (CNSA) در بیانیه‌ای گفت: چانگ ای ۵، اولین ماموریت چین برای آوردن نمونه از ماه، اول دسامبر با موفقیت در منطقه «اقیانوس توفان‌ها» (Ocean of Storms) ماه فرود آمد.

 

اقیانوس توفان‌ها نام دشت بازالتی بسیار بزرگی است بر روی سطح کره ماه است. اقیانوس توفان‌ها بزرگ‌ترین آب‌گیروار سطح ماه است. مساحت این اقیانوس‌وار حدود چهار میلیون کیلومتر مربع است.

 

مقامات سازمان ملی فضایی چین گفتند که این کاوشگر ساعت ۱۰:۱۱ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۴۱ به وقت تهران) در نزدیکی ناحیه‌ای به نام «Mons Rümker» که کوهی در اقیانوس توفان‌ها است، ماه را لمس کرد. این کاوشگر بلافاصله بعد از آن آرایه و آنتن خورشیدی خود را مستقر کرد تا کار خود را روی ماه آغاز کند.

 

دو قطعه از چهار ماژول کاوشگر مذکور که شامل یک سطح نشین ثابت(stationary lander) و یک وسیله صعودگر(ascent vehicle) بود به خاکستر ماه برخورد کرد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، کاوشگر چند روز آینده را صرف جمع آوری حدود ۴.۴ پوند نمونه(۲ کیلوگرم) خواهد کرد. این کاوشگر هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرمی پس از ۱۱۲ ساعت سفر ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد. این کاوشگر قرار است ۷ فوت(۲.۱ متر) در ماه حفاری کند تا نمونه‌هایی را برای جمع‌آوری جمع کند. انتظار می‌رود کل ماموریت ۲۳ روز طول بکشد.

 

سپس نمونه به وسیله صعودگر منتقل شده و به مدار ماه خواهند رفت تا در آنجا با دو ابزار دیگر این کاوشگر یعنی مدارگرد و سفینه بازگشت به زمین منتقل شود. این وسیله نقلیه بازگشت، سنگ‌های ماه را به زمین منتقل خواهد کرد. بنابر گزارش‌ها، این وسیله در اواسط ماه دسامبر در ناحیه در مغولستان داخلی فرود خواهد آمد. اگر کاوشگر چینی بتواند با موفقیت و همراه با نمونه به زمین بازگردد چین تبدیل به سومین کشوری خواهد شد که نمونه‌های قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین می‌آورد.

 

اینجا ببینید

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->